Closing Time | Hammerfall

Foto: Ted (cc)
Serie:

Bij het schrijven van het stukje bij dit pareltje, kwam ik er achter dat er zoiets bestaat als een New Wave of Traditional Heavy Metal.* Dat had ik helemaal gemist, maar het is fascinerend. Zowel de muziek als het artwork zijn inderdaad zeer traditioneel (zie link).

Nu was ik in de veronderstelling dat zo’n new wave al in de jaren nul begonnen was, met bijvoorbeeld een Sabaton, of nog eerder in de jaren negentig. Vaandeldrager toen was natuurlijk het Zweedse Hammerfall. Ook als je de albumhoes van toen bekijkt, had het prima bij de huidige NWOTHM gepast. Maar hoe dan ook, nieuwe traditionele metal, tegenwoordig for real, want het staat op het internet dus is het true, eh, waar, bedoel ik.

O ja, mocht je Hammerfall vet vinden: je kunt ze morgen bekijken in Nijmegen.

 

*vrij naar de NWOBHM, natuurlijk.

Reacties (1)

#1 Sjors

Toevallig zit ik nu net naar Riot City (https://www.youtube.com/watch?v=Je_f3dgxq4o) te luisteren (na een tip van een maat), ook een exponent van die New Wave, maar het is mij net te cheesy. Net als Hammerfall, Sabaton en noem ze allemaal maar op. Leuk voor een nummer, hooguit 2, maar dan heb ik mijn portie kazigheid wel weer gehad voor de rest van de maand.