CDA wil hoger aandeel in zielige kindjes

Kinderen in Afrika (Foto: Flickr/McMarcLouwes)

Het CDA vindt dat de PvdA te zwaar vertegenwoordigd is bij ontwikkelingsorganisaties. De PvdA ontkent, maar had ze niet beter in de aanval kunnen gaan? CDA dominant bij landbouworganisaties. VVD dominant in bedrijfsleven. GroenLinks dominant in milieubeweging. PvdD dominant bij dierenbescherming. PVV dominant in tweedehands-autowereld. Enfin, u mag los in de reactiepanelen.

 1. 1

  LPF eh.. TON oververtegenwoordigd in de bouwwereld.

  Het CDA heeft uiteraard TONnen boter op haar hoofd. Alsof bewindspersonen van de grootste plucheklevers die dit land ooit gekend heeft niet regelmatig met mensen uit de achterban overlegt over de koers van het CDA.

 2. 9

  Wat ik niet snap, is waarom iedereen zo nodig ergens dominant in moet zijn. De PvdA is tegenwoordig al dominant in allochtonen en het bankwezen. Is dat dan niet genoeg? Je zou je beter kunnen afvragen of de PvdA nog steeds die Sovjetuniestreken probeert na te streven: een eenpartijstelsel met alleen de PvdA aan het hoofd. En dat is niet zuur-rechts hoor. Ik roep het maar vast.

 3. 10

  Veel schijn, want je kan het net zo goed omkeren. De belangengroep domineert een partij. Of een deel van haar standpunten. Bijv bij VVD de werkgevers, dan vraag ik me af hoeveel macht de VVD over haar eigen standpunten heeft wanneer het gaat om het bedrijfsleven.

 4. 15

  Dank je, Raskolnikow. Die Jelle Klaas doet tenminste nog wat goeds. Actieve inzet voor sociale rechtvaardigheid. Praten kunnen we allemaal.

 5. 17

  [email protected]
  Zeg Jerommeke, je hebt op een GGW basis gediend en bent een behoorlijk schaker.
  Bij beide hoort discipline. Breng dat eens op: je kunt dezelfde argumentatie op een andere manier brengen. Gezien bovenstaande moet je dat zonder enig probleem kunnen. Doe dat dan ook. Het is voor iedereen plezieriger. Of ben je uit op een recrd aantal bans?

 6. 19

  Aan christian: Klinkt leuk. De PvdA had in de aanval moeten gaan. Benieuwd hoe jij dat ziet! Steeds meer wordt het idee gewekt (terecht of niet) dat de steun niet bij de werkelijke slachtoffers komt. Ook de bureaucratie om de ontwikkelingshulp heen gebouwd spreekt niet in het voordeel. Plus een doorgewinterde criticus als Boekesteijn, die je niet kan wegzetten met een paar tegenargumenten. Dus nogmaals de vraag: hoe zie je de genoemde aanval?

 7. 20

  Help, ik zie ineens een hele reeks bans. Wat is hier aan de hand? Hebben sommigen niet het standpunt van de baas gevolgd? Ik denk dat ik hier maar niet verder reageer. Althans niet op dit onderwerp. Politiek ligt kennelijk nogal gevoelig. De VVD mag je beschuldigen van vriendjespolitiek, maar anderen schijnbaar niet. Ik ga maar voorzichtig worden. Ik voel me niet meer vrij om te reageren. Nogmaals: ik weet niet wat er geband werd, maar ik vind het een beetje te veel naar mijn smaak. Der goeden dag.

 8. 21

  Wat er aan de hand is dat 1 heel vervelende reageerder, genaamd niehielist, onder steeds andere namen via proxy’s terugkomt, en hetzelfde verhaal weer afsteekt. In een andere draad bedreigde hij me.

  Bruno Bruinhemd is iemand anders, geloof ik, maar hij gaat ook regelmatig over de scheef.

 9. 22

  @19 Volgens mij hebben we het hier niet over de inhoud (daar heb je een punt), maar over politieke strategie.

  Het CDA beschuldigt de PvdA ervan dat ze een dikke vinger in de pap heeft bij bepaalde belangengroepen. Dan kun je roepen ‘nee, dat hebben we niet’ of ‘jullie hebben ook een vinger in de pap bij bepaalde groepen’. Ik zou voor het laatste gaan.

 10. 23

  22. Politieke strategie. Dus met uitingen in de media inspelen op gevoelens in grote delen van de bevolking. Op zo n manier dat je andere partijen wegzet als fout. Teveel macht en invloed in verhouding tot aantal zetels in het parlement.

  Wat dat betreft is het CDA al jaren bezig om de PvdA in een kwaad daglicht te zetten. Persoonlijk zou ik wel eens een publieke discussie over de verschillende petten van hun prominent Eelco Brinkman willen meemaken. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dat allemaal zomaar kan.

 11. 24

  [email protected]
  Kijk, Eichenberg, dat noemen we nu vooruitgang. Weliswaar een 6je, maar voor zo’n dubieus intellectueel figuur (hoe kom je toch aan al die nicknames?) een redelijk resultaat. Trouwens ook voor een Nederlandse student.

  :: moderator: deze reactie verwijst naar een wegens overtreding van de huisregels verwijderde reactie ::