1. 3

  @1, je hoeft daar alleen maar 4 zogenaamde getuigen te hebben die beweren dat jij een profeet beledigd hebt en dat is al goed genoeg voor de doodstraf, altijd handig om lastige of onaardige mensen uit de weg te ruimen

 2. 5

  Maar de vraag blijft is dit wel echt Hema?! ofwel kunnen wij als Hollandse consumenten ergens naartoe met onze woede over dergelijke barbaarse toestanden, kunnen we iets boycotten, iets afschaffen, beeindigen? please tell me and save Asia Bibi, moeder van vijf…

 3. 8

  hoho Ultrabas, Nekschot zette aan tot haat, niet zomaar blasfemie om de blasfemie, die lelijke tekeningetjes van die vent hebben toch maar mooi 1 promille bij gedragen aan het klimaat van haat waarin we nu zitten. Nee een bedenkelijke marge-cartoonist is toch echt wat anders dan een hardwerkende christelijke moeder.

 4. 9

  @Carlos: Op je tweede bericht: vergelijking is inderdaad wat krom. Op je eerste bericht: dit is een ideeënstrijd. We zouden moeten wijzen op het verband laten zien tussen de achterlijkheid van een grondwet gebaseerd op religie en een falende maatschappij. Zelf het goede voorbeeld geven. En hopen dat het tij zal keren en de fanatici de wind uit de zeilen neemt…

 5. 11

  @8 Begin jij nou ook al “hardwerkend”, “christelijk” en “moeder” als de grootste virtues te zien, je klinkt als een Amerikaanse politicus!

 6. 12

  @Carlos; Nekschot zette aan tot haat volgens het OM. Iemand drie jaar laten bungelen en vervolgens op een politiek opportuun moment halfhartig loslaten is geen veroordeling.

 7. 13

  KJ, een blind paard kon zien dat de cartoons van Nekschot onversneden racistisch en haatdragend zijn. Ik heb niet zo’n medelijden met deze martelaar van de haatcultuur.

 8. 14

  Heren, KJ en Carlos, excuses voor het opwerpen van dit volkomen terzijde de discussie gelegen punt. Het gaat om het lot van die Pakistaanse en of wij daar nog wat aan zouden kunnen verbeteren. Ik vrees van niet, maar wellicht hebben jullie ideeën.

 9. 17

  @Ultrabas; De reden van deze tangent is: hoe vreselijk en onrechtvaardig het lot van deze mevrouw ook is, er *is* geen oplossing. Landen doen wat ze willen, ook als ‘wij’ ze bombarderen. Of dat nou met bommen is of met Amnesty-brieven.

  Nou ja, er is wel een oplossing, maar niet bezijden totale her-kolonisatie. En daar hebben ‘we’ geen zin meer in. En geef ons eens ongelijk. Achterlijken moeten maar gewoon achterlijk blijven doen in hun eigen land. En wij moeten ervoor zorgen dat we niet al te veel achterlijkheid importeren, want daarvan hebben we zelf ook al genoeg. Nederland is al nauwelijks ‘maakbaar’, laat staan de wereld.

 10. 19

  Tegen radicalisme moet je keihard optreden, daar heeft Wilders wel een punt. Al dat zalvende van Obama in Indonesie tov de Islam doet de gematigde Islam geen goed, misschien wel de economie.

  De Islam zit in een crisis, maar trots (lees blind) als ze zijn, willen ze dat niet toegeven. Vroeger, ten tijde van de Westerse kolonisatie, had de Islam nog iets bevrijdends, iets emanciperends (vermengt met het Westerse socialisme via in Europa opgeleide Moslims), nu is het zoals de Algerijnse vrijheidsstrijder Ali ‘to the Point’ al zei: pas als de strijd gewonnen is, begint de echte worsteling.

  Ik ben bang dat de Islam de morele strijd aan het verliezen is van het Westen. Een tijdje had je nog hoop als Westerling, dat die romantische jongens en meisjes het echt goed voor hadden met het volk, maar het blijven woestijnboeven. Van revolutionairen moet je natuurlijk ook geen morele superioriteit verwachten.

 11. 20

  @9: “Zelf het goede voorbeeld geven”

  Zo?

  * Artikel 147 sub 1 verbiedt ‘smalende godslasteringen’ als die in het openbaar geuit worden en krenkend zijn voor godsdienstige gevoelens. Dit geldt zowel voor gesproken als voor geschreven teksten en voor afbeeldingen. (maximum straf: 3 maanden gevangenis)
  * Artikel 147 sub 2 verbiedt bespotting van predikanten, priesters en dergelijke ‘”in de waarneming van hun bediening”.
  * Artikel 147 sub 3 verbiedt beschimping van aan de eredienst gewijde voorwerpen.
  * Artikel 147a lid 1 en 2 betreft het uitgeven of ten gehore brengen van godslasterlijke publicaties. Daarop staat maximaal twee maanden gevangenis.
  * Artikel 147a lid 3 bepaalt dat iemand die binnen twee jaar herhaaldelijk wordt veroordeeld voor een dergelijke publicatie uit zijn beroep (van uitgever) gezet kan worden.
  * Artikel 429bis stelt een maand gevangenisstraf op het aan de openbare weg tonen van krenkende, godslasterlijke leuzen en afbeeldingen.

 12. 25

  Eigenlijk is de PVV dus inderdaad een Christelijke partij, met zijn hang naar gelijke (aan die Pakistaanse) behandeling voor moslims – oog om oog, tand om tand. Pakken zij ons, pakken wij hen terug.

  Ik hoop zelf trouwens dat het klopt dat dit soort kwesties ook in Pakistan door hogere rechters wel wordt tegenhouden. Maar of Asia Bibi en haar gezin daarmee helemaal uit de zorgen zijn mogen we betwijfelen.