1. 2

  Tsjah. Frankrijk en Zwitserland zijn ongetwijfeld zeer goed om in te leven. Maar dan wel alleen voor Fransen en Zwitsers. Ben je dat niet, dan steekt Australie er met kop en schouders bovenuit.

  Tot je bejaard wordt dan, dan is het daar geen pretje.

  Maargoed. Wat een dramatisch kut-artikel. Ongelovelijk. Waarom? Nou, plaats 9-13 vormen samen eigenlijk een gedeelde 5e plaats. De 3 landen met dezelfde score als Canada en Italie vallen daarom weg, waaronder Nederland.

  Maarja. Top-zoveel lijstjes zijn nou eenmaal marketingtechnisch veel verantwoorder dan lange correcte lijsten. Wil je bezoekers scoren, stel dan een top 10 op. Succes verzekerd, ook al klopt er geen jota van.

  Hier de hele ranglijst, opgesteld door International Living, wat zo te zien een soort emigratie- en onroerend goedbureau is ofzoiets:
  http://www1.internationalliving.com/qofl2010/

 2. 6

  Wat ik zo vaak heb met die lijstjes is dat het uitgaat van een bepaalde manier van leven die de schrijvers ervan normaal vinden.
  Ik geef onmiddelijk toe dat ik niet normaal ben want ik heb geen auto. Ik loop en ik fiets. Inderdaad heel afwijkend.
  Het is dan ook begrijpelijk, alleen daarom al, dat ik tot afwijkende lijstjes kom.

  Australie staat samen met de VS en Nieuw Zeeland onderaan op mijn lijstjes.
  Duitsland, Noorwegen en Nederland bovenaan.

  Voor de eerste landen geldt dat de auto God is. De absolute God. Andere vormen van vervoer kennen ze niet en hun gedrag, zeker Australiërs en Nieuw Zeelanders, tov fietsers behoort meer tot landen waar men gewoon is mensenrechten grof te schenden.

  Jemen het op ena slechtste land? Ik heb er een maand gefietst en ik kan je verzekeren dat het niet best is, maar ik ken slechtere. Precies hetzelfde geldt voor Soedan.

  Het allerslechtste land ter wereld vind ik India. Als je daar het ongeluk te zijn geboren in de laagste kaste van het land en ook nog in een arme familie (de kans is heel groot) dan ben je goed de klos.

 3. 9

  Wat een lachwekkende lijst. Vooral als je naar de bron kijkt, België scoort hoger dan Nederland wat betreft infrastructuur. En waarom zou je in vredesnaam in Australië willen wonen? Daar wordt de complete media a la China gewoon vrolijk gecensureerd.

 4. 10

  Geinig de kolom klimaat, in een klein land als Nl, B of L is dat redelijk als een gemiddelde aan te geven, maar hoe wordt het klimaat beoordeeld in bijv. Chili? (meer dan 4000 km lang, dat is ongeveer van Noorwegen tot Nigeria), en dan worden er maar 59 schamele puntjes aan toegekend. (Boehoe met 31°C op het terras)

 5. 11

  Duitsland staat op 4. Geheel terecht. Staat bij mij al sinds mensenheugnis op de eerste plaats. Tegelijkertijd ook Frankrijk steeds meer, hoewel ik wel wat aan mijn taal zal moeten werken.

  De opmerkingen zijn al gemaakt. Het is geheel naar de persoon. Ik rij bijv ook (nog) geen auto, ben (nog) geen materialist, en ik prefereer koeler weer boven dat zweterige klimaat.