Christenen, joden en haatbaarden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Joël Voordewind van de ChristenUnie heeft het voor elkaar: er moeten wetten komen om joden te beschermen tegen belediging. En Israël, al is het me een raadsel hoe je een land kunt beledigen. En aan de Holocaust mag wat hem betreft niet getwijfeld worden. Dat laatste is hem als christen vergeven, want hij is gewend aan Waarheden waar geen vragen over gesteld mogen worden. Maar toch.

Belediging van joden en Israël mag niet, maar het beledigen van moslims en hun landen is tegenwoordig politiek correcte, dagelijkse kost. Je kunt geen weblog openen zonder “grappige” termen als bijvoorbeeld notslim, haatbaard, berberaap, rifaap, islamofascist of geitenneuker te vinden. En dan vergeet ik er vast nog een paar. Ik zeg niet dat dat niet zou mogen, begrijp me goed. Maar als ik een moskee een haatpaleis mag noemen – en dat mag ik als Wilders dat ook mag – dan mag ik een synagoge ook een haatpaleis noemen. Niet dat ik dat wil, maar het een is het logische gevolg van het ander voor wie nog in gelijkheid voor de wet gelooft.

Ik wil ook helemaal niet aan de Holocaust twijfelen, maar waarom zou dat niet mogen? Internet barst uit zijn voegen van de websites met alternatieve, vergezochte verklaringen voor nine eleven. Mensen die ontkennen dat staalconstructies als gevolg van brand kunnen instorten – totaal van de pot gepleurd, maar het hoort bij een open debat. Op dezelfde basis is wetenschap gestoeld. Vragen stellen bij bekend veronderstelde feiten – zo zijn we tot de ontdekking gekomen dat de aarde niet plat is en dat de zon er niet omheen draait. Totaal van de pot gepleurd, vonden ze toen. Je zou je kunnen voorstellen dat wetenschappers onderzoek willen doen naar het precieze aantal slachtoffers van de Holocaust, en je zou je kunnen voorstellen dat daar een lager getal uitkomt dan zes miljoen. Waarom niet? Zou dat de poging tot systematische en wrede uitroeiing van een heel volk op industriële schaal minder erg maken? Kan dat dan?

Je zou toch zeggen dat Ronny Naftaniël nu moet protesteren. Als er iets is waar de joodse gemeenschap in Nederland geen behoefte aan heeft, dan is het wel om door de ChristenUnie in een uitzonderingspositie te worden gemanoeuvreerd. Maar helaas, ook Naftaniël verkeert in de veronderstelling dat joden extra bescherming nodig hebben, vanwege “drie incidenten […] waar synagogen mogelijkhet doelwit waren van brandstichting en vernieling.” Dat is natuurlijk tragisch, maar mag ik even? Leest u even mee? En voegt u daar nog minstens even Enkhuizen aan toe?

Naftaniël hoeft het niet op te nemen voor moslims. Het zou hem sieren, maar hij wordt er niet voor betaald. Voordewind echter neemt het als christen op voor de joden. Het zou hem sieren, ware het niet dat hij het alléén opneemt voor de joden. Ik snap wel dat het publicitair niet zo lekker ligt op dit moment om ook moslims extra bescherming tegen verbaal en fysiek geweld te bieden, maar ik had van een zichzelf christen noemend politicus iets beters verwacht dan de zoveelste, nauwelijks verhulde poging om het land in wij en zij uiteen te trekken.

Reacties (47)

#1 Baron E

Voor Ronny en consorten hebben joden altijd een uitzonderingspositie want zij zijn het uitverkoren volk, je weet toch.

Maar serieus: wanneer komt er een recht op beledigen in de wet? Beledigd zijn is toch niets anders dan kunstmatige kleinzerigheid? Oftwel
De gekwetsten, dat zijn de klootzakken

 • Volgende discussie
#2 Sjiek

Voordewind probeert te profiteren van de windrichting.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 su

Nederland zouden moeten aanzetten tot het strafbaar stellen van discriminerende ontkenningen.

Dus homoseksualiteit onnatuurlijk noemen wordt strafbaar, Joël?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Share

Joël Wie? Welke holocaust? Gvd waarom wordt mij nooit iets verteld?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 leo schmit

Het lijkt erop dat Voordewind aandelen heeft in de Holycaust industrie (vrij naar Finkelstein).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Bookie

Het ontkennen van Srebrenica en de kruistochten wordt nu toch ook strafbaar?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6.1 Prediker - Reactie op #6

En het ontkennen of bagatelliseren van de Nakba; en van de oorlogsmisdaden die de Nederlanders eeuwenlang in Indonesië hebben uitgehaald.

Het domme van die Voordenwind vind ik, dat we allang wetgeving hebben om groepsbelediging aan te pakken.

 • Volgende reactie op #6
#6.2 DSV - Reactie op #6

Ja, evenals het ontkennen van de islamisering en de massaimmigratie.

 • Vorige reactie op #6
#6.3 Prediker - Reactie op #6.2

Vergeet de slachtingen in Slotervaart, de Dodenmarsen van de Diamantbuurt, en de Terechtstellingen van Terwijde niet.

 • Volgende reactie op #6.2
#6.4 pedro - Reactie op #6.2

Wat niet aangetoond is, hoeft niet ontkend te worden.

De islamisering van Spanje in de vroege middeleeuwen kan niet ontkend worden. De islamisering van Nederland in de laatste decennia is klinkklare nonsens.

De massa-immigratie van Marokkaanse en Turkse medemensen in Nederland ontken ik niet, maar is al lang verleden tijd. Ze is veroorzaakt door ondernemers, die goedkope arbeidskrachten naar ons land wilden halen, daarbij ondersteund door de christelijke en liberale partijen, die akkoorden sloten met de Turkse en Marokkaanse regeringen, dat die arbeiders na 2 jaar recht kregen om hier te blijven en hun gezin hier naar toe te halen, waarna alle linkse en rechtse regeringen daarna verweten kan worden, dat ze zich netjes aan de gemaakte afspraken hielden.

Ik zelf vind, dat mensen zich altijd aan hun gemaakte afspraken moeten houden, maar sommigen tillen daar blijkbaar niet zo zwaar aan…

 • Vorige reactie op #6.2
#7 Prediker

“Internet barst uit zijn voegen van de websites met alternatieve, vergezochte verklaringen voor nine eleven.”

Grappig dat je daar over begint, want ik lees net via GS dat Voordewind zelf een 9-11 truther is.

“Zit nog steeds met de vraag hoe ’t kon dat de torens zo snel en recht naar beneden instortten? Zie waarheid9-11. Wie weet waarom + door wie?”

Door wie, vraagt ‘ie nog. Inkoppertje, Joël; inkoppertje…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 esgigt

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat figuren als Joël Voordewind dit land brengen tot een status waarbij alles verboden is tenzij uitdrukkelijk toegestaan.

Een lijn die ik verafschuw en Godwin-waardig acht.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Cali

Op zich valide dat hij zich zorg maakt over het steeds verder woekerende antisemitisme op internet…zeker zo vlaak na een op het nippertje voorkomen Egyptische Kristallnacht

Verbieden lijkt me echter de verkeerde maatregel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9.1 Prediker - Reactie op #9

Ja, nou; want die Egyptenaren lezen nogal veel Nederlands.

 • Volgende reactie op #9
#9.2 Spam - Reactie op #9

De Egyptische Kristalnacht, waarbij welgeteld 0 Joden en 3 niet-Joden sneuvelden.

 • Vorige reactie op #9
#9.3 Cali - Reactie op #9.2

Ja, dat vindt jij jammer he,

Het feit dat er geen onschuldige doden zijn gevallen lag niet aan de Egyptenaren.

#9.4 Spam - Reactie op #9.3

0-0 had ik inderdaad bevredigender gevonden.

 • Volgende reactie op #9.3
#9.5 L.Brusselman - Reactie op #9.3

Ah er zijn volgens jouw alleen schuldige doden gevallen het lijkt wel of je het jammer vind dat er geen joden zijn gesneuveld,kristallnacht hiervoor gebruiken is een beledeging voor de doden die tijdens de echte Kristallnacht vielen

 • Volgende reactie op #9.3
 • Vorige reactie op #9.3
#9.6 Cali - Reactie op #9.5

Je snapt het woord “voorkomen” niet? Kan gebeuren hoor. Maar van beledigen heb jij blijkbaar meer kaas gegeten.

#9.7 Prediker - Reactie op #9.3

Hoezo lag het niet aan de Egyptenaren? Het zijn toch echt Egyptische veiligheidstroepen die de drommen Egyptenaren hebben verjaagd, en Egyptische commando’s die het Israëlische ambassadepersoneel in veiligheid heeft gebracht.

 • Volgende reactie op #9.3
 • Vorige reactie op #9.3
#9.8 Cali - Reactie op #9.7

Die Egyptenaren stonden inderdaad te springen om de Israëliërs te beschermen tegen die horde bloeddorstige antisemitische Egyptenaren…

#9.9 L.Brusselman - Reactie op #9.3

En ik doel op het feit dat jij liever had gehad dat het niet voorkomen was zodat je nog harder kan toeteren over “voortwoekerend antisemitisme”

 • Volgende reactie op #9.3
 • Vorige reactie op #9.3
#9.10 Cali - Reactie op #9.9

Nee, dat soort zieke gedachten zijn voor je eigen rekening.

Dat jij antisemitisme niet herkend op een blog waar het door de muren heen sijpelt moet je zelf weten.

#9.11 pedro - Reactie op #9.3

Je hebt gelijk hoor. Als je tenminste stoer genoeg bent om “de Nederlanders” ook de schuld te geven van het wegvoeren van onze joodse bevolking, omdat een aantal Nederlanders daar enthousiast aan mee heeft gewerkt.

Ik ben echter bang, dat je daar wel bezwaren tegen hebt.

 • Volgende reactie op #9.3
 • Vorige reactie op #9.3
#9.12 Cali - Reactie op #9.11

Nee hoor, waarom zou ik.

#9.13 pedro - Reactie op #9.3

Ik zou me kunnen voorstellen, dat je graag serieus genomen wilt worden. Dan helpt het wel als je tenminste consequent bent. Als je gewoon als racist of fascist te boek wil staan, doe je het niet.

 • Vorige reactie op #9.3
#9.14 Cali - Reactie op #9.13

Mensen waar je het niet mee eens bent direct voor fascist uitmaken, stoer joh.

 • Volgende reactie op #9.13
#9.15 pedro - Reactie op #9.13

Ik maak je niet voor fascist uit, hoor. Dat doe je zelf, als je de Egyptenaren verantwoordelijk houdt voor wat een paar Egyptenaren doen, maar niet hetzelfde doet bij de Nederlanders.

 • Vorige reactie op #9.13
#10 L.Brusselman

Ochjee de Israelknuffelaars hebben er weer een uitdrukking bij “de Egyptische Kristalnacht”.Hoe noemen ze het regelmatig bombarderen van dichtbevolkte gebieden of heeft dat hun aandacht niet?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10.1 Share - Reactie op #10

Volgens mij noemen ze dat ook ‘regelmatig bombarderen van dichtbevolkte gebieden’ hoewel het mijn aandacht niet heeft.

#10.2 L.Brusselman - Reactie op #10.1

Ben jij dan een Israelknuffelaar?

#10.3 Share - Reactie op #10.2

Zeg wat is dat voor drieste vraagstelling?
En wat ben jij nou eigenlijk voor een spits als je niet scoort?

#10.4 L.Brusselman - Reactie op #10.3

Scoren is onbelangrijk,voetbal heeft mijn aandacht niet.Begrijpend lezen heeft die van jou niet

#11 pedro

“Je zou je kunnen voorstellen dat wetenschappers onderzoek willen doen naar het precieze aantal slachtoffers van de Holocaust, en je zou je kunnen voorstellen dat daar een lager getal uitkomt dan zes miljoen”
Tsja. Als ze daar dezelfde methode voor gebruiken als de herberekening van het aantal slachtoffers van het bombardement op Dresden, komen ze heel erg veel lager uit. ‘Van veel mensen is niets terug te vinden, dus kunnen we er van uit gaan, dat ze gevlucht zijn’. op die manier is het aantal slachtoffers van Dresden van ruim 125.000 naar maximaal 25.000 bijgesteld.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11.1 Share - Reactie op #11

Is toch gewoon vrijheid van tellingsuiting ?

#12 Bontenbal

Kan Voordewind geen wetsvoorstel maken dat het ‘Godwinnen’ verbiedt? Of “het exploiteren van de Holocaust voor politiek gewin”?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Thomas Bakker

Als er een volk is, wat gehaat, gesmaad, bespot, en zelfs vervloekt wordt, is het Israël wel. En waarom? Het is Gods uitverkoren volk. Waar zijn we nu eigenlijk mee bezig? Voordewind heeft gelijk: antisemitisme moet verboden worden!
PS. Plaats hier geen godonterende reacties op. Bezondig u niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13.1 L.Brusselman - Reactie op #13

Amen

 • Volgende reactie op #13
#13.2 DSV - Reactie op #13

Looft den Heer.

Overigens is antisemitisme al verboden, so get with it.

 • Volgende reactie op #13
 • Vorige reactie op #13
#13.3 Spam - Reactie op #13

Zwarte Afrikanen zijn ook bij bosjes afgemaakt hoor. Overigens net als bij het merendeel van de zomaar afgemaakte Joden grotendeels door Christenen. Maar dat terzijde.

 • Volgende reactie op #13
 • Vorige reactie op #13
#13.4 su - Reactie op #13
 • Vorige reactie op #13
#13.5 L.Brusselman - Reactie op #13.4

Zijn bloed kome over ons en onze kinderen.

#14 Tzoimbo

@pedro: “De islamisering van Spanje in de vroege middeleeuwen kan niet ontkend worden.”
Zelfs dat kan ontkend worden. Zijn er Christenen op de brandstapel gezet omdat ze weigerden zich te bekeren tot Moslim? Nee. Zijn er Moslims op de brandstapel gezet omdat ze weigerden zich te bekeren tot het Christendom (of omdat getwijfeld werd aan de oprechtheid van hun bekering)? Ja.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14.1 pedro - Reactie op #14

Dat hangt van de gebruikte definitie van islamisering af.

#15 Lichtpuntje

Worden we hier nou niet moe van deze potjes ver plassen? Leidt het niet lekker af?

Ik denk dat we onze tijd beter kunnen besteden om oplossingen te vinden en om mensen te verbinden, in plaats van ze te verketteren. Van een parlementariër als Voordewind mag dus verwacht worden dat hij geen olie op het vuur van de “ketters” gooit.

Tijden van voorspoed zijn altijd gekoppeld aan geclausuleerd vertrouwen tussen mensen. In tijden van uitsluiting en wantrouwen versterken we vooral de rendementen binnen de wapenindustrie en steunen we toch de macht en vermogens van enkelen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie