Closing Time | Arkona

Na Moyey Zemle, oftewel “In my land”, in het Engels. Maar de oplettende lezer / luisteraar had wellicht al opgelet dat het Russisch betreft. Arkona is een Russische folkmetal band, die sinds 2002 actief is. Kenmerkend voor de band zijn onder andere het gebruik van traditionele, Russische folk-instrumenten; zangeres Maria Arkhipova, die moeiteloos heldere zang afwisselt met screams en een death grunt; en lange, epische nummers.

Het ruim een kwartier durende epos “In my land” is een samenwerkingsproject met een aantal andere folkmetalbands. Het concept is heel aardig. Het lied gaat over een Russische krijger, die zijn thuisland verlaat op zoek naar het geluk. Op zijn reis ontmoet hij allerlei lieden, die hem vertellen over hun vaderland en waarom zij daar gelukkig zijn. Dit wordt gedaan (gezongen) door bands uit Zweden, Letland, Litouwen, en Duitsland. Tot hij uiteindelijk aankomt in Nederland, ‘waar de zee het land verzwelgt’. Het Nederlandse Heidevolk speelt namens Nederland een deuntje mee.

De moraal van het verhaal kunt u waarschijnlijk raden.

Prima band, verder, die net een nieuwe CD uit heeft, Khram. Ook zeer de moeite waard.

 

 1. 3

  Closing Time is toch wel het enige dat Sargasso nog de moeite waard maakt. De variatie, soms de kwaliteit, maar altijd, nou ja meestal, verrassend.

 2. 5

  @4: Constructieve suggesties voor de rest van de site zijn welkom!

  Die zijn talloze keren gemaakt, over een tijdsspanne van zeker het laatste jaar. Er wordt volstrekt niks mee gedaan, zelfs een reactie blijft uit. Op een gegeven moment is de koek op en is het wachten tot de doodsrochel ten einde is. Gezien de kwaliteit van de artikelen en de reacties (als samenzweringsgekkies en alt-right nutjobs in steeds toenemende mate hun verbale diarree continu ongemoeid kunnen verspreiden weet je dat de personen achter een blog het eigenlijk niks meer kan schelen) zal dat einde niet zo heel lang meer op zich laten wachten.

 3. 6

  @5 Ik zit nog niet zo lang bij de (kern)redactie, maar die talloze keren zijn langs me heengegaan. Ik weet niet of dit de tijd en plaats is (dat wordt wel erg meta voor onder een stukje muziek), maar ik ben wel nieuwsgierig.

  Wat betreft de doodsrochel, dat neem ik wel met enige korrels zout. Vroeger was ongetwijfeld alles beter (zoals altijd), maar ik zie een stabiel aantal lezers, regelmatig mensen die vragen of ze iets bij ons mogen publiceren, lees regelmatig artikelen van de andere auteurs die ik met plezier lees. De kommer en de kwel en het naderende einde zie ik dus nog niet zo.

 4. 7

  @6: Ik heb begrepen dat Joost heel erg hard bezig is een s aan de http te knopen en dat hij nog harder werkt aan responsive design zodat je deze 5 sterren site ook ondersteboven en overdwars op je mobiel kan bekijken. Komt dus allemaal goed.