Closing Time | Julian Cope

Julian Cope is een Brits rocker, musicoloog, auteur, archeoloog, antiquair, dichter, en activist, kortom, een veelzijdig mannetje. Hij begon zijn muzikale carriere bij The Teardrop Explodes, – je moet wel een dichter zijn om zo’n bandnaam te verzinnen!

Halverwege  de jaren 80 begon hij voor zichzelf. In veel van z’n platen komt de milieuactivist in hemzelf naar voren, zoals op b.v. Autogeddon en Peggy Suicide .

Maar hij doet natuurlijk ook aan sex – maar wel veilig…

  1. 1

    Wat leuk, een artikel over Julian Cope. CD’s die ik al lang in mijn bezit heb zijn Interpreter (1996) en Jehovahkill (1992). Het eerste album is lekker maf en luchtig, het tweede behoorlijk trippy.

    Waarom ik van Julian Cope houd: ten eerste vind ik dat hij een prachtige stem heeft, één van de mooiste mannenstemmen die ik ken (dat mag je als man zijnde geloof ik wel zeggen). De opzwepende melodieën met een orgeltje op de achtergrond doet een beetje denken aan The Doors, het geeft een gevoel van hogere sferen, maar ook van een zekere ongebondenheid. Wat goed past bij Cope’s semi-religie van ‘paganisme’ – iets dat fans als ik er met een korreltje zout bij nemen.