Beste Nederlandse Design

NijntjeEr is weer eens een landelijke, niet politieke, verkiezing gestart. Dit maal gaat het over het Nederlandse Ontwerp. Nederlanders staan te boek als saai maar kunnen best mooie dingen ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan de stoel van Rietveld of het papiergeld van Jaap Drupsteen.
Goed ontwerp is voor mij iets dat elegantie en eenvoud weet te combineren en toch functioneel is. Vandaar even mijn voorlopige keuze voor Nijntje.
Maar ik ga de komende week op zoek naar nog meer voorbeelden van fraai Nederlands ontwerp.

Ik vind het overigens wel jammer dat ze het “design” en niet gewoon “ontwerp” genoemd hebben. Dat doet afbreuk aan het specifiek Nederlandse karakter van de verkiezing.

 1. 3

  Steeph, heb je toestemming aan Dick Bruna gevraagd voor het plaatje van Nijntje? Meneer Bruna is namelijk feller dan J.K. Rowling als het gaat om zijn copyrights.

 2. 6

  @bicat: Nee.
  En als hij met dit soort gebruik moeite heeft (positieve publiciteit zonder winstkenmerk), dan is hij gelijk kandidaat af voor de lijst.

 3. 7

  Als ik mij goed herinner kan Bicat daar een aardige briefwisseling over laten zien, een jaar of twee terug..vuige bizz. (of was het Dreknek?)

 4. 9

  Mijn persoonlijke top 5 van grootste Nederlandse ontwerpers:
  1. Pim Fortuyn
  2. Ali Hirsi Ali
  3. Theo van Gogh
  4. Rita Verdonk
  5. Marco Pastors (stip)

 5. 11

  Beste nederlandse designer lijkt mij Monique des Bouvrie of Mike de Boer.
  Beste ontwerper moet ik nog even over nadenken.

 6. 13

  Idd lach niet om het advokatenleger van Bruna!!!

  En durch design???
  Dit duzzz:
  [IMG]http://us.news3.yimg.com/us.i2.yimg.com/p/ap/20060227/capt.dlm11202271650.france_fashion_dlm112.jpg?x=313&y=345&sig=sT8jtC04.cPv5HvOW3blYA–[/IMG]