Closing Time | Cyclone Temple

Foto: Ted (cc)
Serie:

De vroege jaren 90 was een slechte tijd voor veel metalbands. De opkomst van de grunge ging onder andere ten koste van de metal. En als thrashband kon je dan een alleraardigst debuutalbum uitbrengen, commercieel was het kansloos. Helaas. Voor Cyclone Temple, en het ondergewaardeerde I Hate Therefore I Am, maar ook voor de muziekliefhebber. En ja, critici kunnen opmerken dat er wel erg veel invloeden te horen zijn van een zekere band, maar fuck it – ook zonder de originaliteitsprijs te winnen kun je alleraardigste muziek maken, zoals Cyclone Temple hier laat horen.

Reacties (2)

#1 Sjors

De vergelijking met Metallica is niet helemaal fair: Cyclone Temple is min of meer een voortzetting van Znöwhite, de band van gitarist Greg Fulton, alleen dan met een man als zanger (Znöwhite was met zangeres) en CT lijkt behoorlijk veel op die voorganger.

  • Volgende discussie
#2 Janos

@1 die komt vanavond ;-) En voor Znowhite heb je gelijk, daar gaat die vergelijking niet op, maar bij CT zie ik zowel in de melodieën, als in de zang, als in het gitaargeluid toch echt wel de nodige overlap met Metallica hoor.

  • Vorige discussie