Closing Time | Gimme Hope Jo’anna

Foto: Ted (cc)
Serie:

Ik wist dat dit nummer over Apartheid ging, maar pas nul jaar geleden kwam ik erachter dat de Jo’anna hier niet een (al dan niet bestaande) vrouw was, maar een verwijzing naar Johannesburg. Het nummer stond op het allereerste cassettebandje wat ik ooit kreeg: Don’t worry be happy, en het was een van mijn favoriete nummers, ook al had ik toen nog geen idee waar het over ging.

Vandaag werd ik eraan herinnerd door de dood van Desmond Tutu, die in dit nummer bezongen wordt:

Even the preacher who works for Jesus
The Archbishop who’s a peaceful man
Together say that the freedom fighters
Will overcome the very strong

Reacties (1)

#1 beugwant

Dat woeste clipje kan ik me nog herinneren, en de radio ging altijd wat harder als dit liedje erop was. Dat moet -in een tijd ver voor lyrics.com- geholpen hebben toch iets van de boodschap mee te krijgen.