Closing Time | 5 Seconds of Summer

Foto: Ted (cc)
Serie:

Ik heb een hekel aan boybands. Zo erg dat ik meestal niet weet hoe snel ik van kanaal moet veranderen als er zo eentje wordt aangekondigd op de radio. Altijd al gehad ook. Ik had zelfs bij voorbaat een grote afkeer van Robbie Williams, toen die solo ging (tot hij later toch best wel bleek te kunnen zingen). Maar pas geleden werd ik zomaar verrast, toen ik naar de Late Late Show van James Corden zat te kijken. Meestal skip ik sowieso de muziek, maar ik zal afgeleid zijn geweest. Want opeens hoorde ik de klanken van 5 Seconds of Summer en hun hit Teeth.

Wow. Dit is gewoon goed, kan niet anders zeggen. Het rockt en swingt de pan uit. Het is nog live gezongen ook, al zal de muziek wel op band gestaan hebben. Goeie stem, goeie overgangen naar de hoge noten, helemaal niets mis mee. Ik vind de tekst ook erg geinig, over een of ander wijf dat afwisselend feeks en engel is.

Fight so dirty
But your love so sweet
Talks so pretty
But your hearts got teeth
Late night devil put your hands on me
And never ever let go

Een boyband die te pruimen is. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Reacties (6)

#1 Ankie Molensteen

Ehm… The Beatles?

  • Volgende discussie
#2 Karin van der Stoop

@1: Mja, ietwat voor mijn tijd toen ze nog als zodanig gekwalificeerd konden worden.
Voor zover je ze überhaupt zo zou willen noemen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 beugwant

The Beatles maakten zelf hun muziek. Ook live.
Boy Bands zingen hooguit en doen verder enkel een dansje.
Hoewel die knullen in dat filmpje hierboven weliswaar klinken als een boyband, houden ze in elk geval wel een instrument vast.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Sylvia

Ja, ik ben ook niet bepaald gecharmeerd van typische boybands. Ook deze 5 sec of summer niet. Voor de Beatles (mi geen ‘boyband’) zou ik trouwens ook de deur niet uitgaan.

De enige uitzondering voor mij: toen ik Graham Norton zat te kijken en opeens geconfronteerd werd met het fenomeen K-pop middels de groep BTS met het nummer Idol. Wauw, ik kon niet blijven stilzitten. En dan de kledingstijl, de kleuren, het tempo – ik ging meteen op zoek naar meer voorbeelden van enthousiasmerende, ja duidelijk bij elkaar gezochte leuk uitziende jonge mensen binnen het voor mij tot dan toe onbekende muziekgenre K-pop. Zolang het uptempo is ben ik fan. Ik sla ballads en betekenisvolle tekst over. Daarvoor zet ik Leonard Cohen wel op. ;)

Idol, BTS:
https://www.youtube.com/watch?v=pBuZEGYXA6E

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 KJH

Ik was een keer in Madrid en in een nevenvestiging van ons hotel verbleef 5SOS (zoals ik toen leerde dat je dat hoorde te schrijven). Geen idee wat er aan de hand was, of waarom het plein voor het hotel werkelijk afgeladen stond met jonge meisjes, totdat iemand het me vertelde.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Karin van der Stoop

@4: Ik heb me per ongeluk een keer zitten vergapen aan een Chinese meidengroep. Die stonden gewoon op een podium (stuk of 20 of meer zelfs), en het publiek stond er naar te kijken. Heel normaal in China ? Ik heb ze geen muziek horen maken, daar heb ik maar niet op gewacht.

  • Vorige discussie