Clone baby, clone

Serie:

SargQdJ09

So, why should we clone a mammoth?

Het klonen van uitgestorven dieren komt in zicht. Op verschillende plekken in de wereld wordt gewerkt aan het terugbrengen van dieren die er niet meer zijn. Zoals de tasmaanse tijger, waarvan nog foto’s bestaan, zo pas geleden is die uitgestorven. Dino’s zullen we nooit kunnen klonen, DNA vergaat binnen ongeveer honderdduizend jaar. Maar het ligt nog wel binnen de mogelijkheden om mammoeten liggen terug te brengen.

In een geweldig opiniestuk vraagt de Britse paleontologe Tori Herridge, die leeft met, en droomt van mammoeten, zich echter af in hoeverre zoiets ethisch verantwoord is.

Volgens haar zou het beter zijn om ons te concentreren op het behouden van dieren die nu nog op aarde zijn. Zoals bijvoorbeeld olifanten.

Reacties (4)

#1 Skyclad

Het ene sluit het andere niet uit.

Als er weer een populatie wilde bisons en mammoeten gekweekt is kunnen zeldzame roofdieren weer makkelijker overleven. Een kwestie van de natuurlijke balans terugbrengen.
Is dodo vlees economischer om te ‘kweken’ dan kip? Dan kan die ook worden teruggebracht zonder enig natuurlijk evenwicht te verstoren.Als een dodo minder ruimte nodig heeft dan een kip is er ook weer wat meer ruimte voor de natuur over.

  • Volgende discussie
#2 Joost

Als je uitgestorven diersoorten kan klonen, dan is het toch “problem solved”? Schiet er een af, sla z’n DNA op en je kan altijd opnieuw beginnen. /cynisch

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 dus

Als je werkelijk kunt klonen, min of meer op bestelling, dan zou dat een wereldvondst zijn voor diegenen die op Mars aan terraforming gaan doen. Hoeven al die beesten niet fysiek mee, we klonen ze op de bestemming. Dat lijkt me geweldig.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Krekel

Is dodo vlees economischer om te ‘kweken’ dan kip?

Het vlees van de dodo was notoir smerig, de dodo werd door Nederlandse zeevaarders daarom ‘walgvogel’ genoemd.

[/just sayin’]

  • Vorige discussie