Closing Time | Comfortably Numb

Roger Waters en David Gilmour spelen Comfortably Numb tijdens The Wall Tour van Roger Waters. Na een pauze van 20 jaar komt vandaag het nieuwe (laatste?) album The Endless River van Pink Floyd uit met hoofdzakelijk instrumentele nummers die nog ‘op de plank’ lagen.

Een tour gaat er niet meer komen. Enerzijds misschien terecht, anderzijds ook jammer: De Kuip. 1994. Ik zou het nog best eens een keer mee willen maken.

  1. 1

    De Division bell tour is, en ik ga enorm veel naar concerten, nog steeds het beste concert ooit in mijn ranglijst. Helaas heeft nog niemand aan die ervaring kunnen tippen. De perfecte harmonie van beeld, (perfect) geluid en dan even subjectief, een van de de beste bands ooit..

  2. 2

    Endless River is dan ook meer een tribute aan de in 2008 overleden Rick Wright. Wright speelt ook mee op de fragmenten als ik het goed heb. Dan lijkt toeren me een lastige klus. En ja, het zijn wat oudere heren die hun werk aan het afsluiten zijn. Kijk maar:

    The Wall heb ik in Barcelona gezien in 2010. Helaas zonder Gilmore want die haalde het truukje maar een keer uit: in O2 in Londen bij de afsluitende concerten.