Clash of subcultures over tsunami terror


Je zal het maar hebben als Japanse ‘otaku’ oftewel anime watcher: minutenlang een tsunami-waarschuwing óver je favoriete tekenfilm geprojecteerd?! Ja wat in Chili gebeurde was erg ..en ja die golf kwam ook recht op Japan af. Maar moeten ze daarvoor dan de hele uitzending verknallen met een irritant kaartje? Juist terwijl het nog zo’n speciale aflevering was waarin “some girl strips in front of the protagonist”?! Woest waren ze de tekenfilm fetisjisten. Helemaal ook omdat de waarschuwing in de reclameblokken wél verdween, hoe onrechtvaardig. Wat kan jou een overstroming nu schelen als je negen hoog in Tokyo in je eigen fantasiewereldje leeft? Otaku Outrage over Tsunami Terror [nsfw light]

Reacties (3)

#1 Bismarck

“Helemaal ook omdat de waarschuwing in de reclameblokken wél verdween”

Dat is anders wel een serieus issue! Lijkt me een hele dikke FAIL van iemand bij de TV-zender.

  • Volgende discussie
#2 Dr Banner

Tijdens de reclameboodschappen wordt de tsunamiwaarschuwing op het wc-papier geprojecteerd.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Fred

CNN liet urenlang beelden zien vanuit verschilende lokaties op Hawai. Een ramp die maar geen ramp wilde worden. Interessante televisie vanwege de wijze waarop al die uren gevuld werden met geoudehoer.
Toen steeds duidelijker werd dat er geen tsunami aankwam – of een heel kleintje slechts – droop de teleurstelling van de presentators af. Een enkele Hawaiaan had al lang door dat er niks aan de hand was en begaf zich ruim voor het sein ‘veilig’ werd gegeven naar het strand om te zwemmen en te genieten van het feit dat hij of zij een heel strand voor zichzelf had. Ik kreeg een spontane aanval van melancholie en dacht aan de autovrije zondagen begin jaren ’70 toen we met een groepje rolschaatsend de snelweg opgingen.

  • Vorige discussie