Boer Zoekt Vrouw is gelukkig geen reality tv

Boer (Foto: Flickr/Hans van ReenenHet triomfantelijke persbericht van de KRO over ‘Boer Zoekt Vrouw‘ dat binnenkwam op de burelen van de redactie sneeuwde deze week toch enigszins onder door de zaak Holloway. Op Uitzendinggemist.nl scoorden de boeren hoog, meldde de publieke omroep. De verdwijning van een Amerikaanse scholiere klopte echter keihard op de deur van de kijker op zoek naar reality tv.

Een boer op zoek naar een vrouw is natuurlijk wel realistisch en herkenbaar. Maar de verdwijning van een blond jong meisje spreekt natuurlijk qua dramatiek meer tot de verbeelding. Zeker als dat gebeurt op een wat door sommigen een grotendeels corrupt boevennest wordt genoemd. Een authentieke domme Hollandse jongen als hoofdverdachte en het verhaal is klaar voor smultelevisie. Zeker als de hoofdverdachte na een onthulling nog eventjes de bloemetjes gaat buitenzetten.

Geef mij dan toch maar ‘Boer Zoekt Vrouw’. Het is de illusie van onschuld, van nette jongens en meisjes op zoek naar wat geluk in hun leven. Op de boerderij waar alles nog koek en ei is, het gras groen en de mannen recht-door-zee. Waar één van blonde vrouwelijk hoofdrolspeelsters nog gewoon leeft en een gezellige lerares op de basisschool is. Dankje juf Maartje, blijf je ver uit de buurt van stoute Joran? Want dan kan ik op televisie ook nog ergens wegdromen. Ver weg van Peter R. De Vries.

Reacties zijn uitgeschakeld