Censuur voor Amerikaanse troepen Irak

Het is al langer bekend dat Amerikaanse militairen niet worden vertrouwd. Ze mogen namelijk geen politiek getinte websites bekijken via de computers die beschikbaar worden gesteld. Ze krijgen dan meldingen zoals:â??Forbidden, this page (http://www.airamericaradio.com/) is categorized as: Internet Radio/TV, Politics/Opinion.â??

Je zou je de mening van de troepen maar eens op straat hebben liggen! Maar enigszins te begrijpen is het wel. In veel bedrijven zijn bepaalde sites ook afgesloten.

Probleem in deze is echter dat het blok nogal selectief lijkt. Er is blijkbaar geen enkel bezwaar tegen het openen van rechtse websites (waaronder Fox e.d.). Linkse websites worden daarentegen massaal geblokkeerd.

En dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen.

 1. 2

  Het gaat me hierbij om de a priori veronderstelling dat rechtse media goed voor het moraal zijn en linkse niet. Dat is een onamerikaanse manier van censuur.

 2. 3

  Nee hoor, is tegenwoordig heel amerikaans :-)

  Mijn punt is dat links vaak geluiden “tegen” de oorlog laat horen. Het is niet goed voor het moraal als je hoort dat je een onterechte of onzinnige oorlog vecht.

 3. 4

  Tja, maar het blijft natuurlijk iets vaags. Als ze aan de ene kant zeggen dat politieke websites verboden zijn, en aan de andere kant alle politieke sites die rechts zijn wel toelaten. Deze mensen hebben ook gewoon stemrecht en zo beïnvloed je ze. Zelfs in hun vrije tijd bepaalt het leger dus wat ze wel en niet mogen zien.

 4. 5

  Zelfs in hun vrije tijd bepaalt het leger dus wat ze wel en niet mogen zien.

  Ja duh…

  Alsof die gasten vrije tijd hebben in Irak. Als het aan het leger ligt zijn ze daar 24/7 zo aggressief mogeljk.