China bouwt ‘geheime’ haven voor nucleaire onderzeeërs

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 Wabri

Wat me opvalt is dat het meteen zo erg is als een soeverein land installaties bouwt die niet direkt zichtbaar zijn voor spionage satellieten, in een keer vernietigt kunnen worden door raketten en ook nog een bedreiging vormen voor amerikaanse troepen die daar voor de kust liggen.

Dit kan alleen maar de gedachte zijn van iemand met zo een wereldbeeld : http://www.msxnet.org/humour/world-according-to-america.png
(eentje uit de oude doos)

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

Ik vind het wel een vaag artikeltje. Blijkbaar ish et tegenwoordig hot om militaire installaties van landen die de VS graag als vijand ziet in de picture te zetten.

Of heb ik een vergelijkbaar artikel over Diego Garcia over het hoofd gezien?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Freek

Wat een James Bond basis, echt briljant!

(Maar er geld natuurlijk opnieuw dat je ons elke foto die je maar wilt kunt laten zien en dat wij het verhaaltje dat de Amerikanen erbij geven toch wel geloven. Zie aanval op Irak.)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Jan

Nucleaire onderzeers kunnen behoorlijk groot zijn, meer dan 100 meter lang. Om er 20 van die dingen te in te stoppen moet je er echt een enorm ondergronds complex van maken.

Je kunt natuurlijk ook met paar bunker busters de ingang laten instorten tijdens een oorlog, daar zit je dan met die onderzeeers.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Yevgeny Podorkin

@Jan

Een grot uitgraven waar 20 van die onderzeeërs in kunnen varen is niet zo’n probleem. Aan arbeidskrachten zal dat in ieder geval niet liggen. En deden de Duitsers (toch) al voor hun U- boten. Alleen de hoogte (in) kan een (technisch) probleem vormen, wordt e.e.a. instabiel (zie reusachtige koepel N.O.R.A.D. in Cheyenne Mountain, problemen door verandering hardheid steen).

Maar wie zou China willen aanvallen dan? Een aanval op die haven bezaaid met nucleaire onderzeeërs betekent meteen een grootschalige kernoorlog. Althans, voor zover er nog iemand gelooft dat je kleinschalig en lokaal met kernbommen kán gaan gooien. Ook als wereldwijd complete chaos zou heersen vanwege b.v. energie- of voedselschaarste waart het Totaalvernietigingspook rond. Dat besef is er dan terdege. Lopen in de bunkers of in het regeringsvliegtuig ernaar toe, als overal de pleuris en wereldwijde plundering en oproer uit is gebroken, rond de regeringsleiders met het koffertje, codes en rode telefoon legio adviseurs rond die dan de boel op juiste merites in kunnen schatten…die willen niet dat alleen de crème de la crème als enigen nog overblijven…zijn namelijk allemaal razend intelligente mensen en en…eeeh…

Hellup?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 m44

@5 Tsjktsjk. “Waar is democratie als je het nodig hebt.” Wou je dat vragen ? Good question :)

  • Vorige discussie