Brekend: Ingelast Sinterklaasjournaal

Zojuist heeft de NTR bekend gemaakt dat er zaterdagavond 21 mei om 19:50 op Nederland 1 naar aanleiding van een “bijzonder en urgent nieuwsfeit” een extra ingelaste uitzending zal plaatsvinden van het Sinterklaasjournaal. De NTR doet momenteel nog geen mededelingen omtrent het nieuws en wacht eerst verdere ontwikkelingen af.

Op Twitter wordt al volop gespeculeerd. Wat kan de aanleiding zijn van dit extra nieuwsbericht? Ingeroepen steun bij het IMF? Zijn recentelijk afgebroken vakantie in Abottabad? Zijn alle werkloze Spanjaarden gerecruteerd als Zwarte Piet? Is hij zelf aan lager wal geraakt?

Speculeert u gerust even mee in de comments.

 1. 11

  Wat een prachtvrouw he die Diewertje?!
  Ik ken families waar opa, vader en zoon alle drie fan zijn van Diewertje Blok. Welke vrouw krijgt dat voor elkaar? Drie generaties de onderbuik op hol brengen. Dat kan alleen Diewertje Blok.

 2. 13

  De Zwarte Pieten brengen eindelijk naar buiten dat de man die onze Amerikaanse vrienden onlangs om zeep hielpen niet Osama B. was, maar ons aller goedheiligman… Die baard he, die deed het ‘em…..

 3. 16

  @10: de NTR is al gefuseerd, sinds 1-1-2010.

  Nee, we krijgen gewoon 2x Sint per jaar. Goed voor de economie!

  Enne: of jullie allemaal naar Griekenland op vakantie willen gaan, da’s goed voor de economie daar en dan zien we misschien nog wat van ons geld terug, ooit.

 4. 19

  Griekse crisis? Gaaaaap.
  Speech van Obama? Boeiûh.
  Het infantiele en schaamteloze “debat” van gisteren in de 2e Kamer? Lekker belangrijk.

  #sinterklaasjournaal is dè nr. 1 worldwide trending topic op Twitter.

 5. 25

  @Steeph: dit lijkt me nu typisch een battle voor popcorn. Overal mini-ontploffinkjes! En vederlicht, zodat je goed blijft stijgen!

  (Als die opgestegen christenen nou zondag maar niet neerslaan als regen.)

 6. 29

  De sint heeft er genoeg van: Wilders gaat mee in de zak!! Hup dwangarbeid op de inpakafdeling. en de zwarte pieten mogen zich op hem uitleven met hun roe(de).

  die zien we nooit meer ..te-rug

 7. 31

  Sinterklaas stopt Rutte in de zak en neemt hem mee. Er is er maar één die kadootjes weggeeft, dus wat voor de drommel denkt die Rutte wel om dat prachtige land kado te doen aan de Nederlanders? Pff, beetje in Sint zijn marktsector zitten stunten….

 8. 37

  @36. Wiki:
  Bram van der Vlugt 1986 – heden Landelijke Intocht / Sinterklaasjournaal / Club van Sinterklaas / Feest van Sinterklaas

 9. 40

  hij komt dit jaar ergens in Belgie aan land,(Gent, Antwerpen?) de kindervriend gaat alle Nederlandse kindertjes alvast geruststellen, hij komt ook echt naar ons toe.. zoiets..

 10. 41

  In Amerika opgepakt voor poging tot verkrachting van een kamerpiet? (maar ik vrees met hele grote vreze dat #4 geen grapje maakte?)

 11. 42

  In het kader van de crisis nodigt de Goedheiligman alle Nederlandse kindertjes uit om op 5 December naar Spanje te komen. Eurosolidariteit.

 12. 43

  Weetje, ik ben een beetje bezorgd om al die kinderen die denken dat ze morgen leuk naar sinterklaas kunnen kijken, maar er dan achter komen dar het een grap/politiek statement/geldnood is…

 13. 49

  @48: Een sociologisch getuigschrift aangaande je inzicht in de zelf-felicitatie cultuur binnen het huidige media-landschap?

  Als in, waarom is een acteur die ophoudt een rol te spelen in een kindertoneelstukje belangrijk punt, of belangrijk genoeg om speciale programma(tjes) voor het journaal aan te wijden? Had ook gewoon in december gekund hoor. Als Bram van der Vlugt dood aan het gaan is en nog zó graag even een laatste “appearance” wilde maken zal ik m’n commentaar intrekken, maar tot die tijd krijg ik echt helemaal de ziekte van die onafzienbare rij kleffe zelf-schouderkloppers met als enige prestatie het voor een camera verschijnen. De verwijving van onze maatschappij loopt echt de spuigaten uit…

 14. 50

  Viele, die an die Niederlande denken, träumen von romantischen Windmühlen, von Malern Rembrandt und Van-Gogh, idyllisch gelegenen Häusern am Wasser und prächtig schimmernden Tulpenbeeten in der Frühlingssonne. Gott im himmel. Leck mir den arsch immer das selbe geprügel in die kantlinie donnerwetter noch es an zu. Niklaus ist der wiedergeburt des Hitler’s. Jawohl. Und knecht ruprecht sie dort, die linksch kirchische scheisshunde.

  http://www.youtube.com/watch?v=V1Mdg1D1fQk&feature=related