Closing Time | Doe Maar

Foto: Ted (cc)
Serie:

Wat, is het zaterdag tien voor vier en staat er nog geen Closing Time klaar? Dan doe ik het snel even. Een klassieker: Doe Maar. Omdat klassiekers geen verdere toelichting behoeven en eigenlijk altijd goed in het gehoor liggen. En omdat Doe Maar toch eigenlijk een wel verdraaid aardig bandje was.

Reacties (2)

#1 Geband van Joop

Doe Maar was een aardig bandje maar wat mij betreft hebben ze maar één echte klassieker gemaakt, nl. “32 jaar (sinds 1 dag of 2)”.

Ik herinner me hun opkomst nog. Wij jongens in de klas luisterden naar Pink Floyd, Dire Straits, Led Zeppelin, etc en toen opeens waren alle meisjes in de klas fan van Doe Maar. Wij jongens haalden onze neus op voor deze onnozele nederpop, maar de meisjes wilden Doe Maar op alle feestjes dus de hits van Doe Maar begeleidden toch onontkoombaar die spannende tijd waarin je probeerde toenadering te zoeken bij het andere geslacht.

  • Volgende discussie
#2 Geband van Joop

Mag ik ook iets van mijn soort muziek met jullie delen? Ik gaf hierboven al aan dat toen ik een jaar of 12 was dol was op Pink Floyd, Led Zeppelin en zo; iets later werd dat verruimd met alle ‘goede’ popmuziek zoals Neil Young, Velvet Underground, Captain Beefheart, Tom Waits, Elvis Costello etc. Een favoriet liedje van Captain Beefheart:
https://www.youtube.com/watch?v=QNStKhavmOs

Om een of andere reden had ik als puber ook het 20ste pianoconcert van Mozart op een cassettebandje en dat bracht me ook in vervoering (nog steeds stuiter ik door de hele kamer bij dit meest intense pianoconcert ooit). Later ben ik meer klassiek gaan luisteren waarbij ik de moderne, avantgardistische muziek (Berio, Messiaen, Stockhausen) toegankelijker vond dan Bach. Een nogal eclectisch werkje van Berio waar ik helemaal bij klaar kom zeg maar is Laborintus II (ik ga ervan uit dat als de hemel bestaat ze daar deze muziek draaien):
https://www.youtube.com/watch?v=WBlJbi123AQ

Een ander favoriet van me is Beethovens 11de strijkkwartet:
https://www.youtube.com/watch?v=vZ2-_6747qQ

De vergelijking is vaak gemaakt maar pop/rock is meer de vette snack en dat mag van mij dan ook echt vet zijn, bv. The Red Chord:
https://www.youtube.com/watch?v=0ALsZuSGo1s&list=PL7F579BCB30D085B0&index=2

  • Vorige discussie