Brief aan Tanja Nijmeijer

BRIEF - Tanja Nijmeijer is een verdwaalde getikte hippie, waar we zo min mogelijk aandacht aan zouden moeten besteden.

Beste Tanja,

Je houdt de gemoederen hier in Nederland nogal bezig. Terwijl jij in de Colombiaanse jungle een beetje drugs zit te gebruiken en boeren af te persen, gaat er hier geen dag voorbij of we hebben het over je. Tamelijk vermoeiend, kan ik je verzekeren. Dat daarbij je naam negen van de tien keer nog wordt uitgesproken als Niemeijer, doet niet veel goeds.

Zaterdag hoorde ik een nieuwsbericht over je, waarin werd vermeld dat je je familie telefonisch had gesproken. Ja, dat haalt hier dus alle journaals. Je oom deed verslag van het gesprek en vertelde dat jij je verbaast over alle media aandacht die je in Nederland krijgt. Nou Tanja, daarover zijn we het dus eens.

Helaas voor ons beiden is de rest van Nederland mateloos gefascineerd door je. Dat je wel naar Oslo gaat. Dat je niet gaat. Dat je misschien gaat. Dat je op Cuba zit. Dat je na Cuba alsnog naar Oslo gaat. Of toch niet. Het haalt hier alle voorpagina’s. Op de momenten dat je met brandbommen loopt te gooien, lezen we daar gek genoeg niets over. Het nationale Nijmeijer-zwak is zo groot dat sommigen zelfs denken dat je mooi bent.

In mijn ogen ben je een verdwaalde getikte hippie die zo de kluts kwijt is, dat ze inmiddels een internationaal gezochte terrorist is. Je hebt je aangesloten bij een stel zelfbenoemde revolutionairen, die ooit misschien wel nobele doelen nastreefden, maar tegenwoordig drukker zijn met moorden, bedreigen, afpersen en drugs dealen. De enige reden dat we dat clubje hier überhaupt kennen, is omdat jij er bij zit. Verder zijn ze totaal inwisselbaar met ieder willekeurig ander groepje kansloze bandieten waar ook ter wereld.

In mijn boekje zijn geen van bovenstaande kwalificaties reden om jou ook maar enige vorm van aandacht te geven. Reden dat ik het hierbij toch even doe, is tweeledig: Ten eerste wil ik jou vragen om gewoon rustig in die jungle te blijven zitten en je koest te houden. Ten tweede is de vraag aan de media om jou niet neer te zetten als een soort Robin Hoodachtige avonturier, maar als een crimineel. Wat dat ben je. En oninteressant.

Groeten,

Boudewijn.

 1. 1

  Tanja Nijmeijer is een verdwaalde getikte hippie, waar we zo min mogelijk aandacht aan zouden moeten besteden.

  Schrijf haar danook geen brief, doos..

 2. 4

  Die baret zou nog wel eens een kortdurende rage onder middelbare schoolmeisjes kunnen worden, ergens in 2013 en met leuke, vrolijke kleuraccenten en badges als ‘war babe’, ‘cocaïne’, of ‘wtf’. Commerciële romantiek in optima forma, met dank aan onze eerste eigen oorlogsheldin sinds jaren.

 3. 5

  De enige reden waarom je FARC uberhaupt kent? Wat ben jij een debiel zeg.

  En dat een zelfbenoemde revolutionair graag in de media wilt en mee wilt onderhandelen over vrede is toch prima?

  Dat de media er teveel aandacht aan geven okay, maar waarom schrijf je dat in godsnaam in een brief aan Tanja?

  ..

  Die dit probleem zelf zoals je zelf in je brief zegt al onderkent heeft.

  Dus eigenlijk ben je het gewoon met haar eens.

 4. 8

  Vervang Nijmeijer door Holleeder en deze discussie hebben we eerder gehad. Media in Nederland worden dommer en dommer.

  En die Pothoven is ook een debiel zeg – de Farc kennen we pas sinds la connexion holandesa…lamenielache!

 5. 12

  Ik hoorde op de radio een wat oudere man een vergelijking maken met de mensen die in de jaren 80 naar de binnenlanden van zuidelijk Afrika verdwenen om daar de ANC te gaan ondersteunen. Ofwel: Wie beslist dat een groep vrijheidsstrijders te ver van hun oorspronkelijke doel is verschoven: de Colombiaanse regering en de Colombiaanse pers? Ik weet ook niet wie hier gelijk heeft, tijd zal het leren…

 6. 15

  @12: Je hoeft de Colombiaanse regering heus niet te geloven om te weten dat een Maxist-Leninist (e.g. Stalinist) paramilitaire organisatie weinig goeds in petto heeft voor de Colombiaanse proletariaat.

 7. 16

  We doen nu allemaal wel of Tanja Nijmeijer een smerige terrorist is en dat is ze ook. Maar…..Tanja Nijmeijer is ook slachtoffer.

  Tanja Nijmeijer is slachtoffer van de politieke loverboy van de Internationale Socialisten Jelle Klaas en zijn handlangster Sylvia Brugman. Die personen hebben Tanja Nijmeijer gehersenspoeld met Marxisme en andere idioterie.

  Als een souteneur strafbaar is voor het ronselen van meisjes voor de sexindustrie, dan moet de politieke loverboy Jelle Klaas strafbaar gesteld worden voor het ronselen van meisjes voor terroristische acties.

  Jelle Klaas is thans werkzaam bij advocatenbureau Fischer in Haarlem. Bel hem eens op, zou ik zeggen.

 8. 18

  Maar…..Tanja Nijmeijer is ook slachtoffer.

  Ja, want ze woonde in een huis met een IS’er dus dat is voldoende bewijs dat ze is geïndoctrineerd, toch? Maar goed, laat ik hier dan een lans breken voor een ander slachtoffer: Breivik. Ook een onschuldig jong ventje tot hij werd gehersenspoeld door Fjordman en Wilders met cultuurnationalisme en andere idioterie. Ik zou zeggen: bel Wilders eens op. Oh wacht….

 9. 19

  @ La pis.

  Wilders heeft Breivik nooit gesproken en Wilders heeft nooit opgeroepen tot geweld.
  Advocaatje Jelle Klaas heeft Tanja Nijmeijer wel gesproken en hij heeft wel opgeroepen tot gewed.

 10. 20

  hij heeft wel opgeroepen tot gewed (sic).

  Dat weet je niet (dat volgt in ieder geval niet uit dat artikel van lux et libertas), en je weet al helemaal niet of Nijmeijer niet al heil zag in geweld voordat ze die gast leerde kennen. Je grootste fout is dat je oorzaak en gevolg omdraait. Nijmeijer was geen Marxist omdat ze met Klaas in één huis woonde, maar we woonde met Klaas in één huis omdat ze Marxist was. En Breivik werd geen militante cultuurnationalist omdat hij blogposts van Fjordman en verhalen over Wilders las, maar hij las blogposts van Fjordman en verhalen over Wilders omdat hun meningen overeen kwamen met zijn militante cultuurnationalisme. De slachtofferrol van Nijmeijer slaat dan ook nergens op; misschien heeft zij die arme Klaas wel aangezet tot het uitnodigen van die Colombianen. Het is bijna seksistisch om te denken dan omdat Nijmeijer een “meisje” (ik citeer je hier) was, zij wel een passieve, onschuldige rol moet hebben gehad.

 11. 21

  Nee. Tanja Nijmeijer is geen slachtoffer. Ze is dader. Maar haar Nederlandse handlangers van de Internationale Socialisten dragen ook schuld.
  En ze was lid van de Internationale Socialisten waar Jelle Klaas de partijleider van was. Op bijeenkomsten van de Internationale Socialisten wordt meestal over politiek gediscusseerd. Dus het staat buiten kijf dat ze door Jelle Klaas en consorten is beinvloed. En de Internationale Socialisten staan niet bekend om hun vredelievendheid. Sterker, Jelle Klaas heeft diverse keren geweld goedgekeurd bij meerdere acties. Dus dat Jelle Klaas Tanja Nijmeijer heeft opgezet tot geweld spreekt voor zich.

  NB jullie tegenhanger GeenStijl heeft dit stukje ook gepubliceerd n.a.v. een ingezonden brief.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/05/tanja_nijmeijer_de_pooier_van.html

  Het is jammer dat de mainstream media zo voorzichtig omgaat met advocaatje Jelle Klaas. Deze man verdient pek en veren.

 12. 23

  Wie denkt dat je in colombia,volgens de legale,juridische weg iets kunt aanpakken is ook een beetje naief denk ik….alle semi-dictoriale en corrupte regimes kunnen over het algemeen alleen met een soort van gewelddaige groepering worden overwonnen..terroristen of rebellen is tenslotten hoe het grote leger het kleine leger noemt..als we in nederland nooit een opstandje zouden hebben gehad,waaren we nooit gekomen waar we nu zijn.. blijkbaar willen er bij sargasso ineens veel mensen terug naar het feodale tijdperk..en word de colubiaanse regering als volwaardig democratisch gezien…of..jullie zijn jaloers op mensen die wel achter hun computer vandaan kruipt,om te staan voor de idealen die mensen ooit hadden… dus beste mensen,leve de gevestigde orde dan maar,jippie..

 13. 24

  @23: Wat een onzin. Nergens in de thread zie ik iemand expliciet opkomen voor de Colombiaanse regering. En over de effectiviteit van gewapend strijd kun je ook discussieren zonder Bush’s troeteluitspraak te gebruiken.

 14. 26

  @24 : ik vraag me af hoe jij het in columbia zou aanpakken,en hoe ze je vervolgens zouden noemen in de telegraaf.. nee,ik zie niemand het expliciet opnemen voor de colombiaanse regering,maar ik zie wel veel mensen hele lelijke dingen zeggen over iemand waar ze helemaal niets vanaf weten.behalve wat voorgekauwde dingetjes dan.ik weet niet of tanja goed of slecht is,maar voor de colombiaanse overheid steek ik mn vingers ook niet in het vuur..