Boer zoekt bord op schoot

Voetbalstadion, Foto: Arnoud BoerDe grootste paniek in de Nederlandse huishoudens lijkt inmiddels wel te zijn weggezakt. Het voetbal verdween van de publieke zender, maar inmiddels lijkt er geen man meer overboord. RTL heeft de voetbaluitzendingen nog proberen aan te passen, maar het was al te laat. De GC-redactie schreef er in december al over. Kijkers zijn massaal overgestapt naar Boer Zoekt Vrouw, en de kijkcijfers breken alle records. De hype is zelfs zo groot dat GeenStijl melding maakt van boerenbedrog. Het voetbal kijken op zondagavond lijkt inmiddels alweer vergeten. De boeren – en dan hebben we het deze keer niet over PSV – hebben het land overgenomen.

Maar er broeit iets in Nederland. De Nederlandse man heeft zijn oren nu lang genoeg laten hangen naar de perikelen rond de vrolijke Boer Frans, de onbeholpen Boer Henk en de ietwat serieuze Boerin Agnes. Of is de charme van Yvon Jaspers na zoveel overkill soms uitgewerkt? De Nederlandse man wil weer met het bord op schoot voor de buis naar voetbal kijken.

Die conclusie trek ik als ik kijk naar de aandacht voor de actie om het voetbal bij de NOS voor Studio Sport terug te halen.

Boeren in de wei of boeren op het voetbalveld? Kijk hieronder en vergelijk! Wat heeft uw voorkeur?

  1. 1

    De belangrijkste reden om te kijken is ?herkenbaarheid?.

    Als jezelf het grootste deel van je leven buiten de randstad hebt doorgebracht, zal het je ook zijn opgevallen. In geen enkel programma op ?prime time? hoor je iemand plat praten.

    De enige accenten in grote Nederlandse producties zijn Goois of stads. Het valt nog steeds op als je Finkers, Eurlings of een willekeurige marathonschaatser op televisie hoort praten; Foppe de Haan en Ilse de Lange ontlenen er deels hun bijzonderheid aan.

    Maar nu ziet half Nederland eindelijk zichzelf terug op zondag. En dus kijkt men.