Closing Time | Elderbrook – Old Friend

Foto: Ted (cc)
Serie:

Ik luister tegenwoordig niet meer zo vaak naar dance, behalve als ’t op de radio langskomt. Dan hoor ik ’t aan. Vaak een beetje meewarig, met de gedachte dat het toch vooral een uitgekauwd nummertje is geworden.

Maar dit! Holy moly. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Waanzinnig! Die clip ook!

Oké dat waren wel weer genoeg uitroeptekens, you get the point.

Elderbrook geniet wel enige bekendheid. Ik vind niet alles wat hij doet even tof, maar hij maakt in elk geval wel bijna altijd geweldige clips. Zo ook met Old Friend, een hypnotisch visueel spektakel, met verlichte wolven en verkeerslichten, of zoiets, het gaat nergens over maar het is echt prachtig. Het past perfect bij de al even hypnotische muziek. Ik zet ‘m gewoon nog een keertje op. Ja zie wel, ik ben gehypnotiseerd. Door een uh, oud beekje, met een oude vriend. O verrek; een wolf op zoek naar een beekje. That makes total sense.

Of niet. Who cares! Ik vind ’t gewoon lekker. (Ik krijg prompt zin in een broodje pindakaas).

Reacties (4)

#1 Sylvia

Lekkerrrrr! Dank!

  • Volgende discussie
#2 Karin van der Stoop

@1: Dat bracht een glimlach op mijn gezicht! Grappig, je reageert volgens mij alleen op Closing Time. Dat is op zich jammer, want er is te weinig vrouwelijke input bij de actuele onderwerpen. Maar ik ben altijd blij met een bedankje.
Én ik heb veel lol gehad toen je verzocht om meer diverse muziekbijdragen. Dus als je nog suggesties hebt, voor een kapstokje…?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Sylvia

Ha, ja, ik reageer vooral op Closing Time, al heb ik wel op andere Sargasso-bijdragen gereageerd.

Een kapstok… Tja, zelf laat ik me inspireren door zo nu en dan op YouTube te kijken naar ‘Traditional dance’, of ‘Traditional wedding dance’, en dan met name de amateurbeelden. Vandaar kom ik meestal op namen uit van muziek/danssoorten waarop ik verder kan zoeken.
Op die manier heb ik kennisgemaakt met het soms zeer opzwepende ‘Dabke’.

Ook bij een ‘Jewish wedding’ heb ik soms bijzondere resultaten gevonden. Of ‘traditional stick dance fast’, ‘tribal dance’, enz.
Via die laatste, tribal, heb ik onlangs de volgende dame fenomenale dame gevonden.
https://youtu.be/5zSWxq8oil8
Maar Closing Time gaat natuurlijk over de muziek, dat is bij die video wat minder aangrijpend, maar ik werd te zeer afgeleid. :-)

Afijn, via zulke zoekopdrachten kom ik vaak op door mij onbetrede paden uit.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Karin van der Stoop

@3: CT gaat niet per se over muziek hoor, er wordt ook wel eens afgesloten met een filmpje over andere onderwerpen. Het gaat dus net zo goed over beeld.

Geweldige danseres inderdaad!

  • Vorige discussie