Closing Time | Huisjesmelkers

Foto: Ted (cc)
Serie: ,

Morgen is de Woonopstand in Rotterdam, en dit is alweer het laatste lied dat we voor het protest plaatsen. “Utrecht, vertel me, waarom ben je zo pleurisduur?” vraagt Onkruid zich af. En terecht, ook studenten worden hard getroffen door de wooncrisis. Inmiddels is het zo erg dat sommige studenten hun scriptie niet inleveren omdat ze dan uit hun studentenkamer moeten, en zijn er internationale studenten die van bank tot bank gaan omdat ze geen plek om te wonen kunnen vinden.

Onkruid (insta) is een Utrechts electropop-duo en bestaat uit Illés Plompen en Lauren Vorstenbosch. Het nummer is een klaaglied over de huidige wooncrisis, en de manier waarop jongeren hier de dupe van worden.

Mocht het woondemo-stokje wordt doorgegeven aan Utrecht stel ik voor dat dit de soundtrack van dat protest wordt.

Reacties (2)

#1 Micowoco

Kennelijk vinden vvd- en d66 stemmers het geen probleem als hun kinderen nu of later onder deze omstandigheden moeten studeren. Wat vreemd is, ook als ze rijk zijn, want rijke mensen zijn vaak ook gierig.

  • Volgende discussie
#2 Anna@999

Over huisjesmelkers gesproken: vanavond uitzending NPO2 Andere Tijden: de krottenkoning van Rotterdam.
Fennis, die duizenden woningen had en verhuurde, zonder ooit onderhoud te plegen, 70-er jaren en zéér berucht in de hele stad.
Andere tijd, andere kenmerken, zelfde oorzaak: te weinig betaalbare huizen!

  • Vorige discussie