1. 3

  Als je de foto’s bekijkt, lijkt het er toch wel op dat ze een stuk van een romeinse weg hebben gevonden en wat oude stenen gebouwtjes. De vraag is natuurlijk of dat opgegraven of geconstrueerd is.

 2. 5

  @Carlos,

  Zag op EuroNews onlangs een interview met een lokale archeologe, die vond dat met deze nonsens, haar land compleet belachelijk gemaakt werd.

  Verbijsterend, hoe nuchter ze klonk, zeker gezien de verleiding van de ruchtbaarheid aan zo iets.

 3. 6

  Jamaar als het dan wordt gedemaskeert weet dus heel de wereld hoe amateurachtig je landgenoten bezig zijn geweest. Dus liever nu al meteen tegengas geven. Verder zou je als wetenschapper natuurlijk nooit je credibiliteit overboord gooien in ruil voor beroemdheid.

 4. 7

  @Carlos

  “Dipslope, faceslope, cracks and joints, eerstejaars stratigrafie veldwerk.”

  Kun je iets meer uitleg geven? Is zijn pyramide vormige berg een normaal natuurlijk verschijnsel?

 5. 8

  Ja het heeft te maken met de stand van de lagen sedimentair gesteente. Tectoniek zet deze lagen schuin en vervolgens verweren ze laag voor laag. Kijk je bovenop de ‘platen’ dan lijkt het een glad gepolijst oppervlak, in feite kijk je gewoon naar een strandoppervlak van een paar miljoen jaar oud, als je geluk hebt zie je soms nog de ribbels van de golven. Kijk je recht tegen een snijvlak van de verschillende lagen aan (denk aan het doorsnijden van spekkoek, taart, lasagne) dan zie op een berghelling vaak een trapstructuur. De scheuren (cracks en joints) volgen precies de horizontale lijnen van de sedimentatieoppervlakken (het strand) of staan daar juist weer loodrecht op omdat gesteente (vaak) breekt op de kristallijnen.

  Soms staan de lagen precies dat als ze verweren het net strijkijzers lijken, flat irons worden deze in de geologie genoemd:

  [img]http://www.retreatmassage.com/CloseUpFlatIrons1.jpg[/img]

 6. 9

  Precies @ Carlos, mooi plaatje ook.

  De sneeuw op bergen, als het niet smelt, perst samen en glijdt langzaam als ijs naar beneden, een gletser. Dat geeft behalve soort van soeplepelschep uit de flank van een berg ook gladde scherpe vlakken. Bij mooi weer zie ik er elke dag een, de Matterhorn.

  [url=http://imageshack.us][img=http://img228.imageshack.us/img228/7084/matterhorn0xk.jpg]