Bush in Duitsland


Bush is in Duitsland op bezoek bij Bondskanselier Angela Merkel.

Op zich niet zo bijzonder, ware niet het feit dat hij er op stond dat het bezoek in de voormalige DDR moest plaatsvinden.

Vandaag is hij in Stralsund alwaar de bevolking te maken krijgt met zware beveiligingsmaatregelen, want ook in de voormalige DDR zijn genoeg tegenstanders van Bush en anders weten ze wel de weg naar Stralsund te vinden. En ach, die bewoners van Stralsund zijn nog maar net de strenge maatregelen van de DDR ontwend, dus moet het allemaal maar kunnen.

Waarom moest Bush zonodig naar de voormalige DDR? Omdat de DDR hèt centrum van de Koude Oorlog was?
Het is voor Bush in ieder geval een mooi vergelijk met zijn huidige strijd tegen het terrorisme. Het zal me ook niet verbazen als Bush deze situatie zal aanhalen, want hij is een groot liefhebber van het zoeken naar vergelijkingen en dan het uit zijn verband trekken van deze historische gebeurtenissen om zijn eigen falen en idioterie goed te praten.

Jammer dat mensen zich hiervoor laten gebruiken

 1. 3

  Op het journaal, “In deze plaats, waar een communistisch, dictatoriaal regime heerste”.

  I.d.d. om zaken in een context te plaatsen.

 2. 5

  Ik verwacht eerder dat Bush de vergelijking trekt tussen de DDR en Irak. Hij zal zoiets zeggen als: beide dictatoriaal, beide bevrijd door de Amerikanen.

  Wonderbaarlijke onzin natuurlijk, maar hij komt meestal met uitspraken waarvan ik van m’n stoel val.

 3. 6

  Dat klopt, ik heb van verbazing ook wel eens naar mijn afstandsbediening gekeken :-)

  Bush is sterk in het aanpassen van de feiten in zijn eigen voordeel en met de geschiedenis neemt hij regelmatig een loopje. Helaas accepteren veel andere leiders dit en dan is er weinig tegen te doen dan elke het weer aan de orde te stellen.