China beveiligt zeeroutes naar olie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

klik voor groter kaartje Omdat we maar niet vaak genoeg kunnen waarschuwen tegen het Chinese Rode Gevaar wijs ik u graag nog even op een artikel waarin uit de doeken wordt gedaan hoe China haar zeeroutes van-en-naar de oliebronnen in het Midden-Oosten aan het veilig stellen is. Observatieposten in Pakistan en op birmese eilanden, een spoorlijn in Cambodja, een kanaal door Thailand en de opbouw van “air and sea power” in de Zuid Chineze Zee. China believes the U.S. military will disrupt China’s energy imports in any conflict over Taiwan, and sees the United States as an unpredictable country that violates others’ sovereignty and wants to “encircle” China (WashingtonTimes)

quasi-update: dat het communistische China zich soms toch wat van het milieu aantrekt blijkt uit het nieuws dat ze 26 omstreden energieprojecten schrappen waaronder onderdelen van het Drieklovenproject.

Reacties (3)

#1 Zwarte Kip

Misschien zij wij over een paar jaar ook wel een Chinese obersavtiepost, http://www.planet.nl/planet/show/id=67782/contentid=543561/sc=b1a8a5

  • Volgende discussie