Closing Time | Hussain Al Jassmi

Bij Sargasso’s Klik TV (of in uw social media tijdlijn) zag u al een reclamefilmpje ter gelegenheid van ramadan waarin een Arabisch telecombedrijf met kracht afstand neemt van terrorisme. De zanger van het betreffende liedje is Hussain Al Jassmi, een superster uit de Verenigde Arabische Emiraten. Al Jassmi maakte zich drie jaar geleden populair in Egypte met bovenstaand lied en clip (bijna een kwart miljard views), waarin hij oproept te gaan stemmen bij de verkiezingen die bedoeld zijn om de machtsgreep van generaal Sisi te legitimeren. Kortom, Al Jassmi kun je wel om een boodschap sturen.

 1. 1

  @0 Net als U ben ik ’n muzikale veelvraat. U verrast me echter toch steeds weer met muziekgroepen/muziekstijlen, waar ik nog nooit van heb gehoord. Oprechte dank daarvoor.

  Kan ik U hiermee mee verrassen?

  https://www.youtube.com/watch?v=uV5OD1X75Ks

  En om wat anders te laten horen wat de jeugd van tegenwoordig op muzikaal gebied ook doet. Waarschijnlijk ook ’n verrassing. Nou ja, hopelijk – van zulke verrassingen kan ’n mens geen genoeg van krijgen.

  https://www.youtube.com/watch?v=JL494MzRwRA

 2. 4

  “In de Verenigde Arabische Emiraten heerst geen politieke vrijheid. Activisten die meer democratie willen, kunnen worden gearresteerd.” (Wikpedia)

  Hussain Al Jassmi is in dit land een “superster”.

  En dan:

  waarin hij oproept te gaan stemmen bij de verkiezingen die bedoeld zijn om de machtsgreep van generaal Sisi te legitimeren.

  Jassmi kan in de VAE niet de democraat uithangen en tevens zijn vrije leven zeker zijn. Komt zijn oproep aan Egyptenaren tot een massale gang naar de stembus dus voort uit frustratie over de ondemocratische toestand in zijn eigen land? Of vindt hij Al Sisi niks en hoopt hij dat de bevolking opnieuw voor de theocraat Morsi zal stemmen?