1. 7

  Gips symboliseert zowel starheid en toekomstige genezing – een goede vondst van Crachat.

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden – Gipsmeesters zijn geen zachte heel meesters.

 2. 10

  @Carlos

  Noem mij een land waar de etnische/reli/cultuur e.d. discussie zo openlijk wordt gevoerd is als in Nederland. Volgens mij begint hier iets unieks. Voor de gein moet je eens door wat Arabische kranten struinen, je bent veel te pessimistisch.

 3. 12

  De Gidsland Mythe, de Bernhard Mythe, de Arafat Mythe, de 21e eeuw komt langzaam op gang en rekent af met de waanbeelden van de 20e eeuw en de jaren 60 generatie, laten we hopen dat mijn generatie het nu voor het zeggen krijgt en die hele pretentieuze delirieuze 60/70ers generatie de pluche pleuris krijgt.

 4. 13

  @Larie: ik weet niet of wij in Nederland zo uniek zijn in ons maatschappelijk debat. Een debat dat in mijn ogen nogal ongenuanceerd en hysterisch wordt gevoerd. Misschien dat er uit dit harde debat een nieuwe positievere situatie komt, misschien ook niet? De stigmatisering van bevolkingsgroepen, gretig aangewakkerd door de verschillende media, vertoont veel gelijkenis met zoals dat in Joegoslavie voorafgaand aan Europa’s meest recente genocide ging.

  Als de openheid en de daarmee onvermijdbare hardheid (niet iedereen is namelijk zo genuanceerd als wij twee Larie) van een debat bepaalt of het een succesvol debat zal zijn dan kunnen ze in Groot-Brittannie, Spanje en Frankrijk ook een partij meeblazen. Vandaag is de engelse euroMP en moslim basher Kilroy-Silk met koeiengier overgoten omdat hij Arabieren “limb-amputators, women repressors” had genoemd (zo lust ik er nog wel eentje rauw). En in Frankrijk heeft Houellebecq heel wat stof doen opwaaien met zijn boeken waarin hij steevast het gevaar van moslim-fundamentalisme aankaart.

  Ik weet niet waar dit eindigt, maar ik zie ook wel positieve ontwikkelingen: discussieprogramma Hoezo Jihad, Paul de Leeuw die vier superpreutse stoere kutmarokkanen in z’n show uitnodigt en ze openlijk in de maling neemt over hun homofobie, ja en daar dan weer tegenover ook weer een kadootje in de schoen van de moskeebezoeker en/of een oude marokkaanse analfabeet bij de Albert Heijn het verschil tussen volle en halfvolle melk uitleggen.
  (stijgen daar engelen op…?)

 5. 16

  “Het zal weinigen verbazen dat Bicat’s breeddenkende brein het niet aankan…”

  U reageert als de varkens uit Animal Farm.
  Nergens staat dat ik Holland-Belgi

 6. 17

  @Carlos

  In Libanon vonden de bewoners (ik wil geen men zeggen) het bijzonder moeilijk een reactie te geven op de fatwah van Fadwallah (geen geweld van moslims in nederland tegen anti-islam gezwets). Die meneer is een hele grote piet daarzo.Als je de berichtgeving in Arabische landen gewend bent proefde je de vernieuwing.

 7. 19

  @caprio

  Tis zaterdag en heb geen zin in heftig gedoe maar toch nog even een oud scriptiedingetje uit de sloot gehaald.

  Socrates schreef niet, dat deden anderen voor hem waaronder Plato. De immer schoppende en later schikkende “jeugd” was een geliefd onderwerp en tig keren uitgemolken door dit tweetal waaronder in (the best) “the republic”. Al zo lang geleden caprio, enige bescheidenheid zou je sieren. Je laatste post is een en al ledigheid.

  end.

 8. 20

  De nu vrijwel vergeten filosoof “De Perveau” schreef “Ledigheid siert de mens.” Socrates schreef weliswaar niet, maar wat uit tweede hand is een en ander wel bekend en dat kan men dan weer lezen dus, ook Socrates zei iets in de trend van onkunde, maar u bent nog niet helemaal uitgeslapen begrijp ik. Geeft niet, u heeft een herkansing.

 9. 22

  Wat is dat toch dat men zich tijdens discussies om de nachtrust van een ander bekommert…
  Het ‘welterusten’, ‘slaap zacht’, ‘slaap rustig verder’ etcetera is niet van de lucht.

  Vroeger vergeleken de mannen nog de dikte van de penis. Tegenwoordig googlet men zich suf.

 10. 23

  @caprio

  Nog vergeten de titel van dat werkstukje”nihil agendo homines male agere discunt”. Ik denk dat Perveau dit een Perverse gedachte zou vinden.
  Je bent net een sprinkhaan, ik hop maar even mee. ;-)

 11. 24

  @Larie: en dat terwijl het helemaal nergens over gaat welbedacht. Ik zat vroeger nog wel eens in de tram gefascineerd naar een psychopathische ratelaar te luisteren, van de hak op de tak, zonder enig verband, ik heb nog wel eens geprobeerd om gedichten te schrijven vanuit een puur onlogische associatie, verbanden proberen te bedenken zonder enige logica, dat is moeilijk maar mogelijk merkte ik bij benadering. Als alles waar is, doet iets er dan nog toe?

 12. 25

  @caprio:Tja wat is “The Meaning of Life”, als de honger naar kennis is verzadigd (after8tje) is het ook gelijk afgelopen. Niets is waar, toch?