1. 1

  Misschien niet de juiste plaats om het te melden, maar ik moet toch even melden dat ik helemaal dubbel heb gelegen om de link hiernaast, van O’Reilly bij Letterman. Vooral na de opmerking: “I get the feeling that 60% of what you’re saying is crap!”
  Daarbij kwamen ook de beelden van Outfoxed weer in me naar boven.

 2. 2

  Dat is natuurlijk slecht nieuws. Om te beginnen voor hemzelf, wat je ook verder politiek van hem vindt. Voor Israel is het ook niet goed. Zijn partij, Kadima, kon nu net een doorbraak betekenen in de Israelische politiek. Die nu trouwens zo enorm opgebouwd uit oude mannen, dat er de komende jaren toch wel politieke veranderingen te wachten staan. Maar op dit moment zou Kadima de patstelling tussen Likoed en Arbeiderspartij kunnen doorbreken.

 3. 5

  Slecht nieuws, inderdaad: Sharon deed mij de laatste tijd meer en meer denken aan Rabin: Militaire mannen, met een paar dubieuze militaire acties op hun naam, die juist vanwege hun kracht het vertrouwen winnen en vervolgens in de positie lijken om stappen in het vredesproces te zetten. Het lijkt me voor het vredesproces zeer slecht als nu ook Sharon voor de Iasraëlische politiek verloren gaat. Maar dat is ook een beetje het risico van een man op zijn leeftijd.

 4. 6

  Beurs van Tel Aviv voelt invloed van zieke Sharon

  De beurs in Israël verteert het nieuws van de doodzieke premier Ariel Sharon slecht. Zowel de aandelen, obligaties als de munt verloren donderdagochtend terrein. Het is vooral de onzekerheid op elf weken van de verkiezingen, die weegt op het vertrouwen van de beleggers.

  De duik donderdagochtend is de grootste sinds augustus, toen Sharon al eens een hersenoperatie moest ondergaan.
  De Tel Aviv-25 index ging 5,7 procent lager tot 800.94 punten. Alle 25 aandelen verloren terrein. De index was woensdag nog op een recordhoogte afgesloten.

  Als de index meer dan 8 procent verliest wordt de handel drie kwartier stilgelegd. Zakt hij meer dan 15 procent, wordt de handel de rest van de dag opgeschort.
  De munt, shekel, verloor 1,5 procent tot een koers van 4,6415 tegenover de dollar.

  Financiële analisten verwachten niet dat Sharon nog zal terugkeren als premier van Israël. Hij was met zijn nieuwe partij ook de favoriet voor de komende parlementsverkiezingen, en dus wordt gevreesd voor een politiek vacuüm in een toch wel zeer onstabiele regio. (Belga 12:38)

 5. 7

  Perez zal niet de leiding op zich nemen aangezien Perez oorspronkelijk uit de arbeiderspartij komt. Kadima echter bestaat voor 95% uit ex-Likoedniks.

  (althans het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk)

Reacties zijn uitgeschakeld