Closing Time | Lubomir Melnyk

Foto: Ted (cc)
Serie:

Hij geldt als de snelste pianist ter wereld, de Canadese Oekrainer Lubomir Melnyk. Hijzelf noemt zijn techniek continuous music: een speeltechniek gebaseerd op elkaar extreem snel opvolgende notenseries waardoor er veel overtonen en resonanties ontstaan, en de muziek in een soort golvende roes terecht komt.

Erg veel erkenning kreeg hij daarmee nooit: klassiekers vonden zijn speelstijl te apart, en liefhebbers van experimentele muziek vonden het vaak juist te traditioneel klassiek.

Maar de laatste jaren krijgt hij meer belangstelling omdat zijn muziek nu uitgegeven wordt door platenmaatschappijen die heel handig een niche hebben gevonden ergens tussen experimentele muziek en new age in.

Hier een stuk van zijn vorig jaar verschenen Rivers and Streams.

Reacties (4)

#1 Henk van S tot S

Los van de muziek, die ik best aardig vind, viel me iets op de “hoes” op:
Indien men een lijn van links naar rechts trekt op ongeveer 1/3 van de hoogte, kom je op 1/4/ van die lijn een oog (van een verscholen kokodil?) tegen en op 3/4 een wat korte kerstboompiek tegen.
:-)

  • Volgende discussie
#2 beugwant

@1: ik denk dat dat oog van een rivierbewoner is en die piek geeft de richting van de stroom aan.
Rechts onder dat oog zie je overigens de kop van een aapje dat voor die krokodil weg zwemt en midden boven een hertenjong (kan ook een gnoe zijn) dat wil drinken maar verbaasd naar die krokodil kijkt. Helemaal links onder een hand die iets kroms vasthoudt, mogelijk de staf van sinterklaas, waarmee we samen met de kerstboompiek weer helemaal goed in het seizoen zitten…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Henk van S tot S

@2:
Ik heb het onderweg ergen op mijn mobieltje beken en beluisterd.
Jij hebt vast op een groot, op kleuren gekalibreerd, scherm gekeken.
Nog even met de contrasten spelen en er is vast nog meer te zien.
:-)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 biologics

Zou het artwork met opzet apofenie oproepen, zodat je onbewust hetzelfde gaat doen met de muziek? Zou slim zijn, muziek waarbij je je verbeeldingskracht gebruikt, blijft beter hangen.

  • Vorige discussie