Christendemocratische slachtoffers

SargQdJ09“Hoe meer vrienden hoe meer vreugd. Wat ik jammer vind is dat sommige mensen spreken van een sneeuwschuiver [Cohen] die alle kabinetsplannen opzij zou schuiven. Mensen zijn die somberheid zat. Ik vind het eerlijk gezegd heerlijk dat we weer verder kunnen.”

Het voelt een beetje flauw om na te schoppen als iemand al op de grond ligt, maar ik kan het niet laten. Eelco Brinkman reageerde gisteren met bovenstaande woorden op de verkiezingsuitslag. Op dat moment zag het er naar uit dat de coalitie geen meederheid in de senaat zou krijgen.
De verkiezingen leverden nauwelijks verrassingen. Natuurlijk, het was spannend want Nederland lijkt welhaast precies in twee stukken gespleten – links/rechts, progressief/conservatief, liberaal/anti-liberaal, elitair/proleterig – hoe je het ook wil noemen. Verder was het vooral much ado about nothing. Schade bij het CDA was groot – zoals voorspeld. De PVV kiezer bleek wat luier dan gedacht, goh, wie had dat zien aankomen…

De grote verrassing voor mij is echter de reactie van het CDA. Een grijzige mevrouw, wiens naam mij meteen ontschoot, had het over vernieuwing. Er zou de komende tijd worden gewerkt aan procedures en interne beraden, aan stuurgroepen en bezinningscommissies. Geen woord over de weggeholde kiezers. Verhagen hield een ongeïnspireerd praatje over het uitdragen van christendemocratische waarden. Die boodschap werd door Tweede Kamerlid Sabine Uitslag daarna nog tot een halflauw betoogje opgewarmd bij de NOS. GroenLinks Kamerlid Tofik Dibi vroeg haar terecht hoe christendemocratische waarden zich verhouden tot het sociaal-economische beleid van dit kabinet.

Ik zou er nog de vraag aan willen toevoegen hoe deze waarden zich verhouden tot het witwassen van het beleid van de PVV, want daar is het CDA nu al geruimte tijd mee bezig. Alles om de macht maar te behouden.

In dit licht zijn de woorden van Brinkman ongelooflijk. Met deze woorden doet hij de oprechte kritiek (we hebben het over zoiets lulligs als grondrechten en het verdelen van de pijn van de crisis) van meer progressieve Nederlanders feitelijk af als gezeur. Wees eens een goede verliezer lijkt hij te willen zeggen.

Brinkman kan echter niet verhullen dat het juist het CDA zich een slechte verliezer toont. Kritiek wordt niet verdragen, wie zich uitspreekt wordt door Maxime en zijn henchmen monddood gemaakt. Het CDA begint aan slachtofferisme te lijden, onbegrepen door de boze buitenwereld, aan haar lot overgelaten. Ik hoop voor haar dat de kiezer de volgende keer meer barmhartigheid toont dan de partij het laatste decennium zelf heeft tentoongespreid. We kunnen best nog wat fatsoenlijke mensen gebruiken in Den Haag. Maar wel met een nieuw leiderschap graag.

 1. 1

  Links liberaal? Hoe je het ook wil noemen, inderdaad.

  Het CDA kan tevreden zijn: de eigen electorale schade valt mee en rechts, incl. de SGP, heeft een meerderheid gehouden. En dat in tijd van bezuinigingen en ondanks de lage verkiezingsopkomst van PVV’ers.

  Prima resultaat.

 2. 5

  De vorige PS verkiezingen zijn er ten opzichte van zo’n doorreken-uitslag nog 5 zetels verschoven door partijen die hun staten-leden tactisch op een andere partij lieten stemmen. Ik weet niet in hoeverre dat herhaald kan worden maar op die halve zetel is er in ieder geval volgens mij nog niks definitiefs te zeggen.

 3. 6

  CDA, PvdA hebben geen verhaal behoudens “maatschappelijk middenveld” en “het moet eerlijker”. Er zijn woorden en “idealen”, maar deze worden niet gedreven door geloof. Daarom zijn Roemer, Rutte, Sap, Pechtold, vd Staaij zoveel beter.

 4. 7

  Kom op zeg, Brinkman had het erover dat links en rechts verouderde begrippen waren. Als er iets de laatste jaren door hem, het CDA en de coalitiepartijen is opgewarmd, zijn het wel die begrippen. Brinkman was alleen kandidaat omdat niemand anders zich nog voor het karretje wilde laten spannen….

 5. 8

  En zo werd de SGP salonfähig. Jeepeede-empee kreeg het nog niet voor elkaar, maar nu, dankzij een _liberaal_ godverdomme die zich heeft vastgebeten in een idee waarvan iedereen ziet dat hij er maar beperkte glorie mee kan scoren, is het gelukt hoor. Lang leve de mannenbroeders.

 6. 9

  Nouja, Mark heeft het natuurlijk een paar jaar geleden links-liberaal geprobeerd met heel beperkt resultaat. Nu is hij premier.

 7. 10

  Want niet wat voor premier je bent telt — dat je premier bent telt. De interne logica van de politiek. Het spel en de knikkers zijn hetzelfde.

 8. 11

  @3: VVD16+CDA11+PVV10+SGP1=PS38

  Maak daar maar 39 van, want als Rutte wat toezeggingen doet over de AOW (blijft 65) en pensioenen (geen kortingen voor babyboomers) aan 50+ heeft hij die zetel ook in zijn zak.

 9. 12

  In Friesland krijgt de FNP 4 zetels.
  Nu de Onafhankelijke Senaatsfractie volgens de prognose geen zetel krijgt zullen ze hun stem vermoedelijk anders benutten. Samen met andere regionale partijen die OSF stemden zal dat nog wel goed zijn voor bijna 1 zetel.
  De politieke rekenmeesters zullen het nog druk krijgen de komende tijd.

  En geen grapjes over Fries nationalisme graag. FNP is een vriendelijke, natuur- en cultuurminnende partij, beetje links van het midden, met goede volksvertegenwoordigers en bestuurders.

 10. 13

  Ik blijf het interessant vinden — hoe zelfs in zo ongeveer ieder individueel land het beschavingsniveau van noord naar zuid verloopt.

  01. 07,70% Groningen
  02. 08,40% Friesland
  03. 08,90% Overijssel
  04. 09,80% Drenthe
  05. 10,40% Gelderland
  06. 10,60% Utrecht
  07. 11,80% Noord-Holland
  07. 11,80% Zeeland
  09. 14,00% Noord-Brabant
  10. 14,50% Zuid-Holland
  11. 15,00% Flevoland
  12. 20,60% Limburg

 11. 14

  Groter verliezer is wederom links. En maar zuur en kinderachtig doen. Echt extreem slechte verliezers. Ben helemaal vervreemd van ze als ik ze nu op tv zie (uitzonderingen daar gelaten)

  Mark had best samen willen werken met links maar zoals hun eigen TOP ECONOMEN al zeiden: als PvdA aan de macht komt betekend dit het einde van Nederland BV.

  Links wil alleen maar geld,geld en nog meer geld naar ‘zielige’ mensen voeren. Ik heb een newsflash voor hun.

  Anno 2011 moet de boel meer solidair EN familie en omgeving moet veel meer doen voor zogenaamde ‘zielige’ mensen i.p.v de staat (die dit ook nog een bizar inefficient doet). Iedereen is een sterk individu tegenwoordig als ze het uitkomt maar als dat niet zo is zijn ze ineens zielig. Er zijn maar heel weinig mensen die 100% steun verdienen omdat ze nooit een kans hebben gehad

  Verder heeft dat linkse gezeur over speciaal onderwijs me echt KOTS MISSELIJK gemaakt. Er worden zaken omgebogen (weten ze donders goed) en ten tweede heeft NL i.v.m. andere EU landen dubbel zoveel speciale gevallen.

  Laatst bijv. die zielige moeder met haar twee kinder die speciaal onderwijs nodig hebben. Aan haar kop alleen al kon je zien dat ze jaren zwaar aan de drugs heeft gezeten, maar hand in eigen boezem steken? Nee hoor, want haar kinder kunnen er niets aan doen wordt er dan gezegd. Ja, zo kan ik er ook nog wel een paar. Als je denkt dat je alle oneerlijkheid maar weg kutn halen leef je echt in een droom.

  Als links ooit weer ruim aan de macht komt worden wij de kneus van europa; niet meer serieus te nemen.

 12. 16

  @Henk bravo, net echt! Mooi getroffen, die eeuwig verongelijkte janktoon naar alles wat ‘links’ is. Inclusief spelfuoten, drogredeneringen en ONNODIG CAPS LOCK GEBRUIK. Briljante satire.

 13. 17

  Eeuhm, ik heb niet links gestemd omdat ze ‘zielige’ mensen willen beschermen, ik heb links gestemd omdat ze de kosten van de recessie willen leggen bij de veroorzakers. Ik vind het namelijk nogal bizar beleid om te roepen dat iedereen maar de broekriem moet aanhalen en er niet eens een poging ondernomen wordt om de sector die ons in die positie gebracht heeft mee te laten dragen in de schade. Dat shell-jochie van de PvdA heeft even 16 miljard gegeven aan zijn bankenvriendjes om vervolgens via de achterdeur naar Akzo Nobel te vertrekken. VVD en CDA staan daar nu bij en roepen tegen de burger wiens geld aan die banken is gegeven ‘we hebben te weinig en jullie moeten inleveren!’. Ik ben me belazerd, laat die fat cats in hun villa hun eigen troep opruimen!

 14. 18

  Het is goed om te weten waar jij zoal KOTS MISSELIJK van bent, Henk. Het is immers, schijnbaar, nog steeds niet zo dat de rest van Nederland in meerderheid ondertussen KOTS MISSELIJK is van jouw inmiddels jaren en jaren voortdurende infantiele geklaag en gezeik over anderen.

  Vooral door gaan dus. Eens zullen wij allemaal weten dat je bestaat.

 15. 22

  Heb je gelijk in Furby, maar wat denk je dat er met ons land gebeurd als we hun niet steunen? Dan kost ons dat VELEN malen meer. Sterker nog als de banken omvallen is het financieel gedaan met ons allemaal.

  Ik heb links niet nodig om te weten wat goed is en wat niet. Ik wil gewoon een politieke partij die kijkt wat het beste voor ons als geheel is. Jammer genoeg is dat het steunen van de banken.

  Vind wel dat de lonen en bonussen omlaag kunnen in de financiele sector. Als rechts dan zegt: dan gaan ze weg. Dan zeg ik: heerlijk, dan krijgen we in de toekomst oprechte en eerlijke bankiers.

  Rene….val even immers en schijnbaar lekker -gecensureerd- met je misselijkmakende zure berichtjes…..o nee, ga vooral door LUTSER en maak het voor een dom persoon als ik nog gemakkelijker. Verder ga je wel netjes, eerlijk en inhoudelijk in op mijn berichten wat je siert. Ik dacht namelijk even dat je je frustraties kwijt moest….

 16. 23

  @ leven: Ja en jij? Wil je soms suggereren dat ik dat ook ben? Zo ja, ik ben in dit geval de klant die MAG klagen.

  Verder vertel ik geen leugens en ben ik oprecht. Maar dit doet vast zeer bij jou en moet je ingaan opo de vorm in de hoop er nog wat uit te slepen….triest en zorgelijk.

  Het lijkt wel of je met een verbale sneeuwschuif iets…. ach laat ook maar.

 17. 24

  Je vertelt geen leugens, je trapt in leugens omdat je slecht geinformeerd bent en de capaciteiten niet hebt om verder dan een paar cliches te komen.

  Oh ja, en gebrek aan historisch besef. Maar dat komt vast door die 50 jaar linkse onderdrukking door al die linkse kabinetten. Oh nee, dat is feitelijk onjuist, dus je hele verhaal klopt voor geen kanten meer.

  Weet je wie ook links is? De PVV. Xenofobisch links. Of zijn al die AOW’ers geen zielige mensen?

 18. 25

  @23

  “Mark had best samen willen werken met links”.
  Leugen.

  “Links wil alleen maar geld,geld en nog meer geld naar ‘zielige’ mensen voeren.”.
  Leugen.

  “Iedereen is een sterk individu tegenwoordig als ze het uitkomt”
  Leugen.

  “Aan haar kop alleen al kon je zien dat ze jaren zwaar aan de drugs heeft gezeten”
  Leugen.

  “Als links ooit weer ruim aan de macht komt worden wij de kneus van europa”
  Leugen.

  “Verder vertel ik geen leugens en ben ik oprecht.”
  Leugen.

  Dus ja, laat ook maar.

 19. 27

  Ik heb laatst eens een graffiti “tag” weg staan poetsen van een stukje openbaar bezit waar ie me irriteerde. Het is met Henk eigenlijk hetzelfde als met degene die die specifieke vervuiling van de publieke ruimte aanbracht: even aan jezelf tonen dat je invloed hebt op de wereld. En kan het niet positief dan maar negatief, via het onderkladden/vernielen van bushokje, parkbankje of weblog.

  Voor Henk bestaat er alleen een spelletje waar je “wint” als je mensen “lutser” noemt in hoofdletters. Geen moeders die zich zorgen maken over gehandicapte zoontjes — maar drugs-verslaafden die alles aan zichzelf te wijten hebben en waar het jezelf zo lekker tegen aan profileren is.

  “Henk was Here”.

 20. 28

  Henk, voor het geval je het nog niet door had. VVD, CDA en PVV plukken mensen als jij helemaal kaal.

  Hierbij wil ik je dus bedanken namens de CEOs in Nederland, zij kunnen de komende tijd weer zorgeloos door het leven. Hierbij bedankt! Ook namens de postbodes en schoonmakers.

 21. 29

  ik vind dit een curieuze reactie. Het CDA is een groot deel van de kiezers kwijtgeraakt aan de PVV, en vervolgens krijgt het CDA het verwijt dat het het beleid van de PVV aan het witwassen is. Wat zou er gebeuren als het CDA een ruk naar links maakt? Al deze PVV stemmers terugwinnen? Dat zou wel heel onlogisch zijn.
  Net als bij de 2e kamer verkiezingen zijn de druiven voor links weer zuur. De meerderheid heeft nu eenmaal voor dit kabinet gekozen.

 22. 31

  @KB CDA moet geen ruk naar links maken. Ze moet weer een verhaal hebben.

  En een kleine minderheid heeft voor dit kabinet gekozen. Dat gezegd hebbende, heb je gelijk. Er is geen reden om zuur te gaan zitten doen. Het is niet het einde van de wereld.

 23. 32

  @26 bijna alle standpunten van het verkiezingsprogramma van de pvv die niet over islam, of populistische onzin als snelheids limieten verhogen gaan zijn nagenoeg hetzelfde als de standpunten van bijv. de SP.

  Als je puur naar het verkiezingsprogramma kijkt zijn ze aardig links.

  Het stemgedrag in de tweede kamer strookt dan jammer genoeg weer niet met de standpunten maar goed je moet geen consistentie verwachten van een populistische partij.

 24. 33

  JanT hoe weet jij wat ik verdien of heb verdiend? Mensen maken hier altijd aannames terwijl ze feitelijk 0% betrouwbare gegevens hebben (in dit geval over mij)

  Rene is ook zo`n voorbeeld. Als je zn tekst leest zou je bijna denken dat hij mij al jaren kent en bestudeerd heeft alvorens hij met zn vermakelijk anekdotes aankomt.

  Het wordt helemaal prachtig als mensen hier even mijn (oppervlakkige) aannamens ‘onderuit’ halen en dan zelf aankomen met extreem gedetailleerde aannamens die NOOIT kunnen kloppen over mij en het ‘type’dat ik zogenaamd vertegenwoordig.

  Natuurlijk kom je dan quasie intelligent over (tekst ziet er heel wetenschappelijk uit voor domme mensen als ik )maar je slaat echt een flater, vooral als je denkt daar de discussie mee te winnen. Ook weer een term die ik nog nooit gebruikt heb hier maar volgens Rene denk ik wel zo….correctie: alleen maar zo.

  Ga vooral door zo met dat gedrag; Henk en Ingrid gaan dan zeker niet meer op de PVV stemmen…

  Ik nodig mensen uit de post van bijv. Rene nog eens terug te lezen hierboven.

  Nog even over die vrouw met die twee kinderen tijdens dat verkiezingsdebat: Ik ben daar gewoon hard in, als je deze mensen gaat steunen geef je een heel verkeerd signaal. Blijft wel vervelend voor die kinderen maar het is niet anders.

  Ouderenzorg precies hetzelfde. Moet door mensen zelf geregeld worden. Raar? Vraag een buitenlander die hier een tijdje woont wat hij een van de vreemdste dingen vind. Grote kans dat hij het over de manier gaat hebben hoe wij omgaan met onze ouderen. Dit moet echt veranderen. Er moet meer zorg komen uit de omgeving. Heeft heel erg veel voordelen, alleen er moet een cultuuromslag komen.

 25. 35

  Parralex wat ben jij toch een lelijk mens zeg ongeloofelijk. Zo zielig, ik kom hier in vrede en om nieuwe inzichten te krijgen. Van een type zoals jij moet ik echt kotsen.

  Je denkt dat je heel wat bent maar je zou nog geen minuut overleven in de wereld waar ik grotendeels in leef, en dat meen ik vanuit het diepste van mijn hart.

  En nee dit is geen aanname, ik kom hier al jaren. Ben nu een jaartje echt actief en ben jou naam al vaker tegengekomen. Elke keer als er hier iemand komt met een ander geluid ga je er extreem tegenin. Zou je eens in het echte leven moeten doen.

  Zo komen er nooit echt discussies tussen links en rechts. Verder valt me op dat je extreem in de kont kruipt van mensen die hetzelfde denken als jij. Dan liever een oprecht iemand zoals JanT.

  PARRA(:D)llax ==> je bent zwak en het product van…..ach laat ook maar. Nu lijk ik net zo`n gefrustreerde PVV’er of nee, wacht even op Rene, die kan mij veel beter profileren dan ikzelf ooit zou kunnen.

 26. 36

  Nou. Niet een origineel antwoord of zo Henk, maar gegeven dat ik m’n naam vier maal in dit geleuter tegenkom ga ik toch aannemen dat ik ergens een snaar heb beroerd.

  Ga toch weg met je onzin. “Ik kom hier in vrede en om nieuwe inzichten te krijgen”. Op #13 zette ik een door de bijzondere correlatie tussen procenten PVV stemmers en Noord-Zuid indeling van Nederland (met Flevoland de grootste uitzondering) een enigzins “interessant” of “grappig”, of …, rijtje neer — om meteen op #14 weer geconfronteerd te worden met de zoveelste klagerige, “grote verliezer”, “zuur, kinderachtig” roepende eeuwige rechts/links-strijd zeiksnor die zo ongeveer elke normale conversatie al een jaartje of 10 onmogelijk maakt.

  “Je denkt dat je heel wat bent”, lezen we in #35 als primaire punt van dit geheel. Jij denkt dat anderen denken dat zij heel wat zijn. En dat jij dus hard moet schreeuwen om duidelijk te maken dat “zij nog geen minuut zouden overleven” in jouw wereld. Met alle reacties daar tussen in neer komend op de honderd-duizendste re-run van deze thread.

  Joh, je bent geweldig. En alles wat je doet, vind en bedenkt is zonder meer fantastisch. Maar kun je nu even weg gaan zodat we het misschien eindelijk weer eens heel even, zo tussen verkiezingen in, zonder dat voortdurende discussie-vandalisme van de zichzelf tegen “links” afzettenden kunnen doen? Please please pretty please? Dan zien we elkaar wel weer terug kort voor de volgende verkiezingen.

 27. 37

  Parralex wat ben jij toch een lelijk mens zeg ongeloofelijk. Zo zielig, ik kom hier in vrede en om nieuwe inzichten te krijgen. Van een type zoals jij moet ik echt kotsen.

  Zo vreedzaam, praten over hele volksstammen ‘zielige mensen’ die ’t lekker uit kunnen zoeken en meteen de links-kaart te spelen. Echt iemand die opzoek is naar ‘nieuwe inzichten’.

  Je denkt dat je heel wat bent maar je zou nog geen minuut overleven in de wereld waar ik grotendeels in leef, en dat meen ik vanuit het diepste van mijn hart.

  Ik heb geen idee welke ‘wereld’ dat dan is waarin ik me niet staande zou kunnen houden. Narnia misschien?
  Je hebt nogal wat aannames terwijl je feitelijk 0% betrouwbare gegevens hebt (in dit geval over mij).

  En nee dit is geen aanname, ik kom hier al jaren. Ben nu een jaartje echt actief en ben jou naam al vaker tegengekomen. Elke keer als er hier iemand komt met een ander geluid ga je er extreem tegenin. Zou je eens in het echte leven moeten doen.

  Ik ga extreem in tegen mensen die AANTOONBAAR poep praten, zich alleen bezig houden met clichematige termen als ‘linkschmens’ en zelf de arrogantie hebben om over ‘zielige mensen’ te spreken.
  In het echte leven ga ik daar ook tegenin. Met passie. Recht vanuit m’n hart

  Zo komen er nooit echt discussies tussen links en rechts. Verder valt me op dat je extreem in de kont kruipt van mensen die hetzelfde denken als jij. Dan liever een oprecht iemand zoals JanT.

  Er is geen discussie omdat er aan de rechterkant geen luisterend oor is, maar alleen een klein stampvoetend kind die alleen in karikaturen en onwaarheden kan denken. ‘Linkse Menschen’. Was getekend Geert Wilders.
  Overigens, oprecht verontwaardigd zijn is alleen voor ‘rechtse mensen’ weggelegd?
  Ben ook wel benieuwd wie ik in de kont kruip.

  PARRA(:D)llax ==> je bent zwak en het product van…..ach laat ook maar. Nu lijk ik net zo`n gefrustreerde PVV’er of nee, wacht even op Rene, die kan mij veel beter profileren dan ikzelf ooit zou kunnen.

  Waarschijnlijk kan ik je ook beter profileren dan je zelf kunt.

  Je mag morgen weer terug komen om geknipt en geschoren te worden.

 28. 39

  Henk ‘comment’ 35 beklaagt zich over Parallax en, denk ik, over het soort lui door Par. vertegenwoordigd. Ik wil hierbij mijn adhesie betuigen, aan Henk en aan al die anderen die moedeloos Sargasso de rug hebben toegekeerd.

  Parrallax, Rene, Leven e.d. houden zich als een school piranja’s op Sargasso op. Alle critiek, polemiek, lyriek kluiven en knagen ze tot op het bot af, totdat er niets anders dan een waardeloos karkas van is overgebleven. Dit gebeurt zo vaak zo stereotype, dat je kunt gaan denken dat ze ervoor betaald worden.

  Maar hoe lelijk en dodelijk piranja’s ook zijn, ze vervullen een ecologische functie: ze houden de rivier schoon. Kun je nu Par. c.s. ook een (latente) functie toewijzen? Als fanatieke discussie-vuilakken kan dat natuurlijk geen ‘schoonhouden’ zijn en gaat mijn piranja vergelijking niet helemaal op. Maar ze hebben wel iets, iets dat buiten hen om gaat, om zo te zeggen een latente functie, namelijk die van waarheidsverklikker. Hoe meer ze op de waarheid worden vergast, hoe harder de feiten zijn die hun ingebouwde Doctrine tart, des te venijniger bijten ze.

  Zo hun reacties begrepen, heb je er wel wat aan, al is en blijft het geen pretje ze onder ogen te zien. Ze zijn zo grof, beledigend en verontreinigend, maar ook het smerigste werk moet worden gedaan. Door smeerlappen. En den reinen is alles rein, leerde een groot man, en mogen we in dienst van de Waarheid ons werk niet opgeven.

 29. 40

  @Leven @25: De stelling dat Mark niet samen wou werken met links is onbewezen. Met GL is er immers nog igv Afganistan samengewerkt.

  Wilders heeft direct na de verkiezingen water bij de wijn gedaan wat betreft de AOW.

  Heeft links na de verkiezingen ook zo’n knieval gemaakt of hebben ze gewoon hun kansen laten schieten?

 30. 42

  Ja Hpax, vooral iemand die in- en in slechte onderbuikkots als verlichtende proza weet te verkopen moet gaan klagen over vileine opmerkingen.

  Je gebruikt zoveel woorden maar je zegt zo weinig. Een simpele Sargasso op jouw naam toont aan dat jij structureel bevooroordeeld discussies in gaat om even snel wat slecht geinformeerde oneliners neer te pennen en dan gaan klagen dat je intelligente ‘Nieuw Rechtse’ Elsevier kots niet serieus wordt genomen.
  IRL durf jij je mond op verjaardagen niet eens open te trekken, zo’n laffe wezel die permanent selectief verontwaardigd is over hoe iedereen parasiteert op ‘jouw soort mensen’

  Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

 31. 43

  Ik denk niet dat HPax verjaardagen bezoekt. Hij is chronisch licht-psychotisch en mensen die dat zijn houden over het algemeen geen vrienden over.

  Echter. Ik voel me regelmatig ongemakkelijk bij de gedachte me zelfs maar in dezelfde internet-buurt te bevinden als die absurdistische vollidiot. In zoverre mensen laten nadenken over eigen commentaren — in dit geval het hele bestaan ervan — een doel is van een discussie-platform als dit kun je zijn aanwezigheid best als geslaagd beschouwen derhalve.