1. 1

  Aan de ene kant kijk ik nergens van op als het gaat om CIA-experimenten in de jaren ’50. Aan de andere kant lijkt het me een sterk verhaal. Waarom zou de CIA hier juist dit Franse dorp voor kiezen en niet een of ander onschuldig dorp ergens in hun eigen midwest of op Hawaii? Waarom al die moeite doen en een gigantische breuk veroorzaken tussen de VS en Frankrijk? Let wel, in de jaren ’50 bestond er een reëel geacht risico dat Frankrijk in communistische handen zou vallen. Als een dergelijk iets uit zou komen zou dat de kans een stuk groter maken. Vanuit de Amerikaanse geopolitieke strategie om West-Europa uit handen van de communisten te houden lijkt me dit verhaal totaal onwaarschijnlijk.

 2. 3

  Beetje insinuerende titel, op zijn minst een vraagteken was op zijn plaats geweest.
  Nooit meer op de telegraaf schelden boyzzz.

 3. 14

  Inderdaad Herman#1: “kijk nergens van op als het gaat om CIA-experimenten in de jaren ‘50”. In ieder geval op eigen soldaten/ vrijwilligers…maar er zijn ook geruchten van experimenten op argeloze (VS) burgers. Zelfs op eigen (staf-) personeel, aldus die Frank Olsen (tijdens een meeting met CIA- collega’s bleken onvermoed drankjes tjokvol LSD te zitten). Begon zich toen al af te zetten tegen dergelijke praktijken en trekken te vertonen van een klokkenluider…maar zover kwam het niet omdat ie “per ongeluk” van de 10e etage uit een hotel in ik dacht Miami was gelazerd…

 4. 17

  Ik heb dat boek uit 2009 niet gelezen…maar heb dat verhaal Olson ergens in een ander boek over praktijken CIA gezien. Er is tevens een docu over geweest (leidde tot boordenknoopjes lostornen bij CIA en Ford…ein-de-loze acties van nabestaanden).

  NY..Miami, de smak op het beton was er niet minder om, hij schijnt nog even geleefd te hebben

 5. 18

  Ik heb het ook niet gelezen YP..verder dan de weekendbijlage NRC kom ik ook niet..verveelt me al die meningletters..ga liever buiten spelen.., herinnerde mij wel de commotie toen. Google de rest.