1. 1

  Daar zal de LJG in Den Haag nog een kluifje aan krijgen haha.

  Maar goed. Het op voorhand praktizeren van Judaism in je eentje betekent niet veel. Dus voordat de joden in verband worden gebracht met Taylors Liberiaanse oorlogsmisdaden, even pas op de plaats mensen.

 2. 2

  Vriendelijk dank voor de waarschuwing mescaline. Wilde net even flink van leer trekken over hoe het toch maar altijd weer die verrekte joden zijn toen je me er op wees dat ‘ie nog geeneens nie een echte jood is nie.

  Behoedt je me daar toch even voor een beschamende vergissing….

 3. 4

  Maar dat Taylors Christen-zijn hem niet blijkt te helpen in deze moeilijke tijden zou met zijn overstap ook wel iets te maken kunnen hebben. En Wilders’ eclatante overwinning en diens haat tegen moslims ook.

  Zomaar een gedachte.

 4. 5

  @3: Excuus voor de moeite maar kan je nog heel even aan arme impliciet-gehandicapte ik bevestigen dat de laatste twee zinnen van #1 een grap waren?

 5. 6

  Nou @Rene, zin 1 voorlaatst is geen grap. Ik veronderstel ook slechts nitwitkennis over het J. bij C. Taylor en zie ook #4. Zin 2 laatst houdt de mogelijkheid open dat er idioten zijn die … Ook geen grap, wel een grapje.

 6. 8

  @6: Nou goed. De werkelijk schandelijke (*) implicatie van #1 is natuurlijk dat mis met het verbinden van joden met oorlogsmisdaden zou zijn dat Taylor geen echte jood is — en dus per implicatie, niet het verband zelf.

  Maar “grapje” volstaat I guess. Moest het even zeker weten…

  (*) ik zou bijna “infaam en abject” zeggen.

 7. 11

  Prettig om te merken dat ik toch in eerste instantie aan Charles Taylor dacht. En ook prettig dat díe Charles Taylor de verstandige katholiek blijft die hij is.

  Voor wat betreft de overstap van die Liberiaan lijkt me de grote vraag: Wie gaat de izmel hanteren?

 8. 13

  @1 en @2 Aangezien hij ook het Christendom niet vaarwel zegt, moeten we ervan uitgaan dat hij een zgn Messiasbelijdende Jood is. Ik denk dat dat noch bij de LJG, noch de NIG (het orthodoxe kerkgenootschap) tot applaus of de wave leidt. Ik denk dan ook dat de opmerking van Taylor dat hij Joods is, evenveel hout snijdt als mijn opmerking dat ik Koningin van Nederland ben.

 9. 17

  Aangezien hij ook het Christendom niet vaarwel zegt…

  Inderdaad: van twee walletjes eten. Als een god hem in de steek laat heb je altijd de andere nog :)

 10. 18

  Berouw en boete zijn toch vrij fundamentele Christelijke waarden. Geen spoortje van te zien bij CT. Nee, ff kijken of de judaische God hem kan deliveren.

  Dit wil ik dan wel een typisch geval van Afriaans denken noemen. Een ongelofelijk losse, onderzoekende, onsamenhangende en pragmatische manier van doen.

 11. 19

  Als ik het goed begrijp zet hij gewoon vraagtekens bij Christus als redder, zoon van God, etc.

  Het enige wat hij doet – en dan is het een beetje jammer dat we het hier over een oorlogsmisdadiger hebben – is het flinterdunne onderscheid tussen het Joden- en Christendom illustreren:

  Jood + Geloof_in_Jezus_als_zoon_van_God = Christen.

  Of zo je wilt:

  Christen – Geloof_in_Jezus_als_zoon_van_God = Jood

  De rest is cultuur.

 12. 21

  @20 Wilde jij er dan een veel ingewikkelder verhaal van maken wat CT betreft?

  Die man zit in zijn cel een beetje na te denken hoe het zover heeft kunnen komen en dan is het ook geen wonder dat hij over religieuze zaken gaat zitten nadenken – oorlogsmisdadiger of niet, oprecht of niet, zinnig of onzinnig.

  Het ‘oh-hoh’-effect dat een van de bruutste leiders van het eind van de 20ste eeuw zich tot het Jodendom heeft bekeert, slaat iig nergens op, net als die bekering zelf.

 13. 24

  Zit ik toch nog met wat vragen. Uit het artikel valt af te leiden dat Taylor meerdere vrouwen heeft. Is dat in overeenstemming met het Christendom (dat hij blijkbaar nog steeds beleidt)? Zo nee, dan wel met het Jodendom (oftewel, in hoeverre praktiseert hij dat dan)? Of heeft hij er “maar” twee en wil hij ze over zijn twee geloven verdelen?

 14. 25

  Bismarck kom, dat zeg ik juist, die leer en leerstelligheden tellen voor hem helemaal niet.

  “Een ongelofelijk losse, onderzoekende, onsamenhangende en pragmatische manier van doen.”

 15. 26

  Een beetje een verlate reactie, las het pas net!Ik heb vooral veel zitten lachen tijdens het lezen want dit is te zot voor woorden. Het zijn de Joden die Jezus hebben vermoord. En je kan niet en Christen en/of jood zijn, dat bestaat dus gewoon niet! Charles Taylor heeft de meeste van zijn ondernemingen ten koste van anderen nooit zo goed begrepen! Jehova had voorspeld dat de Tempel van Jeruzalem vernietigd zou worden door de Romeinen en nooit meer herbouwd! Hij keerde zijn rug naar de Joden om wat ze gedaan hadden en daardoor is het Joodse Christendom ten volle bloei gekomen. Bekeerde Joden die dus wel geloofden in Jezus ten tijde van zijn leven en de ongelovige Joden de rug toekeerden. Laat Charles Taylor gewoon normaal gaan doen in plaats van complete onzin uit te kramen en gewoon zijn Bijbel gaan lezen! Dan komt het misschien nog goed.

  Ik heet Nic en ben getrouwd met een volwassen geworden Liberiaans (kind)soldaat. Woon samen hier in Nl en ken Liberia al 35 jaar. Ik zou wel eens met die man een gesprek willen voeren. Lijkt me de moeite waard voor een boek, toch?

 16. 27

  @26 ok en peace! Maar. Het is niet altijd hilarisch daar. Maar altijd wel echt, en soms best k.u.t. In het Nederlands, iemand die met zo’n typ is getrouwd zelfs. (& vergeet G’d even, kwam veel ellende van, so to speak): ik ben fan van http://www.ginnymooy.nl/