De jeneverbes is alleen de smaakmaker… Het graan daarentegen zal wel snel flink duurder worden.
#3
Boekhouder Berend
Kunnen we geen auto’s maken die op bier lopen? Groot voordeel is dat je altijd wat bij je hebt voor de dorst.
#4
Lammert
@ #2 Chinaman: Bier met jeneverbessen? Er zal ongetwijfeld een abdij in la belle Belgique zijn die jeneverbessen gebruiken, maar verwart U toevallig het edele gewas “hop” met jeneverbes?
#5
Steeph
@Lammert: Chinaman duidt op de mouse-over tekst van de link.
En ja, dat was een grapje. Aangezien ik ook nog ergens onder het stof een diploma café bedrijf heb liggen, snap ik wel wat de echte grondstoffen van de meeste drankjes zijn.
#6
Yevgeny Podorkin
Wie zei van de week dat het prijsniveau van alcoholische dranken op het niveau van Scandinavië (zou) moet(en) liggen. SGP of een loze kreet zeker…
*haalt ketels en distilleerflessen weer uit schuur*
#7
Bismarck
@6: gewoon aardappelen gaan gisten, maken ze in andere landen ook sterke drankjes van.
#8
HansR
Ja, competitie met andere gewassen voor energie zal zich overal in prijs gaan vertalen. Maar van hop heb je zo weinig nodig dat dat nog altijd wel geproduceerd zal blijven worden. Zeker als de prijs weer door de ‘roof’ gaat: The decrease in hop production, put at some 50% over the past decade, has sent prices through the roof.
Zal economen wel weer de argumenten geven dat het allemaal wel mee valt dat duurder worden van die gewassen vanwege de energieteelt.
#9
MP
Ondertussen gaan ze de laatste 100 miljoen vaten olie uit de Nederlandse bodem pompen.
#10
Caesar
Dan maar op ‘liposuctie-vet’? Wordt dat de nieuwste rage in groene brandstoffen?
Reacties (10)
Biobrandstof bedreigt niet alleen bier, maar ook de wereldvoedselvoorraad.
De jeneverbes is alleen de smaakmaker… Het graan daarentegen zal wel snel flink duurder worden.
Kunnen we geen auto’s maken die op bier lopen? Groot voordeel is dat je altijd wat bij je hebt voor de dorst.
@ #2 Chinaman: Bier met jeneverbessen? Er zal ongetwijfeld een abdij in la belle Belgique zijn die jeneverbessen gebruiken, maar verwart U toevallig het edele gewas “hop” met jeneverbes?
@Lammert: Chinaman duidt op de mouse-over tekst van de link.
En ja, dat was een grapje. Aangezien ik ook nog ergens onder het stof een diploma café bedrijf heb liggen, snap ik wel wat de echte grondstoffen van de meeste drankjes zijn.
Wie zei van de week dat het prijsniveau van alcoholische dranken op het niveau van Scandinavië (zou) moet(en) liggen. SGP of een loze kreet zeker…
*haalt ketels en distilleerflessen weer uit schuur*
@6: gewoon aardappelen gaan gisten, maken ze in andere landen ook sterke drankjes van.
Ja, competitie met andere gewassen voor energie zal zich overal in prijs gaan vertalen. Maar van hop heb je zo weinig nodig dat dat nog altijd wel geproduceerd zal blijven worden. Zeker als de prijs weer door de ‘roof’ gaat: The decrease in hop production, put at some 50% over the past decade, has sent prices through the roof.
Zal economen wel weer de argumenten geven dat het allemaal wel mee valt dat duurder worden van die gewassen vanwege de energieteelt.
Ondertussen gaan ze de laatste 100 miljoen vaten olie uit de Nederlandse bodem pompen.
Dan maar op ‘liposuctie-vet’? Wordt dat de nieuwste rage in groene brandstoffen?