Closing Time | Tesseract

Foto: Ted (cc)
Serie:

In Sargasso’s redactielokaal is de zomervakantie merkbaar. Daarom sluiten we in augustus ook doordeweeks om 16 uur. De reactievelden en het SG-café blijven gewoon open.

Tja, ik word op mijn redactiemailadres* werkelijk OVERSPOELD met verzoekjes over Into The Grave. ‘Wat was er nog meer, János?’ ‘Kun je meer liedjes en bands laten horen?’ ‘Het klinkt vet!’ Nou vooruit dan, nog ééntje.

Tesseract had ik nog nooit van gehoord voor afgelopen weekend. Volgens Wiki spelen ze ‘progressive metal’, maar daarvan wist ik niet dat het een genre was. Prog of progrock ken ik wel, maar dat associeer ik meer met van die hele moeilijke rocknummers van 12 minuten, en dat is dit toch niet. Ze schreeuwen er ook een beetje te hard bij (soms).

Volgens één van de mensen met wie ik in Leeuwarden was, is dit zo’n bandje in de kleedkamer niet vraagt om whisky, coke en hoeren, maar om verse muntthee en appeltjes. Ach, het zou kunnen: het is wat gelikter en minder rauw dan de gemiddelde metalband. Maar hey: lang leve de diversiteit in de scene. En zoals ze lekkere nummers maken, zoals Nascent, doen ze verder maar wat ze willen.

 

*Dat ik niet heb. Maar toch, als ik het gehad zou hebben…

Reacties zijn uitgeschakeld