Closing Time | De Ploeg van Post

Morgen begint de Ronde van Frankrijk. Tijd om uw geheugen even op te frissen: er is een tijd geweest waarin Nederlandse rijders gewoon, zoals dat destijds hoorde, elf etappes wonnen en dan, zoals het destijds ook hoorde, nét niet de eerste plaats bemachtigden. Die was, zoals het eveneens hoorde, voor Eddy Merckx. Joop Zoetemelk was de goede tweede.

Wat je toen ook had, was de onuitstaanbaar irritante Gerry Kneteman, die zichzelf veel te graag hoorde kletsen, en zo de aandacht afleidde van het simpele feit dat hij een van de beste renners ter wereld was. Het beluisteren van het door hem ingezongen liedje uit 1981 is op eigen risico. Voor zover ik weet is dit de enige keer in de geschiedenis dat een wielerploeg belandde in de hitparade.

 1. 4

  @3: Als je graag naar opgefokte lui met een te zware voet in auto’s wil kijken, kun je ook gewoon een stoel zetten op een viaduct over de A2.

  Als je graag naar te duur betaalde gedrogeerde mensen wil kijken die driekwart van de tijd niets staan te doen, kun je ook een willekeurig ministerie in Den Haag in lopen.

  Als je graag een klein dozijn junks wil zien vechten om een bal, kun je ook naar Amsterdam (komt mooi uit).

  Nee sorry voor junks die met stokken op ijs willen vechten moet je echt naar ijshockey, zoiets geks verzinnen ze alleen in Scandinavië.

  Als je graag een stel lui “met eergevoel” in scrums tegen elkaar tekeer ziet gaan, kun je ook in de Russische bossen terecht.

 2. 5

  Als je accepteert dat in iedere sport, op het hoogste niveau althans waar het geld te verdienen is, de deelnemers stijf staan van de prestatie-bevorderende middelen, is het allemaal wel weer prima te doen, het kijken.

  Zelf heb ik dan weer een zwak voor snooker. Volgens mij kwam Jimmy White er ook wel voor uit, dat ie af een toe een lijntje snoof.