1. 5

    @Ultrabas Ja het klinkt misschien wat bot, maar maatschappijkritiek wordt al sinds jaar en dag met de dood bekocht in Rusland. Wat valt daaraan te onderbouwen? Er zal vast wel ergens een verhaal opduiken hoe het allemaal niets te maken heeft met de regering en elders een verhaal hoe Putin het eigenhandig gedaan heeft. Details zijn interessant, maar ik heb mijn conclusies al getrokken.

  2. 6

    @5 misschien was mijn vraag wat te vaag gesteld. Ik doelde op het feit dat zij werd vermoord tegelijkertijd met een advocaat en dat zij verder niets met die advocaat te maken lijkt te hebben. Ze schijnt er alleen te zijn geweest om verslag te doen. Het zou dus kunnen dat ze is vermoord omdat ze in de weg liep. Maar ik ga even Stijns linkjes lezen, wellicht zit daar wat bij.

  3. 7

    Volgens de biografie van haar vrienden in de oorspronkelijke link, is het waarschijnlijk dat de moordenaar het op de advokaat had gemunt en Anastasia maar meteen even meenam omdat ze toevallig naast hem liep en dan niet zou kunnen getuigen. Een andere versie is dat ze probeerde hem tegen te houden…