1. 2

  The Middle East is just a blip. The American military contest with China in the Pacific will define the twenty-first century. And China will be a more formidable adversary than Russia ever was

 2. 3

  Ja Jezus,..communisme was een verderfelijke ideologie, *verslagen*, vervolgens blijkt de ”nieuwe vijand”,..de verderfelijke ideologische Islam ”just a blip”, *op wat nare terroristen na militair/ economisch niet noemenswaardig gevaarlijk* ?

  Nee,..vergeten die moslims,…de Chinezen komen!,…gewoon ”Nickles & dimes” zeker?….

  Mag ik het ff niet meer weten nu….

 3. 8

  Pssst, hoopt dat niemand meekijkt @Chinaman.

  Ik zocht een real om samen men pogingen te oefenen…chinese jongen in de eerste (Groep weetikveel)klas van mijn dochter..was onlangs jarig..gaf een kopie van “het paard van sinterklaas” aan zijn moeder met zo’n fraaie zomerjas in de herfst. Is filmverhaal van chinees meisje in nederland en haar wens een paard te krijgen. Soms chinees en veelal nederlands..bleek net wat ze nodig had..zij blij ik blij :-))

 4. 10

  Grote klasse Larie. Ik weet zeker dat u over een paar maanden meer mandarijn spreekt dan ik… Heb het geprobeerd, maar zit hier in zo’n vreemde regio waar men zo af en toe Mandarijn en anders Kantonees spreek. Leer dus beide een beetje en erg langzaam…

 5. 12

  Hmm,..de dag beginnen met een potje tai-chi? En als je wil op elke hoek van de straat de heerlijkste afhaal met Kroekoek (niet soppen),..stukkie bewaren en alles dat overblijft in zakje voor bij de buis? Of bij spelletje Mayong?
  En ’s avonds een rijstwijntje en elkaar doodgooien met allerlei ying/ yang wijsheden,..net zolang tot je op een gegeven x- moment denkt: ”hè,..leg het nou aan mijn of de wijn?…omdat ik zo raar lul ineens?…
  [img]http://i58.photobucket.com/albums/g270/Y_Podorkin/mao.jpg[/img]
  Godsamme lazerus larie,..nou ben ik ineens óók ”om”…

  [size=20]Laat ze maar

  komen![size]

 6. 15

  @Larie #9

  volgens mij is het yi ge wan mifan. Ben je Chinees aan het leren met zelfstudie? Knap als je dat doet, succes! Probeer je ook het hanzi? Vind ik persoonlijk het mooiste, maar kom er eigenijk niet meer aan toe, helaas (beetje zwakke smoes eigenlijk nu ik het zo lees :-(

 7. 17

  Leuk! Jouw enthousiasme motiveert mij ook moet ik zeggen. Die “lokale” spreken die kantonees of manderijn?, ik dacht dat de meeste chinezen hier kantonees spreken. De uitspraak is erg moeilijk/belangrijk en heel lastig om hier in Nederland onder de knie te krijgen. Dus als je een keer tijd hebt om naar Beijing of zo te gaan voor een cursus, zeker doen! (geweldige jazzclub daar trouwens ;-)

 8. 21

  @Crachàt, nu weet ik het niet meer. Sloeg eens in een cafe in Algiers met hand op mijn hart (that’s the way)en zei toen dat de Algerijnse wijn ( cuvee du president) met water verdund was en mij bekocht voelde.

  Wat ik begreep, het werd wat benauwend, dat mijn uitspraak van “uit m’n hart in Koran Arabisch” werd opgevat als knorknor..ofzo.

  Het kwam allemaal goed, mijn rode wangen werden gezien als schaamte (het was een mix van drank en opwinding) en omdat ik op het juiste moment een lied van Om Khalsoum ging zingen (ik ken wat van haar liedjes uit mijn hoofd) werd ik ten huize uitgenodigd.

  Daar werd mijn bovenste kootje van mijn pink met henna blauw gemaakt, want dat is macho aldaar, door zijn dochter die wel erg lang met mijn vinger in haar mond zat te tongen (stiekem that’s the way in de Maghreb).

  Echie Crachat.

  Man..dat was me wat, ik ben zwak I know.

 9. 23

  Ik weet niet veel maar ben ervan overtuigd dat U, gewaardeerde, niet kunt jodelen…das namelijk erg moeilijk
  heeft U iets tegen mij tegenwoordig wellicht, tell me , de KKK is komplete shit en wil daar niet mee vereenzelvigd worden, ook niet als “grap”.

 10. 25

  Gentleman, you can’t fight in here, this is the warroom!
  Nee, Larie, waar Snaporaz met humor begint hou jij op, en pecies omgekeerd… Waardeer jullie twee in hoogste mate(n).

  Mijn Algerijnse vrienden lachten zich een breuk, ik moest van hen luidkeels tegen rimpelige kereltjes “chaloef ben chaloef” roepen. Pas ‘snachts, bij een steels glas rood en een dubbelloopss spliff, in een DDTplatgespoten blauwe kamer kreeg ik te horen wat het wou zeggen…

 11. 27

  Die SnapEnZoVoorts gaat nog eens een oscar – of iets dergelijks – krijgen voor naamfantasieën.

  Hij is verdient, SnapErNietsMeerVan!
  SnapezVous?

  Kortom: ik kan ‘m wel waarderen :)

  En wat die Chinezen betreft: je kon d’r op wachten. Nog 10 jaar en dan is de VS gezien. Wereldmacht? ach alles is betrekkelijk. En dat geldt straks ook voor de Chinezen.

 12. 28

  Ksuus @Snap, relativerende clown zien is een lastig iets voor mij, zelf doen is easy maar naar een ander blikkenheb ik nog steeds niet onder controle, sorry,
  Alweer 10 jaar geleden,

  [IMG]http://img162.imageshack.us/img162/1525/emailsig343yy.jpg[/IMG]

 13. 29

  Hebben we G*%&dverdeg*&dver nog niet zo lang geleden 40 jaar lang kiekeboe gespeeld met de Russen. Niks opgeleverd. Ja,..corrupte regimes in Zuid- Amerika en Afrika en bevolking in dito ellende. Uiteindelijk alles Om Des Keizers Baard. Rusland achterlatend als een corrupte maffiabende waar rechters, om aan bepaalde quota te voldoen, een arme sloeber die uit pure wanhoop een varkentje steelt voor 3 jaar in het gevang smijten (Zag gisteren op ”den Belg” weer een verhullende docu over e.e.a.)….En de VS,..daar zit je dan ineens,..met je 500 – 800 mld $ of wat defensiebudget. En geen vijand meer om kiekeboe mee te spelen. Gelukkig gooit Saddam? nèt op tijd roet in het eten anders…

  Maar gaan ”zij”,..de Chinezen,..ineens met ”ons” serieus kiekeboe spelen dan? Nu? Zijn ze helemaal belazerd! De snoodaards. D’r is er maar één die hier kiekeboe speelt en dat zijn wij! Plus: 1 vijand tegelijk graag!

  Schande!
  Onze Westerse waarden en normen zin in gevaar!!

  How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (Stanley Kubrick – 1964)

  *I know how it is, baby. Tell you what you do: you just start your countdown, and old Bucky ‘ll be back here before you can say “Blast off!”*

 14. 31

  Snapo-rotkop, Ik reageer per direct., omdat nalezen ergens iets afzwakt. Mijn vingers zweven even en plonsen op het bad van mijn sleutelboord en dan de enter..hopsa. Geeft een inkijk en soms heb ik naderhand erge spijt..enfin.. de “mopper” is reeds lang passé maar is nog ingevoegd in het reactievenster, vandaar.
  U heeft toch geen rotkop hey ;?) Ik vermoed stekeltjes, ietwat gebogen knik en fraaie shirts.

 15. 34

  Pervert Mr. Snaporotkop? Suppose you meant ”pervert” Mr. Snaporotkop? Yesyes,..you did you did,..you called me a pervert! Well,..fuck you very much mr. Snaporotkop!
  ”But Mr. ”Snaporotkop”, if I may speak freely, the Russkie talks big, but frankly, we think he’s short of know how. I mean, you just can’t expect a bunch of ignorant peons to understand a machine like some of our boys. And that’s not meant as an insult, Mr. Snaporotkop, I mean, you take your average Russkie, we all know how much guts he’s got. Yes well yes,..hell, look,..look at all them,..them Nazis killed off and they still wouldn’t quit?”

  O yeah Mr. Snaporotkop?,..”General ”Buck” Turgidson said: ”We must not allow a mineshaft gap!”

  So,..thake a shitload of that,…you substitute Rommel you!

 16. 37

  Boterhammetje met pindakaas volstaat (zit ”alles” in,. zeggen ze).
  Als ik dus morgen wéér achter de feiten blijk aan te lopen volgens jou,.. moet je voortaan bij Unilever wezen,..niet meer bij mij dus….

 17. 38

  IC, Wil de echte snap opstaan? (quiz van lang gelden waarin drie heren/dames pretendeerden iemand te veinzen)

  Poftewel:

  There used to be a real me, but I had it surgically removed. (Peter Sellers)

  Hihi.

 18. 40

  @Snap. Op zulke linkmomenten laat mijn Opera 9.0.2 het weer helemaal afweten. Maar ben blij met die fabuleuze common ground van dr. Strangelove.

 19. 41

  IC, maar ik meen mij in mijn toendertijd groeiende bewustzijn te herinneren dat dr strangelove (perfect film) qua pijzen/algmen wlbevinden ietwat in de marge werd gedrukt door..tatatataaah!

  [IMG]http://img97.imageshack.us/img97/7152/myfajs4.jpg[/IMG]

 20. 44

  “My Fair Lady” kon een oud publiek aanspreken met nieuwe aankleding van het sprookje “lief opklimmend meisje”. En Dr. Strangelove, welllll…..

 21. 47

  Voor ik onder de lakens ga @ Mescaline. Oud publiek is een tamelijk riskante term. In mijn studietijd, ik was de krasse knar tussen een generatie van mijn kinderen, leerde ik op d bergtoppen tot schade en schande door mijn jaargoten van mijzelf(gelukkig maar) te zien hoe snel de beperking/verstoffing/beklemming
  intreedt.

  Hoedt U voor “oud publiek” en ik bedoel dit zonder enige vingerwijzing..aub :)

 22. 48

  Ik bedoelde het ook alleen als markt in 1964. Doelgroep: Sissy van Marxveldtlezers, Neel Dofflezers, Hedwig Court-Mahlerlezers, enz.

 23. 49

  Maar hou op, die van mij spreken zulk prachtig Nederlands alweer, en iedere week beter. Vandaag leerde ik ze toevallig nog: in de smiezen hebben, in de gaten hebben/houden, iemand doorhebben. Hoe snel dat gaat, hoeveel dat is…

 24. 50

  Sorry @Mescaline, ik ben wat van slag tegenwoordig ik mis mijn b.v. zwitserse boomhut enzo..moet mijzelf weer hervinden :(.

  Mijn ex hut..rode wijn.zonsondergang, wellicht dat ik terug moet..

  [IMG]http://img106.imageshack.us/img106/6450/photo53722fg.jpg[/IMG]

 25. 51

  O, sorry, ik was wat aan het keuvelen. Ik ga me trouwens helegaar niet hoeden voor “oud publiek”. Of andermans taboes. Ik hou mn eigen taboes wel aan.

  trst

 26. 52

  Mijn jongen weet uit de radio een boomhut op te pikken. Gaat over Marin Marais, jeweetwel misschien. Ik vertellen, weer een bound erbij plus samen iets op internet zoeken. @Larie, ook doen hoor!