Brood en islamisatie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De PVV heeft met afschuw gereageerd op het bericht dat bewoners uit Morgenstond overlast van meeuwen veroorzaken. PVV-er De Mos: “Morgenstond heeft goud in de mond, gaat hier niet bepaald op, met meeuwen die ongewenste bruine tapijtvloeren over de buurt heen strooien. Deze overlast wordt vooral veroorzaakt door hardleerse, veelal allochtone broodgooiers uit de wijk, waardoor de leefbaarheid ernstig onder druk komt te staan!” Volgens de PVV moet de gemeente nu eindelijk eens keihard gaan optreden tegen hardleerse broodgooiers.

“De tijd van het pamperen moet nu eens tot het verleden gaan behoren. […] Steeds weer moeten autochtone Hagenezen lijden onder de regels die de islam oplegt. Zij zitten met de ongewenste overlast van meeuwen en ander ongedierte.”


Ik moet zeggen, een briljante strategie. Gewoon een stuk schrijven dat niet meer te persifleren is. Bovenstaande tekst stond namelijk niet op De Speld, maar op de site van de PVV Den Haag. Het moet gezegd worden: als je zo makkelijk eendjes voeren exclusief kan koppelen aan de islam, dan ben je mediatechnisch gezien briljant bezig. Maar als je zo makkelijk eendjes voeren exclusief kan koppelen aan de islam, dan ben je ook totaal gestoord.

En ja, het probleem bestaat echt, eendjes voeren kan tot vogeloverlast leiden, en moslims mogen in principe geen eten weggooien, dat is verspilling. Maar de verantwoording compleet afschuiven op moslims is echter van de pot gerukt. Hoeveel autochtonen hebben niet een aantal vetbolletjes in de tuin? Of gaan joods-gristelijk traditioneel met het kleinkind het oude brood aan de eendjes voeren?

Ach, het is typisch PVV. Pak een probleem dat overal voorkomt, maar waar moslims waarschijnlijk (of misschien) een relatief groot aandeel in hebben, en schuif het ze compleet in de schoenen. Of het nou criminaliteit, terrorisme, of vogelterreur is, het werkt altijd.

Reacties (98)

#1 scooby

De PVV heeft wel gelijk.
Overal rond de flats sterft van de ratten meeuwen.
Ik woon 9 hoog mijn afrikaans buren doen dat ook, het resultaat is dat mijn veranda onder de stront zit.
We hebben verscheidenen malen gevraagd of ze willen stoppen er mee.
Maar nee hoor ze blijven gewoon gezellig door gaan.
Het is ook zo gezellig bij ons in de flat met deze mensen.
Je zou er bijna zelfmoord door plegen.

 • Volgende discussie
#2 GeronimoX

Beste Joost,
Het voeren van eendjes en een vetbolletje in de tuin is niet te vergelijken met het dumpen van etensresten over het balkon en hele broden in de sloot flikkeren zoals veel Islamitische allochtonen plachten te doen…
Dat je tegen de PVV bent is tot daar aan toe maar dit stukje is een sterk staaltje van de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet en is gewoon pure stemmingsmakerij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 kees

De PVV heeft de meeuw in het logo,dus wat is er op tegen als het schijnbaar lievelingsdier van de PVV,overigens net zo’n vervuiler als de PVV, te eten krijgt van alle mensen in Nederland en niet alleen van Moslims.De bruine kleur die deze vogel achtelaat moet de PVV toch ook aanspreken,dat is toch ook hun lievelingskleur.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Tycho

Van haatbaarden naar broodgooiers…. hoe verzin je het. Er bestaan gewoon geen gematigde moslims, dat blijkt maar weer. Gooien ze geen granaten dan gooien ze wel brood.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Marjan

Geronimo,

Mijn buren, geen allochtonen en al zeker geen moslims flikkeren hele gourmetschotels in de tuin, wat doe ik daar aan? Bij ons zijn ondergrondse containers geplaatst en wat is dat een opgeruimd gezicht in de wijk, deze praktische oplossing mag dan duur zijn in de ogen van de PVV maar hij werkt beter als het afzeiken van moslims

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Rob

@1 @2 Misschien kunnen jullie ook duidelijk maken wat de Islamitische achtergrond van een aantal van de zogenaamde broodgooiers (prachtig woord) ermee te maken heeft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 pedro

@1:

Ik woon 9 hoog mijn afrikaans buren doen dat ook, het resultaat is dat mijn veranda onder de stront zit

Dat van de Afrikaanse buren niet? Die maken wel regelmatig schoon?

Overal rond de flats sterft van de ratten meeuwen

Inderdaad. Dat is overal in de wereld zo. Dat komt doordat veel / alle mensen hun afval naar beneden brengen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Bard

De vergelijking met eendjes voeren of vetbolletjes in de tuin, wat ik beide ook doe, is compleet absurd.

Ga liever de situatie ter plekke beoordelen en wat foto’s maken. Of is het niet ‘politiek correct’ met de pvv eens te zijn? Dit soort oogkleppen-journalistiek maakt het probleem dat pvv heet, niet minder maar juist sterker.

Typisch riooljournalistiek. Pak een probleem waar veel Nederlanders zich aan ergeren, vervolgens de pvv zich druk om maakt en schuif het dan volledig in de schoenen van de partij die opkomt voor hun belangen. Werkt altijd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Rob

@8 En wat vind jij dan van de link naar allochtonen met een Islamitische achtergrond die de PVV maakt? Is dat ingegeven door feiten of studies? Is er bijvoorbeeld een passage in de Koran waar helder en duidelijk staat dat de vrouw haar hoofddoek zal gebruiken om buitensporige hoeveelheden brood over het balkon te mikken?

Als je spreekt over riooljournalistiek dan wil je vast en zeker wel zeggen hoe de PVV deze zaak met alle integriteit oppakt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 pedro

@8: het probleem is het afval dat we met zijn allen produceren. Wie dat aan de islam wil linken heeft oogkleppen op.

Raar hoor, zelf eendjes voeren en dat anderen willen verbieden. Jaag je de meeuwen weg, die ook op je broodkruimels af komen? En alle ratten bij het vijvertje of de sloot waar je je brood weg gooit ook?

PS: waar woon je, zodat we de situatie bij jou ter plekke goed kunnen beoordelen? We weten iig al, dat je zelf niet in een flat woont.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Bard

@9 waar de pvv die kennis vandaan haalt, moet je hun vragen. Mijn ervaring is dat het allochtonen zijn die belachelijk grote hoeveelheden brood dumpen op straat, pleinen en waar mogelijk. Dat heb ik nog geen autochtoon zien doen. Wat voor religie die mensen aanhangen kan ik alleen maar naar gissen, maar dat boeit me niet. Het probleem is groot genoeg dat ik blij ben dat er nu eindelijk aandacht voor is en ik vind het jammer dat bv de SP dit niet eerder heeft opgepakt.

Dat de pvv alles wat negatief is aan moslims wil koppelen is mij bekend, maar of dat in dit geval onterecht is, kan ik niet beoordelen. Daar ging mijn reactie ook niet over. Ik stoor me aan de kramp waarin mensen schieten als de pvv weer eens met iets komt en dan doen of die problemen niet bestaan. En voor de duidelijkheid zie ik liever de pvv vandaag vertrekken dan morgen, zodra de integratie problemen zijn opgelost.

Voor mij zijn de problemen die de pvv aankaart reëel alleen de manier waarop en de oplossingen die ze aandragen verfoeilijk. Wanneer iedereen dat gaat inzien en we gezamenlijk die problemen gaan oplossen, is het snel gedaan met die partij, is mijn verwachting.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Bard

@10 ik ben verhuisd naar een wijk met nagenoeg geen hoofddoekjes, dus die problemen zie ik niet meer dagelijks maar herken ze van de wijken waar ik eerder heb gewoond, zoals morgenstond.

Ga meer kijken in de schilderswijk, transvaal en morgenstond en overtuig jezelf.

En om op je eerste stukje terug te komen. Als ik brood voer aan de eendjes, doe ik dat in het park in de vijver of sloot en eten ze de stukjes gelijk op. Ze vechten er bijna om. Ik gooi geen vuilniszakken vol brood op straat of in de berm/bosjes. Je begrijpt duidelijk niet waar het om gaat in dit geval.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Tycho

@Bart, Nee natuurlijk is het irritant dat vogels je huis onderschijten, vertel mij wat, ik heb een moskee tegenover mn huis. Maar in plaats van zulke kleineschalige buurtergernissen in een grotere retoriek te plaatsen van groeiend jihadisme, moslimtsunami’s, straatterreur, etc. kan je ook gewoon zoeken naar een constructieve oplossing door de broodgooier aan te spreken op zijn broodgooi gedrag, en bijvoorbeeld zeggen, ‘goh broodgooier, vind jij het ook zo irritant dat elke keer dat je naar buiten loopt je wordt ondergescheten door de meeuwen?’.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Tycho

Ohja ik zie nu dat je zelf ook iets dergelijks zegt onderaan #11, excuus

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Rob

@11 Die kramp waar mensen inschieten heeft uitdrukkelijk te maken met het feit dat de PVV het broodgooien koppelt aan de religie van mensen. Voor een tal van onderwerpen waarbij dat absoluut niet relevant is, gooien ze toch weer effe hun stokpaardje erin. Daar gaat het stuk van Joost voornamelijk over en het lijkt me meer dan redelijk om juist die achterlijke houding van de PVV aan te klagen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Rob

@11 Het overige deel van de kramp komt ook door het type nieuws waar de PVV telkens mee komt. Zodra er op enige vlak een potentiële oververtegenwoordiging zal zijn van allochtonen dan springen ze er bovenop als aasgieren en ja hoor, omdat veel allochtonen Islamitisch zijn, kan dat stokpaardje ook weer worden bereden. Indien zou blijken dat allochtonen gemiddeld gezien veel harder rijden dan autochtonen dan is de PVV de eerste zijn die op hoge toon hogere boetes en een verlaging van de maximumsnelheid zou eisen, want met dat Islamitische hardrijden willen we de hardwerkende autochtone Nederlander niet lastig vallen. Dat is het business model PVV en daar krijg ik een behoorlijke kramp van.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Joost

Ik heb jaren in Amsterdam slotervaart gewoond, vlak bij Lelylaan, in een buurt vol met moslims/allochtonen, door GeenStijl ook wel 020-gaza genoemd. Ja, ik heb er wel eens een rat gezien, maar dat heb ik in mijn huidige “7%”-allochtoonwijkje ook.

Maar de taferelen die door de PVV worden beschreven ken ik niet. Als het een moslimgerelateerd probleem zou zijn zou dat toch echt moeten.

Misschien, heel misschien, heeft het vooral te maken met het feit – en dat las ik ergens – dat er in die wijk nog gewoon vuilniszakken worden buitengezet die door de meeuwen worden stukgepikt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 pedro

Ik gooi geen vuilniszakken vol brood op straat of in de berm/bosjes. Je begrijpt duidelijk niet waar het om gaat in dit geval

Nee, ik woon in Amsterdam-West en woon al vele jaren met veel allochtonen in mijn omgeving, tegenwoordig in de buurt van het Sloterpark. Ik heb nog geen enkele allochtoon dit ooit zien doen in Amsterdam, en al helemaal geen grote groepen allochtonen, die dat uit naam van de islam doen.

Het probleem is het afval, dat we met zijn allen samen produceren. Daar komt ongedierte op af. Dat probleem moeten we aanpakken en daarbij helpt het helemaal niet om daar een bevolkingsgroep de schuld van te geven. Dat leidt de aandacht alleen maar van het probleem af. De PVV constateert hier geen probleem, maar noemt een oud probleem, wijst een schuldige aan en biedt geen enkele oplossing voor het probleem zelf.

En wanneer het probleem alleen rond een enkele flat speelt, zijn de kamervragen van de PVV helemaal een grote verspilling van tijd en belastinggeld, want dan is het niet meer dan een specifiek aan tijd en plaats gebonden lokaal probleem, waar de landelijke politiek zich helemaal niet mee te bemoeien heeft, net zo min als de landelijke politiek zich te bemoeien heeft met de plaats van een schutting tussen 2 buren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 pedro

@17: dan is het dus de schuld van de meeuwen, die heel slinks alleen de ‘allochtone vuilniszakken’ open pikken ;-)

Serieus: als dit inderdaad het gevolg is van het feit, dat in die buurt nog steeds gewoon vuilniszakken buiten worden gezet, is de overlast de schuld van de (deel?) gemeente, die het vuilnis daar nog steeds op een ouderwetse overlast veroorzakende manier in zamelt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Tycho

Pedro, of ik heb iets over het hoofd gezien, of jij hebt het verkeerd gelezen, want er is helemaal geen sprake van kamervragen. We hebben het hier over de uitspraken op de PVV website van een Haags PVV raadslid die vragen gaat stellen aan de wethouder

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Bard

@15 ging dat stukje alleen maar daarover, had ik waarschijnlijk niet gereageerd. Het wordt juist belachelijk gemaakt door te vergelijken met eendjes voeren en vetbolletjes. Daarmee slaat schrijver de plank finaal mis en bereikt wat mij betreft het tegengestelde doel dan ik vermoed.

Als ik en met mij veel anderen ‘broodgooiers’ met voornamelijk hoofddoekjes zie lopen, dan is het niet verwonderlijk dat men dit aan de islam toeschrijft. Daar kun je over twisten natuurlijk. Misschien zijn het wel pvv-ers die zich vermommen als moslims om zo hen in een kwaad daglicht te stellen. ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Bismarck

Ik heb slecht nieuws voor iedereen hier die het niet op ongedierte heeft: Heel waarschijnlijk bevindt er zich binnen een straal van 15 meter van je af een rat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Bard

@18 ik woon ook nog steeds in een wijk met meer dan 50% allochtonen, zelfs mijn vrouw is er 1, maar hier zijn duidelijk minder hoofddoekjes en hebben we dat probleem met grote hopen, oud, beschimmeld brood op straat niet meer.

rara hoe kan dat…

o ja, ook hier hebben we gewoon nog vuilniszakken op straat

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 pedro

Als ik en met mij veel anderen ‘broodgooiers’ met voornamelijk hoofddoekjes zie lopen, dan is het niet verwonderlijk dat men dit aan de islam toeschrijft

Dat is voor iemand die een heel klein beetje na denkt wel, en zelfs uitermate verwonderlijk.

Het is niet verwonderlijk als je een bevooroordeelde haat tegen moslims of allochtonen koestert.

Daar gaat het artikel over.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Rob

Met een beetje speculatie zou je het broodgooien natuurlijk ook aan de huidskleur, de taal, de stoelgang, de medicatie, of de opvoeding kunnen toeschrijven. Maar het zal wel veel eerder te maken hebben met het feit dat ze Islamitisch zijn. Want broodgooien is in essentie iets religieus. Net zoals het plegen van aanslagen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 pedro

@23: dat bewijst alleen maar, dat moslims, die het beter krijgen en zich uit de achterbuurten op weten te werken, geen enkel probleem hebben om zich aan onze maatschappij aan te passen. Je woont ook niet meer in een flat, zoals we al eerder konden lezen. Flats produceren meer afval per vierkante meter dan rijtjeshuizen met tuinen. Bij de laatsten staan minder vuilniszakken op straat.

dat probleem met grote hopen, oud, beschimmeld brood op straat

Nou maak je me wel benieuwd naar de vele foto´s, die je ons daar vast van kan tonen, op verschillende dagen en op allerlei plaatsen in het land, waar veel allochtonen met hoofddoekjes wonen. Ik woon al zo´n 40 jaar in Amsterdam west en heb het nog nooit gezien. Misschien zijn de hoofddoekjesdragende allochtonen van Amsterdam anders. Of is het taqqiya, dat allochtone Amsterdammers de Amsterdammers om de tuin proberen te leiden door stiekem geen brood op straat te gooien?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Joost

@21: Wel eens gekeken hoeveel van een vetbol in A’dam door meeuwen wordt opgegeten? Wel eens gekeken hoeveel van het brood dat je aan eenden probeert te voeren uiteindelijk wordt weggegrist door meeuwen?

Loop niet te lullen man over wie je ziet broodgooien. Ik heb jaren in 020-gaza gewoond en daar nooit last gehad van het probleem. Dan ben ik zeker blind voor meeuwenoverlast en ratten, net zoals ik het 5e-colonne moslimgevaar niet zie. Of, en dat is misschien waarschijnlijker, is het een zeer lokaal probleem, gebruik misschien, dat vooral wordt gebezigd door allochtonen. Maar om er dan een islam-probleem van te maken is gewoon totaal mesjokke.

Nogmaals, het werkelijke probleem is waarschijnlijk vooral dat het huisvuil niet in ondergrondse containers wordt opgeslagen daar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 Bard

@26 oke, je kent het probleem dus niet begrijp ik. Betekent dat als jij het niet kent, het probleem niet bestaat? Dat wij hier een tsunami van polen meemaken, hoef ik ook niet voor begrip te vragen in oude-pekela bv, maar daarom bestaat het nog wel, met alle bijbehorende problemen.

Ik heb geen behoefte foto’s te maken van die situaties. Alle bewoners inclusief gemeente diensten in Den Haag zijn hier van op de hoogte, alleen is er tot nu toe te weinig aan gedaan. Volgens mij was de insteek ook van de pvv in dit geval dat er wat harder moet worden opgetreden.

en als jij morgenstond een achterbuurt noemt, dan is heel amsterdam een achterbuurt in mijn ogen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 casper

Ik kan mij herinneren van een multiculturele rondleiding in de Schilderswijk jaren geleden dat er idd een culturele kwestie is met het weggooien van brood (let wel: cultureel, niet islamitisch) en dat in die buurt daarom speciale broodafvalbakken waren geplaatst. Ik snap dat De Mos als baantjesjager die lekker graait uit de publieke ruif voor dat soort nuances geen tijd heeft, maar toch. Een pragmatische oplossing zien is moeilijk, beter laten we de animal cops ook toezien op het gevoeder van meeuwen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Bard

@27 typisch soort bericht die ik dus bedoel in mijn eerste reactie. Je loopt met oogkleppen op. Misschien dat ik meer zie doordat ik met mijn hond vaker over straat loop dan de gemiddelde nederlander die van deur naar auto en terug loopt. ;)

maar om met je mee te gaan, laten we het houden op een lokaal probleem, voornamelijk gebezigd door mensen met licht getint uiterlijk, vaak met hoofddoekjes. Volgens mij is dat ook precies wat er in het bericht van de pvv staat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 Missy

Toch logisch deze reacties.Immers dezelfde mensen hebben de neiging te slachten in eigen tuin.Hoe raak je anders onopvallend die ingewanden snel kwijt, zonder vuilniszakken te hoeven betalen he??Daarbij, nu brood voeren maakt de beestjes lekker vet.Kan men komende kerst de dieren weer uit de natuur halen voor eigen consumptie.Want dat doen ze zo is inmiddels gebleken.Als je geen varkensvlees mag eten is eend,meeuw of dierentuin schaapjes een goedkoop alternatief.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Bard

het hele bericht van de pvv site, want duidelijk heeft niet iedereen dat gelezen;

—————
De PVV heeft met afschuw gereageerd op het bericht dat bewoners uit Morgenstond overlast van meeuwen veroorzaken. PVV-er De Mos: “Morgenstond heeft goud in de mond, gaat hier niet bepaald op, met meeuwen die ongewenste bruine tapijtvloeren over de buurt heen strooien. Deze overlast wordt vooral veroorzaakt door hardleerse, veelal allochtone broodgooiers uit de wijk, waardoor de leefbaarheid ernstig onder druk komt te staan!” Volgens de PVV moet de gemeente nu eindelijk eens keihard gaan optreden tegen hardleerse broodgooiers.

“De tijd van het pamperen moet nu eens tot het verleden gaan behoren. Middels peperdure ondergrondse containers, speciale broodbakken, bordjes met de tekst ‘niet voeren’ en een twee ton kostende kansloze actie ‘De Groene Moskee’ wordt steeds rekening gehouden met mensen die leven volgens de Islam. Steeds weer moeten autochtone Hagenezen lijden onder de regels die de islam oplegt. Zij zitten met de ongewenste overlast van meeuwen en ander ongedierte.

De Partij voor de Vrijheid wil dat de gemeente harder gaat optreden tegen mensen die meeuwen- en rattenplagen bevorderen door stelselmatig voedsel van de balkons te gooien of hele broden in sloten te kieperen.

“We roepen de gemeente op veel meer te gaan surveilleren in wijken waar dit probleem speelt en broodgooiers een torenhoge bestuurlijke boete te geven. Misschien wordt het dan eindelijk duidelijk dat we Den Haag graag proper willen houden. Pas als iedereen zich houdt aan de regels van de stad, zal de broodnodige integratie verder bevorderd worden!”
—————

En de aanleiding van dit artikel “We zijn de schijt echt zat” (AD, 9-3-2011) dat ik helaas niet kan vinden op internet. Misschien heeft een ander meer succes, dan zie ik dat ook graag.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 Joost

Ah ja, inderdaad. Ik loop met oogkleppen op. @27: Ik had toen geen auto en doorkruiste Amsterdam per fiets. Nog best lastig met oogkleppen op, kan ik je zeggen.

Realiseer je je dat je een cirkeltje hebt gecreëerd? Regel 1: Jij hebt gelijk
Regel 2: Als anderen argumenten aandragen, zie regel 1.

In het kort: Ik heb gelijk omdat ik gelijk heb, en ik sluit m’n ogen voor andere verklaringen.

Exit.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Joost

Hier een artikel in het AD, dat voortborduurt op het eerdere, inclusief het eendjes voeren, waar ik hier op aangevallen word…

http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Binnenland/article/detail/572452/2011/03/10/PVV-wil-allochtone-vogelvoerder-keihard-aanpakken.dhtml

Wat nou belachelijk maken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 Rob

@32 Dit stukje is echt magistraal in achterlijkheid:

“Steeds weer moeten autochtone Hagenezen lijden onder de regels die de islam oplegt. Zij zitten met de ongewenste overlast van meeuwen en ander ongedierte.”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Joost

Subtiel die zin. Hij zegt dat de mascotte van zijn partij – de meeuw – ongedierte is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Rob

Lees trouwens ook dat voedsel weggooien niet ok is binnen de Islam. Zijn die broodgooiers dus toch religieuze criminelen! :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 Joost

@37: In de GFT kieperen mag dan weer wel. Ies noettig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 Johanna

Het Verkiezingsprogramma van de PVV:

Dieren zijn het waard om je voor in te zetten. Ook in Den Haag. Fatsoen en respect voor weerloze levende wezens staat voor de PVV voorop.

Behalve dan voor meeuwen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 pedro

@28:

Betekent dat als jij het niet kent, het probleem niet bestaat?

Nee, dat betekent, dat het probleem zoals de PVV het schetst niet bestaat. Het is geen probleem van de islam, want dan moet het op alle plaatsen, waar islamieten wonen, voorkomen en dat is dus duidelijk niet het geval. De PVV maakt er een islam-allochtonenkwestie van, terwijl het een afvalprobleem betreft.

Over het oplossen van het afvalprobleem in uw wijk is iedereen het hier eens. De meningen verschillen alleen over de vraag, of dat een islamitisch probleem is of niet. Dat is wat de PVV beweert en u verdedigt dat. Het probleem is niet door de allochtonen veroorzaakt, maar door de gemeente. Als de PVV dat zou zeggen heeft niemand daar problemen mee.

PS: in Amsterdam zijn we wat minder op allochtonen gefocust. Ik kan me nog een reportage op AT5 van enkele jaren terug herinneren, die over soortgelijke overlast ging, maar dan ging het over oudere autochtone vrouwen, die duiven voerden. het verschil met de PVV is, dat AT5 de oorzaak van dat duivenvoeren niet in het geloof van die vrouwen zocht.

BTW: als er hele bergen en zakken vol met brood gedumpt worden, is het waarschijnlijk van een bakkerij afkomstig. De meeste gezinnen kopen geen zakken vol met brood te veel, dat ze later weg moeten gooien. dat kunnen alleen rijke gezinnen zich veroorloven en die wonen niet in een flat.

Volgens mij is dat ook precies wat er in het bericht van de pvv staat

Als je hele stukken uit het bericht van de PVV overslaat, staat dat er nog niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 Bismarck

@28: Ik begin toch serieus benieuwd te worden naar die grote hopen oud beschimmeld brood op straat. Jij wil er misschien geen foto’s van maken, maar als ze bestaan heeft iemand anders dat vast al voor je gedaan. Helaas levert Google me geen resultaat op, maar jij hebt vast locale connecties die zo’n foto wel weten te produceren?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 pedro

@31: wow. Flats met een tuin? Den Haag is echt een heel andere wereld dan Amsterdam. En wat een fantasie! Geweldig.

Als ik het goed begrijp gooien allochtonen brood gevuld met ingewanden weg, die ze zo ongezien kwijt raken, omdat ze geen vuilniszakken willen betalen, en om meeuwen vet te mesten, die ze voor het christelijke kerstfeest willen slachten.

Ik denk, dat je beter je school af had kunnen maken, om een klein beetje logisch na te leren denken, en om feiten en fictie een beetje beter te kunnen scheiden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 Joost

Misschien kan google maps uitkomst bieden, die auto’s zijn daar vast ook door de straten gegaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 pedro

Wat ik me trouwens ook nog wel af vraag is, waarom die islamieten dat in hun eigen wijk doen? Of zijn die meeuwen al geïslamiseerd en schijten ze alleen in tuinen en op balkons van autochtone christenen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 Bard

@34 uit dat stukje dat je hebt gevonden;

“De gemeente heeft al op vier plekken dergelijke containers geplaatst voor mensen die vanwege hun geloof geen brood bij het afval willen gooien. Volgens het gezin uit de verder keurige nieuwbouwstraat werpen vooral allochtone bewoners uit de multiculturele wijk brood in het water. Caroline: ,,Ze mogen het om religieuze redenen niet weggooien”, aldus het AD woensdag.”

Ik zocht echter het originele bericht uit het AD, maar dit stukje zou voldoende moeten zijn. Natuurlijk is dat voor de verkrampte anti-pvv-ers genoeg voer om weer van leer te trekken en de ander af te doen als dom en onzinnig en daarbij prat gaan op hun eigen tolerante blik.

Wie probeer je daarbij eigenlijk te overtuigen? De mensen die de problemen van dichtbij meemaken, zien en beschrijven? Dacht het niet! Het is in mijn ogen gebral om maar als een soort übermensch over te komen ten koste van al die Nederlanders die serieuze problemen in hun woonomgeving ervaren vanwege het mislukte integratiebeleid.

En over je cirkel-redenering, dat wilde ik precies over jou zeggen. Regel 1 is: jij hebt gelijk omdat jij tegen de pvv bent. Regel 2 is: als de pvv toch een punt te pakken heeft, treedt automatisch regel 1 in werking.

Nogmaals, ik heb niets met de pvv maar herken dit probleem dat ze aankaarten. Of dat zoals die partij stelt te maken heeft met de islam durf ik niet te zeggen, maar het zijn vooral licht getinte, slecht nederlands sprekende dames met hoofddoekjes die ik heb kunnen betrappen. Vul zelf de rest maar in, tabee.

ps dat jou dat in amsterdam niet opvalt kan natuurlijk ook te maken hebben dat het de meest vieze, criminele, verdorven stad van Nederland is, zonder dat jij je daar persoonlijk om aangevallen moet voelen natuurlijk. Den Haag is voor de rest een schone stad en dat moeten we vooral zo houden. ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 Bard

@41 ik ben die wijken ontvlucht en nu verwacht je dat omdat jij mij niet wil geloven, ik daar terug ga om wat foto’s voor je te maken? Als je het probleem niet kent, waar bemoei jij je dan eigenlijk mee. Tot nu toe las ik hier geen berichten uit Den Haag dat het niet zou kloppen, alleen maar het tegendeel. Zelfs de gemeente is er actief mee bezig, alleen nog zonder gewenst resultaat.

Maar omdat het nu van de pvv kwam, wil jij het niet zien en bestaat het niet, wat ik ook zeg. Zelfs als ik foto’s zou maken raak jij en de meeste reageerders hier nog niet overtuigd. Succes ook jij met je oogkleppen en voor je onbegrip.

En dan vragen menschen zich nog af hoe die partij zo groot heeft kunnen worden, bah.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 Joost

“dat wilde ik precies over jou zeggen”
Ah ja, ik roep dat maar ff omdat dat anders onherroepelijk komt als tegen de PVV ageert, en een “jij ook” zo suf klinkt. Tip: “Splinter, balk” doet het in die situaties ook goed.

Maar verder:

A. Dat iemand iets zegt in het AD wil nog niet zeggen dat het waar is.
B. Zelfs als het waar is, en dat kan best zo zijn, tonen getuigenverklaringen van mensen die nog in allochtonenwijken wonen en woonden (waaronder ik) aan dat het geen algemeen probleem is. Als dat wel het geval zou zijn hadden wij dat ook geconstateerd. Het enige wat je doet is proberen de boodschappers in diskrediet te brengen i.p.v. de boodschap te weerleggen.
C. Als iemand constateert dat het een probleem is dat vooral optreedt bij allochtonen kan je NIET direct de conclusie trekken dat het DUS de islam is. En dat laatste is het hoofdpunt van mijn stuk.

Misschien moet je eens op die aangedragen – valide – punten ingaan. En nu is het mijn beurt: Bah.

@46: Als een progressieve partij dit had geroepen waren we er net zo hard op ingegaan. Maar zulke dingen doen die partijen over het algemeen niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 Bard

@47 wat moet ik weerleggen? Dat wat ik zie niet klopt? Dat wat buurtbewoners daar zeggen niet klopt? Dat wat de gemeente al gedaan heeft aan maatregelen, zoals contact met moskeeën, niet voeren bordjes, broodbakken en ondergrondse containers niet genoeg uithaalt?

Je leest mijn reacties blijkbaar niet eens. Ik woon ook in een allochtonen wijk maar met duidelijk minder hoofddoekjes en die problemen zie ik hier dus ook niet. Blijft staan dat je in andere wijken met een overvloed aan hoofddoekjes die problemen wel bestaan. Verder heb ik het alleen over Den Haag waar ik met eigen ogen het heb gezien. Je maakt mij en andere klagers over dit probleem schaamteloos uit voor leugenaars, alleen omdat jij het probleem niet hebt of ziet.

Mij hoor je niet zeggen dat het een vooropgezet plan is vanuit een bepaalde religie. Ik zie wel het verband, zoals ik ook het verband zie tussen geschiedsvervalsing door lange rokken in Staphorst met religie.

Iedereen staat op zijn achterste poten over die arme moslims, maar nog geen enkele reactie heb ik gezien over die Nederlanders die te maken hebben met de rotzooi waarin ze moeten leven. Misschien helpt het te weten dat Nederlanders (autochtonen) daar in de minderheid zijn. Misschien dat dan het voorgeprogrammeerde solidariteitsgevoel eindelijk in de goede richting gaat werken bij je. sapere aude

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 mo

Ik vind de PVV-soap steeds leuker en leuker worden.
Brood en spelen: het volk krijgt waar het om vraagt.
In deze verkiezingen (nwe populistische partij) noemt PVV zich constant de winnaar.
Ja, van 0 naar … is altijd winnen.
Nog steeds ver <20% van de stemmen, maar toch vindt het dat zij de stem van het volk is.
Dat wordt lachen bij de eerstvolgende verkiezingen. Als de groei er dan uit is, en je van … op … blijft, ben je dan de grote verliezer?
En nu die beeidigde PVV bestuurders/volksvertegenwoordigs nog vol in actie zien… je hoort weinig uit hun eigen mond komen, want alleen hun grote roerganger en zijn 100% klonen mochten tot nu toe spreken. Alles wat spreektijd kreeg was uiterst lachwekkend… laat ze allemaal spreken.. toe!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 Joost

@48: Je begrijpt het niet. Je moet niets weerleggen, je moet iets bewijzen. De PVV beschuldigt moslims ervan broodgooiers te zijn en dat dat broodgooien wordt geïnspireerd door hun geloof.

Aan de ene kant heb je een paar mensen in wijk X, die in het A.D. vanuit de onderbuik roepen dat het iets typisch islamitisch is. Aan de andere kant heb je een paar mensen uit wijk Y en Z, ook allochtonen- annex moslimwijken, die dat niet herkennen.

Er zijn verschillende punten die moeten worden hardgemaakt.

A. Zijn het vooral moslims die het doen?
B. Is het specifiek het broodgooien dat de overlast veroorzaakt, of zijn er ook andere – misschien belangrijker – oorzaken (zoals vuilniszakken die opengepikt worden)?
C. Indien A, is de directe oorzaak dan de islam?

Geen enkele van bovenstaande drie punten wordt hardgemaakt in de beschuldiging, dus kunnen we concluderen dat deze misschien nergens op is gebaseerd. Een niet hardgemaakte beschuldiging is niets anders dan laster.

Dus, ik maak je niet uit voor leugenaar, het kan best dat je constateert wat je zegt te constateren, maar ik bestrijd de conclusie van je observaties. Dat is totaal iets anders.

Een voorbeeldje: lange tijd nam de ooievaarpopulatie in Nederland af met het aantal geboortes van mensenkinderen. Concludeer je op basis daarvan ook dat ooievaars dus kinderen bezorgen? In dit geval zou je dat dus doen.

Dat er een correlatie bestaat tussen twee waarden betekent namelijk nog niet dat er een verband bestaat tussen die twee waarden. En dat is precies wat de PVV doet, correlaties uitroepen tot vaststaande verbanden. En daar pas ik voor, want nergens wordt de beschuldiging hardgemaakt.

En inderdaad: sapere aude. Kom, je kan het. Kijk door de correlaties heen en zie de echte verbanden die er wel en niet zijn, niet diegene die je vanuit de onderbuik worden opgedrongen. Onderken de onzekerheid, en de schadelijke gevolgen van de ontkenning van de onzekerheid, namelijk valse beschuldiging en verdere stigmatisering van een bevolkingsgroep, op basis van hun geloof.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 Bard

@50 al je vragen heb ik al beantwoord in mijn eerdere berichten, maar weer laat je zien dat jij alleen leest wat je wilt zien. De oogkleppen die ik al eerder noemde veroorzaken dat.

Ik zal nog een keer je abc-tje afwerken;

a; ja het zijn vooral moslims die ik dat heb zien doen en zoals ik lees en hoor van anderen ben ik niet de enige

b; nee er is veel meer, zoals het gebrek aan opvoeding dat die mensen hun kinderen meegeven, het discrimineren van de westerse vrouwen (zoals de mijne) dat moslimmannen doen, het behandelen van hun eigen vrouwen als derderangs burgers, etc

Het open pikken van vuilniszakken? Weer een voorbeeld van je oogkleppen want er staat toch duidelijk dat de gemeente al ondergrondse containers heeft geplaatst. Het gaat helemaal niet om de vuilniszakken, je leest niet, maar kijkt alleen naar het plaatje dat het AD plaatste bij het artikeltje.

c; dat weet ik niet, maar dat heb ik ook al diverse keren geschreven, maar weer lees je niet. Ik zie wel een verband, maar of het een vooropgesteld doel is, zul je mij niet horen beweren. Vast staat dat waar veel moslims samenwonen, de westerse mens vertrekt.

En verder heeft het niets met onderbuikgevoelens te maken. Ik heb genoeg ervaring met moslims om te weten dat het ook anders kan. Ieder mens is voor mij gelijk, alleen veroorzaakt de een meer overlast dan de ander. Het is voornamelijk een gebrek aan integratie bij sommige groepen dat dit soort problemen veroorzaakt. Niet voor niets dat een partij als de pvv zo goed presteert, helaas. Maar mensen zoals jij die alles maar ontkennen en problemen niet willen zien, maken het probleem dat pvv heet niet minder, alleen groter.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 Kees Flodder

“A. Zijn het vooral moslims die het doen?
B. Is het specifiek het broodgooien dat de overlast veroorzaakt, of zijn er ook andere – misschien belangrijker – oorzaken (zoals vuilniszakken die opengepikt worden)?
C. Indien A, is de directe oorzaak dan de islam?

Geen enkele van bovenstaande drie punten wordt hardgemaakt in de beschuldiging, dus kunnen we concluderen dat deze misschien nergens op is gebaseerd. Een niet hardgemaakte beschuldiging is niets anders dan laster.”

Dus zijn eigen observaties tellen niet. Je wilt een sluitend onderzoek waarin een duidelijke correlatie aangetoont wordt. Wellicht heeft iemand een half jaartje de tijd?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 Tycho

@Bard, gast, ik vond je best sympathiek in je eentje tegen de gemene linkse robots, maar je moet niet je krediet gaan verspillen door Amsterdam te gaan beledigen, zeker niet ten faveure van een stad als Den Haag

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 Bard

@53 en weer een lelijke misvatting, ik heb altijd linkser gestemd dan de PvdA, dus hoe je aan die conclusie komt is mij een raadsel. Ik ben alleen niet blind voor de realiteit, zoals velen hier op dit forum. En dan ook nog mij proberen te overtuigen dat wat ik zie, meemaak en ervaar niet klopt. Bespottelijk gewoon.

Iedereen is zo blind geworden door de pvv voor de realiteit dat men koste wat koste overtuigd is van het ongelijk van die partij. Ook andere partijen hebben al langer die problemen met de integratie in het programma staan, maar het is het verschil in oplossingen wat het verschil maakt. Het beestje bij zijn naam noemen is niet links nog rechts.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#55 Joost

@Bard:

Ik lees prima hoor, maar in 50 reacties gaat er nog wel eens wat verloren, zeker als je bijv. reageert op Pedro. Die reacties lees ik vaak niet helemaal.

“a; ja het zijn vooral moslims die ik dat heb zien doen en zoals ik lees en hoor van anderen ben ik niet de enige”

Je bent niet de enige nee, maar er zijn ook mensen die uit eigen ervaring (waaronder ik) beweren dat zij dat niet herkennen. Ergo, net zo min dat ik op basis van mijn argumenten kan zeggen dat het niet vooral moslims zijn, kan jij op basis van jouw argumenten zeggen dat het wel zo is. Dat je dat toch lijkt te doen komt op jouw conto, maar op het moment dat je een bevolkingsgroep beschuldigt kan je maar beter zeker zijn van je zaak en dat kunnen aantonen. Anders kan je beter je mond houden.

“b; nee er is veel meer, zoals het gebrek aan opvoeding dat die mensen hun kinderen meegeven, het discrimineren van de westerse vrouwen (zoals de mijne) dat moslimmannen doen, het behandelen van hun eigen vrouwen als derderangs burgers, etc.”

Wil je nu zeggen dat het discrimineren van westerse vrouwen en het behandelen van hun eigen vrouwen als derderangs burgers, als dat al “typisch moslim” is, wat ik betwijfel, leidt tot meeuwen die de buurt onderschijten? Want dat daar gaat B over.

“Het open pikken van vuilniszakken? Weer een voorbeeld van je oogkleppen want er staat toch duidelijk dat de gemeente al ondergrondse containers heeft geplaatst. Het gaat helemaal niet om de vuilniszakken, je leest niet, maar kijkt alleen naar het plaatje dat het AD plaatste bij het artikeltje.”

Zoals ik al eerder zei: Ik heb ergens gelezen in een commentaar dat er nog gewoon afvalzakken werden opgehaald in die wijk. Dat er ondergrondse containers staan wil niet zeggen dat dat niet nog steeds het geval is, zeker als je in ogenschouw neemt dat die containers pas vanaf november 2010 geplaatst worden, tot in 2011. Kans is dus dat daar in de buurt nog geen of geen voldoende containers zijn (http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Ondergrondse-afvalcontainers.htm ). Als je even verder zoekt, zie je dat er in Morgenstond (overigens een vogelaarwijk, dus grote sociale problematiek) gewoon nog afval wordt afgehaald (http://www.denhaag.nl/web/show/applications/id=450603/langid=43 ), wat dus ook in vuilniszakken mag worden aangeboden (http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Huisvuil-Restafval.htm ). De kans dat er dus vuilniszakken aan de weg staan is zeer reëel. Dus oogkleppen? Splinter, balk.

“c; dat weet ik niet, maar dat heb ik ook al diverse keren geschreven, maar weer lees je niet. Ik zie wel een verband, maar of het een vooropgesteld doel is, zul je mij niet horen beweren. Vast staat dat waar veel moslims samenwonen, de westerse mens vertrekt.”

Tja, je roept dat je het niet weet, maar ondertussen geef je wel aan dat je denkt dat er een verband is. Oftewel, je zegt A, maar roept meerdere keren in de discussie B. En vervolgens verschuil je je er weer achter dat je een paar keer A geroepen hebt. Oftewel, officieel is je standpunt dat je het niet weet, maar je uit je constant alsof je het wel weet.

Zoals in je reactie #43: “het zijn vooral licht getinte, slecht nederlands sprekende dames met hoofddoekjes die ik heb kunnen betrappen. Vul zelf de rest maar in, tabee.”.

Je komt deze discussie binnen, roept dat de vergelijking met vetbolletjes/eendjes totaal bullshit is (#11). Prima, maar die vergelijking staat ook in het AD-stuk, en daar triggerde ik op, omdat er in het artikel door de PVV wordt gesuggereerd dat het allochtonen zijn die de eendjes voeren.

En ook zo’n leuke: “Maar mensen zoals jij die alles maar ontkennen en problemen niet willen zien”.

Ik weet niet in welk universum je dit artikel hebt gelezen. Waar haal je het in godsnaam vandaan dat ik het probleem ontken? Nee, het probleem zie ik, en daar moet zeker wat aan gedaan worden. Boetes, whatever. Waar ik tegen in het geweer kom is het onderbuikgeneuzel die dit in de schoenen van moslims probeert te schuiven.

En ja, als je het probleem “de islam” noemt, dan ontken ik het probleem. Maar ik ontken het probleem niet dat allochtonen oververtegenwoordigd zijn in de misdaadcijfers, dat de extreme islam gevaarlijk is en dat vrouwen binnen de islam nog een emancipatieslag te maken hebben. Ik ontken ook niet dat er een meeuwenprobleem is in de wijk Morgenstond in Den Haag, net als op het binnenhof. Maar daar ga ik de islam niet direct en uitsluitend de schuld van geven als er een veelvoud aan alternatieve plausibele(r) verklaringen is voor de verschijnselen (bijv. sociaal-economisch).

En als ik daar de PVV groter mee maak, prima. Boeien. Dat overleeft onze democratie ook wel, en de partij wordt denk ik toch niet veel groter meer. Het alternatief is vele malen erger: een complete bevolkingsgroep tot tweederangs burgers maken, zuiver en alleen omdat ze de verkeerde religie aanhangen, bij de verkeerde ouders geboren zijn.

In zo’n Nederland wil ik niet leven.

PS. Ik zag overigens zojuist een blank vrouwtje de eendjes + tientallen meeuwen voeren met zakken vol (oud) brood, in een allochtone wijk van Delft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#56 Bard

@55 prima, jij je werkelijkheid, ik de mijne. Jij wil en kan niet begrijpen dat dit in Den Haag zo speelt, en daar ga ik ook niet langer op in. Als toeristen in Amsterdam lopen krijgen ze ook een ander beeld van Nederlanders dan wanneer ze in Groningen lopen. Zo heeft iedere stad weer zijn eigen ding, gelukkig.

Dat de pvv alles aan moslims wil ophangen ben ik ook niet met ze eens, want niet iedere moslim doet dat natuurlijk. Dat heb ik ook nooit gezegd. Het zijn bepaalde groepen moslims die voor de grootste problemen zorgen, en misschien hebben wij meer van de 1 hier in Den Haag dan in een andere stad, geen idee. Het boeit me niet. Mensen die het meemaken weten wie het zijn, en daar verander jij niks aan. Maar dat vergelijken met eendjes voeren en vetbolletjes in de tuin, slaat nog steeds helemaal nergens op en daar sla je dus de plank totaal mis. Jouw argument is dat jij het niet ziet, en mijn argument is dat wij het in Den Haag wel zien. Klaar.

Over dat moslims als tweederangsburgers zouden worden behandeld, dat ligt zeker ook aan de Nederlanders of de pvv? Nee, dus. Daar hebben ze het zelf naar gemaakt. Het is een imago probleem en die zullen ze toch echt moeten oplossen. Dat doe je niet door maar te doen alsof het onze onderbuikgevoelens zijn.

Van alle immigranten groepen die onze stad rijk zijn is er maar één groep die zo negatief bekend staat. Hetzelfde als het rotjochie in de klas die alles verpest. Die zal ook vast en zeker wel een keer de schuld krijgen van iets dat hij niet heeft gedaan, maar is dat zo onterecht?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#57 Tycho

Gabber, ff lezen he, ik noem jou niet links noch rechts, ik zeg alleen dat er hier wat robots rondhangen

Omdat niemand meer elkanders stukjes leest, zal ik, voor de nieuwsgierige lezer, een korte samenvatting schrijven van de discussie zoals ik deze tot dusver heb begrepen:
Bard zegt: de PVV is kut, maar vogels die je straat onderschijten zijn ook kut
De rest zegt: De PVV is kut, en er zijn helemaal geen vogels die je straat onderschijten

Dat is min of meer hoe de discussie begon, het is nu uitgelopen op:
Islamieten zijn vervelend omdat ze eten op straat gooien, welles, nietes

Kunnen we nu weer allemaal rustig verder?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#58 Joost

“Jij wil en kan niet begrijpen dat dit in Den Haag zo speelt”

En jij snapt nog steeds niet dat ik dat dondersgoed begrijp, maar dat de conclusie “het komt door de islam” onzinnig is als dezelfde problematiek niet speelt in andere, overwegend allochtone wijken.

Nergens zeg ik dat het geen moslims zouden zijn die het (overwegend) doen. Ik ageer slechts dat het door hun geloof zo is opgedragen.

En ik denk dat deze zin wel genoeg duidelijk maakt over jou: “Over dat moslims als tweederangsburgers zouden worden behandeld, dat ligt zeker ook aan de Nederlanders of de pvv? Nee, dus. Daar hebben ze het zelf naar gemaakt. Het is een imago probleem en die zullen ze toch echt moeten oplossen.”

(Oh ja… Psst. Antillianen?)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#59 Joost

@Tycho: Leer lezen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#60 Tycho

@Joost: Idem.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#61 Tycho

Oja, en manieren. Misschien interessant om die eens te üpdaten bij je volgende hardware upgrade, ouwe robot

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#62 Joost

@Tycho: Het verhaal samenvatten met “Bard zegt: de PVV is kut, maar vogels die je straat onderschijten zijn ook kut
De rest zegt: De PVV is kut, en er zijn helemaal geen vogels die je straat onderschijten” getuigt van een ernstige onkunde in begrijpend lezen.

1. Bard zegt niet dat de PPV kut is, maar dat het niet zijn partij is. De VVD is ook niet mijn partij, maar is niet kut. Daarnaast verdedigt hij de beschuldigingen van de PVV (islam = oorzaak broodgooien).

2. “Wij” zeggen inderdaad dat de PVV kut is, maar ontkennen niet dat schijtmeeuwen de straat onderkwakken. We ontkennen slechts de beschuldiging dat meeuwenvoeren wordt veroorzaak door de godsdienst, iets wat Bard wel niet wel niet wel doet.

En daarnaast, mijn beste @Tycho, na jaren van Bard-klonen heb ik het daar wel mee gehad. Van die mensen die roepen “de PVV is niet mijn partij”, maar tegelijkertijd wel standpunten verkondigen die in het politieke spectrum alleen maar bij die partij leven, of waar later van blijkt dat ze stiekem toch wel PVV stemden, maar zo een schijnbaar “onafhankelijk” standpunt in konden nemen.

Als dan iemand langskomt, de discussie belachelijk “samenvat” en mij een robot noemt, wat bij mijn weten nog altijd een belediging is, dan ben ik niet zo aardig terug.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#63 Joost

Het is overigens de typische simplificatie @Tycho. PVV en aanhang: Probleem X wordt veroorzaakt door de Islam! Wij: Nee, dat lijkt ons een foute (niet te handhaven) conclusie.

PVV en aanhang: Waarom ontkennen jullie het bestaan van probleem X? Linkse kerk! Verraders!

Wij: …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#64 Tycho

Pardon, maar je RAMgeheugen werkt blijkbaar niet zo goed meer. De eerste zoveel posts van jou en consorten hadden vooral van doen over afval containers die wel of niet geplaatst waren, vetbolletjes die ook problemen veroorzaakten, Bard die heel hard riep dat er heus wel moslim-broodgooiers waren, gevolgd door geroep om bewijsmateriaal voor deze broodgooiers. Zonder dat materiaal geleverd werd, werd alsnog de discussie omgekeerd naar correlaties tussen mogelijk bestaand broodgooien en islamitische achtergrond. Zo genuanceerd genoeg voor je?

En ja, er bestaat wel degelijk een correlatie tussen op massale schaal brood voeren aan vogels en land van herkomst. Misschien dat het eerder te maken heeft met de historische schaarste van voedsel in droge gebieden dan met hun religie (ook naar men zegt de oorsprong voor de bekende Turkse en Arabische gastvrijheid), maar feit is dat er elke dag 10 Turkse dametjes broden in het water voor de moskee tegenover mijn huis gooien. Wat blijkt, er zijn meer moslims die dit doen. Zijn moslims de enigen? Nee, er zijn ook anderen die dit doen, zoals mijn oma. Mijn oma heeft de oorlog meegemaakt en vind het zonde iets te verspillen, zodoende. Is mijn oma moslim? Nee. Terug naar moslim-broodgooiers. Doen ze dit om mij te pesten? Een vogelterreur te voeren tegen de autochtonen? Ter voorbereiding van grotere aanslagen? Duidelijk niet. Net als mijn oma vinden veel islamieten het zonde brood te verspillen. Hoewel hun intenties zuiver zijn, kan dit fenomeen alsnog een probleem vormen? Jawel. Komt het gedrag voort uit hun etnische/nationale/religieuze achtergrond? Goed mogelijk. Moet de broodgooier op zijn gedrag worden aangesproken door stadscommando’s? Onwenselijk.
Ziehier, de probleemstelling 2.0, speciaal voor Joost gesimplificeerd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#65 Rob

Ja, erg genuanceerd Tycho, maar niet echt correct. Door welke bril lees je de reacties?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#66 Joost

@64: Je blijft dingen lezen die er niet zijn, en begint je reactie wederom met een belediging. Misschien moet je de definitie van correlatie even opzoeken, want dat er een correlatie is heb ik zelf ook al geconstateerd (#50). Verder wat #65 zegt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#67 Bard

@tycho kan me helemaal vinden in je samenvatting en vooral je komische noot

@Joost wat ik nog het meest bijzondere vind is dat je schrijft voor een website die heet geencommentaar, terwijl jij echt overal commentaar op moet leveren. Word je beoordeeld op het aantal reacties misschien?

Voor de duidelijkheid, de pvv is zwaar kut, maar dat betekent niet dat ze geen reële problemen kunnen aankaarten. Mij beschuldigen van stemmen op die partij vind ik de grofste belediging die hier op de hele pagina terug te vinden is, op je rassendiscriminatie na betreffende Antillianen, zie #58. Ik heb (anti-westerse) culturele en religieuze achtergronden genoemd, maar jij zet gewoon de hele Antilliaanse bevolking te kakken. Ga je schamen man. Op een enkele uitzondering na zijn dat de meest vriendelijke, ingeburgerde medelanders die ik ken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#68 Joost

1. Ja, die naam is een doordenkertje he? Een politiek weblog GeenCommentaar noemen en dan wel commentaar hebben! Waar moet het heen met de wereld… En haha, ik word beoordeeld.

2. Ik zeg nergens dat de PVV geen reële problemen aankaart. Zoals ik inmiddels al 10 keer heb gezegd is de oorzaak die de PVV daarvoor aanwijst grote onzin.

3. Ik heb je nergens beschuldigd van stemmen op die partij, alleen maar van denkbeelden die politiek gezien alleen maar bij die partij passen.

4. Je opmerkingen over Antillianen zijn satire he? Ja toch? Alsjeblieft? Pretty please?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#69 Rob

@67 Deze samenvatting:
“De eerste zoveel posts van jou en consorten hadden vooral van doen over afval containers die wel of niet geplaatst waren, vetbolletjes die ook problemen veroorzaakten, Bard die heel hard riep dat er heus wel moslim-broodgooiers waren, gevolgd door geroep om bewijsmateriaal voor deze broodgooiers.”

-behandelt niet het probleem waar het voor Joost en consorten (dat ben ik onder andere) om draaide: namelijk de koppeling van een lullige buurtirritatie aan het geloof van een flinke groep mensen. Nu kan je dat één keer doen of enkele keren, maar wanneer zoiets je business model is dan ben je bezig om een bepaalde bevolkingsgroep te stigmatiseren. En daar krijg ik een ontzettende kramp van.

Daar gingen mijn reacties over en dat is zeker ook een van de belangrijkere punten die Joost maakt. Geenzins komt dat terug in de zeer genuanceerde doch uiterst gemankeerde samenvatting van Tycho.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#70 Bard

#69 vond de opmerking van Tycho erg gevat anders.

Blij dat je nu ook de kramp erkent die ik signaleerde. Zonder gelijk weer in discussie terecht te komen, heb ik dat ook gezegd over die one-issue partij, dat ze bij alles de islam erbij halen.

Vannacht (kon niet slapen) zag ik toevallig een herhaling van ‘het zwarte schaap’ over mevrouw Nijpels en de ouderen-partij op politiek24. Ook dat was een one-issue partij waar in het begin weerstand tegen was, maar toch hebben zij wel nuttige dingen bereikt voor ouderen zoals afschaffen leeftijdsdiscriminatie. Uiteindelijk gingen ze ten onder door gebrek aan talent, maar meer ook omdat ze overbodig werden. Andere partijen hadden de belangrijkste punten overgenomen en toen was het gedaan, het zijn hoogvliegers dergelijke one-issue partijen. Dat gaat niet vanzelf natuurlijk. Er moet ook wat veranderen en als je goed om je heen kijkt, gebeurt dat ook wel.

Je ogen sluiten voor de problemen die aangekaart worden is hetzelfde als stemmen op de pvv, maar dan anders. ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#71 Rob

Ik erkende de kramp al in #16, maar ik zie dat niet als iets negatiefs hoor en ik zie dat ook niet als het ontkennen van problemen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#72 Joost

@70: En we sluiten onze ogen voor de problemen niet, we zijn het alleen niet eens over de oorzaak (en daarmee de aanpak). Maar dat wordt in PVV-kringen nogal eens vereenzelvigd met je ogen sluiten voor de problemen zelf. En dat is bullshit.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#73 Bard

@joost wat is toch je probleem met Antillianen? Het ZIJN voornamelijk erg leuke mensen die ik ken en dat is geen satire.

Mijn denkbeelden komen overeen met ‘die’ partij? Weer laat je blijken er helemaal niks, maar dan ook totaal niks van te begrijpen. De pvv-kramp zogezegd.

Als je niet wil erkennen dat bepaald (positief of negatief) gedrag gerelateerd is aan bepaalde religies, schieten jij en ik verder niets op. Voor mij als atheïst mogen ze alle religieuze gebrainwashte extremisten gelijk afschieten naar de maan, laat ze daar hun twisten uitvechten. De aarde is beter af zonder religie, alhoewel ik ook erken dat voor grote groepen zwakbegaafde mensen het een uitkomst kan zijn. ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#74 Painted Bird

‘En daarnaast, mijn beste @Tycho, na jaren van Bard-klonen heb ik het daar wel mee gehad. Van die mensen die roepen “de PVV is niet mijn partij”, maar tegelijkertijd wel standpunten verkondigen die in het politieke spectrum alleen maar bij die partij leven, of waar later van blijkt dat ze stiekem toch wel PVV stemden, maar zo een schijnbaar “onafhankelijk” standpunt in konden nemen.’

En zo kennen we elkaar weer.

‘of waar later van blijkt dat ze stiekem toch wel PVV stemden’

Voorbeelden graag, inclusief nick. En dan graag met verklaring hoe jij op de hoogte bent van het volgens jou werkelijke stemgedrag van deze mensen.

Feit blijft dat een ieder die het waagt het op punten met de PVV eens te zijn (of iig niet oneens, of de tegenreactie OOK niet helemaal fris vindt) zich hier al snel zal moeten ‘verdedigen’ tegen de vaststelling dus een al dan niet stiekeme PVV’er te zijn. Daarin spreek ik uit ervaring en dus komt me je reactie jegens Tycho akelig bekend voor.

Pssst, humorloze robot, ook een belediging zeker? ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#75 Joost

@73: Heb ik een probleem met Antillianen? Waar staat dat? Heb ik dat gezegd? Nee. Ik constateer alleen dat ze, net als niet-westerse allochtonen, bovengemiddeld voorkomen in de criminaliteitsstatistieken.

Je moet problemen toch kunnen benoemen, @bard?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#76 Joost

@74: Mag jij aanwijzen waar ik mensen er van beschuldig PVV-stemmer te zijn.

Overigens, had jij niet iets beloofd?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#77 Painted Bird

@76 Oh je doet het op deze pagina iets semi-subtieler. Men hangt standpunten aan die exclusief PVV zijn. Om het daarna over Bard-klonen te hebben. In jouw eigen woorden is Bard dus een stiekeme PVV-stemmer.

Mis ik nog steeds het antwoord op mijn vraag:

‘of waar later van blijkt dat ze stiekem toch wel PVV stemden’

Wie, wat en waar? Hoe weet je dit? Volgens mij lul je uit je nek maar je hebt vast wel wat statistiekjes paraat die me van het tegendeel overtuigen.

‘Overigens, had jij niet iets beloofd?’

Vind je me lastig dan? ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#78 pedro

@73:

De aarde is beter af zonder religie

Helemaal mee eens, maar ik ken geen religie, die brood weg gooien predikt. Waarom zou iemand dan moeten erkennen, dat brood weg gooien wel aan een religie gelinkt is, omdat in één bepaalde wijk in Nederland blijkbaar veel brood weg wordt gegooid door vrouwen met hoofddoekjes?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#79 Joost

@77: Jij mag daaruit concluderen dat ik dat hier zeg, maar dat is niet zo. Sterker nog, ik denk niet dat Bard PVV stemt. Maar ik constateer wel dat hij denkbeelden heeft die in het politieke spectrum niet bij andere partijen passen dan de PVV.

En in de afgelopen jaren is het een aantal keer gebeurd dat iemand vanuit een PVV-lievend forum of site “undercover” hierheen kwam. Op die locatie werd verslag gedaan van hun “te kakken zetten van de linkse kerk en hoe ze het deden”.

Erg vermakelijk, maar ik hoop dat je me vergeeft dat ik geen fotografisch geheugen heb en de threads zo kan opnoemen, en zoeken tussen de 15.000 artikelen is ook wat lastig.

Het gaat in ieder geval niet over vaste reageerders.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#80 Painted Bird

@79 ‘Sterker nog, ik denk niet dat Bard PVV stemt.’

En waarom dan stiekeme PVV-stemmers wegzetten als Bard-klonen? En Bard dus als een stiekeme PVV-stemmer? Was dat niet de bedoeling vraag ik me af hoe je Tycho durft aan te sporen beter te lezen waar je zelf onbegrijpelijk schrijft.

‘Erg vermakelijk…’

Je liegt ;)

‘…maar ik hoop dat je me vergeeft dat ik geen fotografisch geheugen heb en de threads zo kan opnoemen, en zoeken tussen de 15.000 artikelen is ook wat lastig.’

Het zij je vergeven hoewel je bewering nu toch wel een zwaktebod lijkt natuurlijk. Al die jaren en al die klonen en je weet er zelfs niet maar een te benoemen? Geen vaste reageerders zeg je. Hoe is dan later gebleken dat ze stiekem PVV stemden? Omdat ze je uitgelachen hebben op een ander forum? Volgens mij hoef je daar geen PVV’er voor te zijn ;O)
Anyways, who cares, geen vaste reageerders en dus in het geheel niet relevant voor je reactie naar mensen die hier wel een open discussie willen voeren.

Ben ik het eens met de gelegde link tussen broodgooien en religie? Welnee, volstrekt belachelijk en ridicuul hoe de PVV krampachtig zo’n link probeert te leggen. Maar niet een ieder die een dergelijke link ook ziet is DUS PVV.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#81 Joost

@80: “Van die mensen die roepen “de PVV is niet mijn partij”, maar tegelijkertijd wel standpunten verkondigen die in het politieke spectrum alleen maar bij die partij leven, of waar later van blijkt dat ze stiekem toch wel PVV stemmen.”

OF is niet EN, @painted.

A = Bard + klonen
B = PVV is niet mijn partij + standpunten hebben die alleen bij PVV passen
C = PVV is niet mijn partij + stiekem toch PVV stemmen.

A => (B of C)

(A => B) of (A => C)

Dus ik noem Bard geen stiekeme PVV-stemmer en DUS PVV.

Uit het principe een koe(A) is een beest (B) en een koe(A) is een zoogdier (C) volgt ook niet dat dus alle zoogdieren of beesten (B+C) koeien zijn (A).

Aldus zet ik stiekeme PVV-stemmers ook niet weg als Bard-klonen.

Q.E.D.

Nog even over je “Maar niet een ieder die een dergelijke link ook ziet is DUS PVV.”

Nee, en wederom zeg ik dat niet. Je kan wel de hele tijd conclusies trekken op basis van wat ik niet zeg. Wat ik daarmee bedoelde te zeggen is dat ik ageer tegen die denkbeelden van de PVV, en het interesseert me geen zak of de mensen die die denkbeelden delen PVV zijn of niet. Vandaar dat deel voor die “of”.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#82 Painted Bird

@81 ‘Van die mensen die roepen “de PVV is niet mijn partij”, maar tegelijkertijd wel standpunten verkondigen die in het politieke spectrum alleen maar bij die partij leven OF van die mensen waar later van blijkt dat ze stiekem toch wel PVV stemmen.’

Van die mensen zoals Bard OF de klonen daarvan. Dat zijn de mensen waar je het zowel voor als na de OF over hebt. OF lees ik dat verkeerd?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#83 Painted Bird

@81 Je zult het niet doorhebben maar met deze manier van redeneren ben je precies een PVV-woordvoerder. OF is niet EN. Klopt. Behalve misschien wanneer je het aan beide kanten van de OF over Bard-klonen hebt. Je of maakt daar in ieder geval geen onderscheid in. Van die mensen die OF exclusieve PVV standpunten verkondigen OF stiekem PVV stemmen. ZO staat het er.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#84 Joost

Ik adviseer een cursus logica, PB. Onze meningsverschillen komen over het algemeen neer op – foutieve – interpretatie van mijn woorden door jou, waarbij – toegegeven – je soms een punt had omdat het multi-interpretabel was. Maar hier niet.

En verder laat ik het hier maar bij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#85 Painted Bird

Hier is het inderdaad niet multi-interpretabel Joost.

‘‘En daarnaast, mijn beste @Tycho, na jaren van Bard-klonen heb ik het daar wel mee gehad. Van die mensen die roepen “de PVV is niet mijn partij”, maar tegelijkertijd wel standpunten verkondigen die in het politieke spectrum alleen maar bij die partij leven, of waar later van blijkt dat ze stiekem toch wel PVV stemden, maar zo een schijnbaar “onafhankelijk” standpunt in konden nemen.’

Of waar later van blijkt… Dan heb je het dus nog steeds over ‘van die mensen’. En over Bard-klonen want dat zijn ‘van die mensen’. Dat heeft met interpretatie niets te maken maar met wat er letterlijk zo staat. Kun je achteraf zeggen dat het het ZO niet bedoelt, geloof ik onmiddelijk, kan ik mijn reactie op aanpassen, maar ondertussen klopt mijn eerste reactie nog steeds. Heb ik jou niet ooit zien zeggen dat je op een hoger niveau taalkundig onderwijs hebt gehad?

Je hebt gelijk. Meestal botsen we op vergelijkbare grootheden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#86 Joost

Zucht…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#87 Bard

@joost nou moet je toch eens ophouden te zeggen dat mijn gedachten overeen komen met die van de pvv

de pvv vermoedt moslim broodgooiers en zegt dat dat komt door de islam

ik zie moslim broodgooiers en het boeit mij niet waar het door komt, maar wil gewoon dat het stopt

Ik vermoed wel een verband gelet op de hoofddoekjes, maar of dat voorgeschreven, cultureel bepaald of wat dan ook is, boeit me niet. Aanpakken die hap, en dan bedoel ik niet degene die eendjes voeren, maar grote ladingen brood dumpen, vaak nog beschimmeld ook met alle gevaren van dien voor bv mijn hondje.

Het maakt een groot verschil of je eendjes opzoekt om te voeren, of je zoekt plekken om te dumpen. Daar draait het mij om. Gooi het dan gewoon in de afvalemmer. Het wordt verbloemd weergegeven door te doen alsof het om eendjes voeren gaat of door te vergelijken met vetbolletjes in je tuin. Dat was mijn eerste reactie en jij maakt dat ik hoofdpijn krijg van je omdat je het niet WILT begrijpen wat ik zeg. Zo gefixeerd ben je op de pvv.

Nog een voorbeeld; hier in het park (en iedereen lacht erom in de buurt) zie je vaak stelletjes samen zitten en als je aan komt lopen voelen ze zich gelijk betrapt. Altijd, getuige de kledingvoorschriften waar ze zich aan houden, vanuit een bepaalde religieuze achtergrond. Hypocrisie is niet gebonden aan 1 religie blijkt wel weer. ;)

Zijn dat ook pvv gedachten denk je? Ik stoor me er niet aan voor de duidelijkheid, voor we daar weer een discussie over krijgen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#88 pedro

@87:

ik zie moslim broodgooiers en het boeit mij niet waar het door komt

Noem het broodgooiers, dan geloof ik je, als je zegt, dat het moslim-zijn er niets mee te maken heeft. Als het je niet boeit, waar het door komt, hoef je er geen mogelijke oorzaak bij te noemen. Zo verstandig zou je na zo veel reacties wel kunnen zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#89 Painted Bird

@88 Da’s toch wel heeel PC pedro. Bard benoemt geen oorzaak maar in haar (hondje, dus ik gok op haar) dagelijkse beleving ziet ze blijkbaar vooral moslim-broodgooiers (LOL). Goed mogelijk afhankelijk van waar je woont. Zelf zie ik enkel hardcore autochtone omaatjes hun oude brood dumpen/aan de eendjes voeren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#90 pedro

@89: hou toch op man. Als die gast dat een keertje moslim broodgooiers noemt, is er niks aan de hand, maar na zo een lange discussie is het wel heel erg dom of heel erg bewust om die term nog te gebruiken. Met PC heeft dit niets te maken, want dan had hij dat al in zijn eerste opmerking achterwege gelaten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#91 Joost

@bard / @painted:

#21: “Als ik en met mij veel anderen ‘broodgooiers’ met voornamelijk hoofddoekjes zie lopen, dan is het niet verwonderlijk dat men dit aan de islam toeschrijft.”

#23: “hier zijn duidelijk minder hoofddoekjes en hebben we dat probleem met grote hopen, oud, beschimmeld brood op straat niet meer.
rara hoe kan dat”

#45: “Of dat zoals die partij stelt te maken heeft met de islam durf ik niet te zeggen, maar het zijn vooral licht getinte, slecht nederlands sprekende dames met hoofddoekjes die ik heb kunnen betrappen. Vul zelf de rest maar in, tabee.”

En dat alles in een discussie over het verband tussen de islam en brood gooien. Tabee.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#92 Bard

@pedro net zoals de politie uit ervaring weet dat veel polen dronken achter het stuur zitten en nu dus extra letten op poolse nummerborden. Kwestie van gezond verstand gebruiken.

Net zoiets al met die DNA-registratie van de politie die graag van iedereen DNA wil afnemen. Mijn tip zou zijn neem in ieder geval van alle Marokkanen hun DNA af, dan heb je tenminste 50% kans dat je een dader te pakken hebt. ;) Tevens geef je daarmee een goede kans iets aan hun imago te doen, mocht het toch meevallen.

Als het allemaal roodharigen waren geweest die zich schuldig maken aan brooddumpen, had ik het ook zo gezegd.

@Painted Bird laatste keer dat ik checkte was ik toch echt man. Dat mijn hondje niet groter is doet daar niets aan af. ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#93 Joost

“Als het allemaal roodharigen waren geweest die zich schuldig maken aan brooddumpen, had ik het ook zo gezegd.”

En net zo fout geweest.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#94 Painted Bird

@91 En welk van de door jou geciteerde voorbeelden heeft ook maar iets met mij of mijn standpunt te maken?

@90 Ik begrijp je best hoor maar wat als nu blijkt dat de meeste broodgooiers in een bepaalde omgeving moslim zijn, dan mag je dat toch gerust benoemen? Mocht er een specifieke en te achterhalen reden zijn dat blijkbaar vooral moslims dit doen dan ligt daar toch ook een mogelijke voor alle partijen bevredigende oplossing? Zijn het vooral de autochtone omaatjes dan is een te overwegen stap toch ook goede voorlichting in het lokale bejaardentehuis? Of je zet daar speciale broodbakken neer die vervolgens op een verantwoorde manier verwerkt worden? Ik wordt doodmoe van mensen die denken dat je groepen mensen discrimineert door vast te stellen dat ze in jouw beleving te veel brood naar de eendjes gooien. Mensen die zo Übercorrect zijn dat werkelijk niets of niemand nog aanspreekbaar of bespreekbaar is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#95 Painted Bird

@93 ‘En net zo fout geweest.’

Wat ben je toch een oelewapper soms ;O) Jij loopt in een park vol met roodharigen die allemaal hun brood in het park dumpen. En vertel je dat ’s avonds aan je vriendin zeg je dat je veel mensen hun brood in het park hebt zien dumpen. Want vertel je ook dat ze allemaal rood haar hadden dan ben je fout…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#96 Joost

Nee, @painted, dat ben je dan niet. Verder, zie #91.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#97 Painted Bird

@96 Probeer nu eens zonder (over)gevoeligheden en zonder (al dan niet door jezelf) ingevulde bijgedachten de voorbeelden uit @91 te lezen. Met de toon ben ook ik het niet zo eens. Blijft over dat in de beleving van deze mensen (een beleving die ik niet spontaan kan toetsen) de meeste broodgooiers blijkbaar moslim zijn. Niets op tegen dat te benoemen. Heb je het over hoofddoekjes wordt ik wat chagrijnig maar in mijn beleving is dat meestal niet eens slecht bedoeld. Zelf heb ik het regelmatig over de zwarte kousen, en niemand die me daar ooit boos over aanspreekt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#98 Kees Flodder

“En net zo fout geweest.”

Anderen voor fout uitmaken was vroeger politiek correct, maar tegenwoordig zijn we wijzer en dus terughoudender geworden daarin.

 • Vorige discussie