Beste Joop lezer

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

joopscrnshotVandaag is het reeds veelbesproken VARA blog De Joop online gegaan: het HuffingtonPost-achtige initiatief waar o.a. Francisco van Jole, Jeroen Mirck en Maarten van den Heuvel aan meewerken. De Joop heeft aangegeven zo nu en dan graag Sargasso-artikelen te vermelden op haar site. Dit zal gebeuren in de vorm van zogenaamde ankeilers: zij nemen het eerste deel over en voegen een link naar het oorspronkelijke Sargasso-artikel toe. Vervolgens kan op beide blogs worden gediscussieerd. Deze werkwijze ligt in lijn met onze Creative Commons licentie en onze visie het internet: vrijheid van informatie verspreiding mits kudo’s aan de maker. We kijken uit naar de uitkomst van deze constructie.

Reacties (48)

#1 Erik van Luxzenburg

Al online? De site geeft alleen een plaatje en een email link voor een prijsvraag…. beetje schaars.

 • Volgende discussie
#2 HansR

Ja, wel online bij mij.

Beetje overkill aan info op de voorpagina maar dat zal de nieuwigheid wel zijn. Ziet er niet beroerd uit verder maar je moet wel registreren. Dan haak ik meestal af.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Hassan

Briljant site! Nu al de 1e belofte gebroken. Werd er eerder nog door van Jole belooft dat er enkel bij opinies en ingezonden stukken vooraf gemodereerd zou worden. Zelf bij een simpele reactie op een Volkskrant-artikeltje staat “uw reactie wacht op goedkeuring” Fanstastisch censuur gaat het helemaal worden in 2009.

Nogmaals, waarom werken jullie hieraan mee?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Erik van Luxzenburg

@1 en 2: hey nu werkt het idd… eens kijken voor een inhoudelijke reactie.

Eerste idee: met sites als NRC.Next en Sargasso: waarom een door publieke gelden gesponsorde blog?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 HansR

Bij tweede lezing: wel heel veel opinie.
Opinie is het wel in het nieuws tegenwoordig. Meer dan feitelijkheid. Feitelijkheid is passé. Erg saai natuurlijk. Nee, je moet het eens zijn met iets of iemand. Ergens bijhoren, GS of DeJoop of …

Opinie is tijdgeest blijkbaar.
Cabaret, columns en analyse als het maar partijdig is.

Een zekere irritatie bekruipt mij. Heeft niet direct iets met DeJoop te maken trouwens, het bekruipt mij al langer. Komt wel wat versterkt als reactie naar boven door die site. Niet positief. Het is geen antwoord. Het is meerennen in de race.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Carlos

Hassan, waarom stel je die vraag?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Bootvis

En nu doet ie het weer niet, gaat lekker zo.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Hassan

@6/Carlos

Omdat ik met veel plezier om Sargasso.nl kom en de kracht van sites als sargasso vindt dat je er gerust je mening kan laten horen. Ik snap niet zo goed waarom jullie een site steunen die zelfs reacties op simpele nieuwsreacties vooraf gaan screenen op “gepastheid” en die ook nog eens via een omweg door de overheid is gefinacieerd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Willem

De kracht van Sargasso is authenticiteit. Die gaat nu deels verloren.

Jammer.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Carlos

Hassan: Onze CC-licentie staat het toe, hoe meer Sargasso artikelen gelezen worden hoe beter, wat andere sites met hun moderatie doen moeten zij weten, ik ben in principe niet tegen de overheid.

Willem: Hoe voelt dat nou om op te tikken “de authenticiteit van Sargasso gaat verloren”? Dat voelt zeker wel lekker, ook al heeft het niks met de werkelijkheid te maken. Als de krantenkoppen in GoedeMorgen Nederland worden behandeld verliezen deze kranten dan ook weer een stukje van hun authenticiteit?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 El El

Tis wel een rampsite momenteel. Registreren lukt niet en linkjes werken niet. Wordt zo’n site nou niet uitvoerig uitgetest voordat de horden erop losgelaten worden?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 prometeus

Djeez: HuffPo indeling met een NRC-lettertype/kleurstelling.

Persoonlijk vind ik het niks, alleen de titel van een post op de hoofdpagina, maar we gaan het zien. Ook is het mij iets te sociaal democratisch, met de vele VARA en PvdA-bobo’s die er posten. Wat dat betreft vind ik authenticiteit wel een mooi keyword voor Sargasso (of GC), wat ik bij Joop mis.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 keest

Ieuw! Mei Li Vos, dan hoef ik al niet meer

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Stickmeister

Goed. Welkome aanvulling.
Ach en die zure reacties. Alsof die er toe doen.

als een site niet goed is dan verdwijnt het vanzelf wel

Anti-campagnes zoals die van B.Brussen e.d. hebben totaal geen invloed. Behalve dan dat de anti-mensen de eerste periode vooral gaan zitten janken op de website en het proberen te saboteren.

Nogmaals, als een blog/site niet goed is dan verdwijnt het vanzelf. (zoals ik bv een ‘De Jaap’ niet veel kans geef) Maar we zullen zien.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 zmooc

Ik heb bij voorbaat al een hartgrondige hekel aan Joop. Als je jezelf in de markt zet als “progressieve opiniewebsite” en “een linkse GeenStijl-tegenhanger” dan ben ik al weg. Klaarblijkelijk moet Joop eerst druk polariseren om vervolgens lezers te werven onder de door hun als “links” gekenmerkte groep potentiele lezers.

En wat men met een linkse geenstijl tegenhanger bedoelt, snap ik al helemaal niet. Men roept het enkel om te pretenderen dat men net zo “groot” zal worden als voornoemde populaire website. Dat is bij het megalomane af. Bovendien heb ik een gigantisch broertje dood aan clubs die zich menen te moeten profileren door een bepaalde kant te kiezen in het politieke spectrum dat in hun bekrompen hoofdjes klaarblijkelijk volkomen lineair is weer te geven.

En dan nog die hoofdredacteur van ze. Ik heb er de afgelopen 10 jaar niets goeds uit zien komen. Wel een uitgesproken ronduit beledigende mening hebben over sites als Sargasso en hun lezers (mij dus) maar niet verder komen dan een opgestoken middelvinger als iemand hem een kritische vraag stelt over die mening. Als we zijn staat van dienst extrapoleren, is Joop bovendien sowieso geen lang leven beschoren.

Desalniettemin een goeie zaak dat sargasso-content wordt gerecycled, maar je kunt je natuurlijk afvragen wat de Joop tot nu toe heeft gedaan om een artikeltje op Sargasso te verdienen. Volgens mij nog niets.

Hoe dan ook, ik had van sargasso een iets kritischer houding verwacht jegens deze website, die vooralsnog drijft op haatgevoelens jegens geenstijl-lezers, een megalomane arrogante en onbeschofte hoofdredacteur, de stelling dat men “progressief” is (iets wat behoorlijk arrogant is om over jezelf te zeggen) en de stelling dat men “links” is zonder enige benul te hebben wat dat betekent (maar “politieke kleur wordt niet gekeken” hoor!).

Overigens zou ik de voorwaarden van jullie licentie goed in de gaten houden. Er staat nu al allemaal youtube-content op de site met daaronder doodleuk de copyright-melding van de Vara.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 su

Komt hij ook in de linklijst te staan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Stickmeister

Ik voorspel dat de anti-jopen hun gal hier komen spuwen. ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Steeph

@su: De linklijst komt te vervallen. Dat wordt een linkpagina.

@anderen: Wat ik altijd zo bijzonder vindt wanneer je met een andere partij een samenwerking aangaat, zeker een losse als deze, is dat men dan gelijk aanneemt dat je dan niet meer jezelf kunt zijn of je onafhankelijkheid kwijt bent.
Kom op mensen, zo makkelijk gaat dat niet.
En verder, zoals Carlos zegt, dit is internet. Iedereen kan onze artikelen overnemen (en dat gebeurt ook met enige regelmaat). Dus zo bijzonder is de ontwikkeling met De Joop nou ook weer niet.

Bovendien stel ik, zijnde zelf een veel-poster, het gewoon zeer op prijs als mijn artikelen zoveel mogelijk gelezen worden. En daarbij wil ik niet op voorhand een bepaald deel van het publiek uitsluiten omdat “men” toevallig de organisatie of het idee achter een nieuw initatief niet ziet zitten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Martijn

Frans de Waal is wel een heel grote naam. Als ze meer van dat soort mensen uit de wetenschap weten binnen te halen, dan ga ik zeker lezen.

Ik snap ook nooit het probleem met Van Jole. Ik volg de man niet zo, maar zijn columns in De Leugen Regeert vond ik altijd ter zake doende en scherp.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 gronk

Ik snap ook nooit het probleem met Van Jole.

Van Jole was de eerste die van publiceren over/op internet z’n broodwinning kon maken. Daarnaast is ’t een onzettend irritant mannetje, met typische journalistentrekjes (lange tenen, gebrek aan diepgang en een ontzettend groot ego). Bij veel kleinzielige mannetjes zet dat kwaad bloed. ‘Waarom hij wel?!’

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Stickmeister

Opiniemakers

* Otto Adang – Lector openbare orde aan Politieacademie
* Naima Azough – Tweede kamerlid Groen Links
* Hassan Bahara – Schrijver
* Sonja Barend – Voormalig programmamaker
* Thijs Berman – Europarlementariër PvdA
* Ger Beukenkamp – Theatermaker, scenarioschrijver
* Peter de Bie – presentator TROS radio
* Tineke Ceelen – Directeur Stichting Vluchteling
* Marcel van Dam – Oud-minister van Volkshuisvesting
* Trudy Dehue – Hoogleraar wetenschapsgeschiedenis
* Boris Dittrich – Advocacy director Human Rights Watch
* Godfried Engbersen – Hoogleraar sociologie
* Farhad Golyardi – Hoofdredacteur Eutopia Magazine
* Hanneke Groenteman – TV presentator
* Johan van de Gronden – Directeur Wereld Natuur Fonds
* Nico Haasbroek – oud-hoofdredacteur NOS Journaal
* Esther Jacobs – Motivational speaker
* Dolf Jansen – Cabaretier, presentator
* Bert Janssens – Directeur Humanistische Omroep

* Francisco van Jole – Journalist
* Boris van der Ham – Tweede Kamerlid D66
* Anton van Kalmthout – Hoogleraar straf- & vreemdelingenrecht
* Arnold Karskens – Oorlogsverslaggever
* Peter Kee – Politiek redacteur Pauw & Witteman
* Ad van Liempt – Journalist en tv-maker
* Heleen Mees – Econoom
* Jeroen Mirck – Journalist
* Eduard Nazarski – Directeur Amnesty International
* Bram Orobio de Castro – Hoogleraar Ontwikkelingspsychologie
* Dick Pels – Socioloog
* Peter Plasman – Advocaat
* Lilianne Ploumen – Partijvoorzitter PvdA
* Marieke Rietkerk – Eindredacteur Vrouw & Paard
* Maarten van Rossem – Historicus
* Corine de Ruiter – Hoogleraar Forensische psychologie
* Marietje Schaake – Europarlementariër van D66
* Maria Schopman – Seksuologe

* Rianne Spit – Journalist Sunday Times Zuid Afrika
* Tof Thissen – Senator Groen Links
* Liesbeth van Tongeren – directeur Greenpeace
* Patrick van Veen – Bioloog, gedragsdeskundige
* Bert van der Veer – Televisiemaker
* Sophie in ‘t Veld – Europarlementariër van D66
* Harrie Verbon – Hoogleraar Openbare Financiën
* Kris Verburgh – Auteur, geneeskundestudent
* Kirsten Verdel – publicist, ex-staflid Obama campagneteam
* Steven van de Vijver – Arts
* Anna Visser – Oprichter omroep Llink
* Mei Li Vos – Tweede kamerlid PvdA
* Frans de Waal – Bioloog
* Inez Weski – advocaat
* Micha de Winter – Hoogleraar pedagogiek
* Paul Witteman – TV-presentator
* Roos Wouters – Politicoloog, publicist, debatleider
* Erwin van der Zande – hoofdredacteur Bright.nl

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 KB

linkse opiniemakers zijn journalisten, wetenschappers en politici. Waar zijn de mensen uit het bedrijfsleven?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Eurocraat

En waar zijn de SP’ers?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Hassan

@KB mensen uit het bedrijfsleven hebben geen tijd om voor de Vara stukjes te gaan schrijven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 zmooc

@Martijn, #19 Ik snap ook nooit het probleem met Van Jole.

Kijk anders deze video even:

http://www.geenstijl.tv/2007/03/rutger_ontmoet_francisco_van_j.html

Nou zul je wellicht snel denken “jamaar dat is Geenstijl”, maar zo – zwijgend en met geheven middelvinger – reageert meneer dus op eenieder die hem een kritische vraag stelt nadat hij weer eens zonder enige kennis van zaken een veel te boude stelling heeft geponeerd.

Wat meer referenties:
https://sargasso.nl/archief/2005/02/02/bright/
https://sargasso.nl/archief/2009/10/03/internetrevolutierevolte/
http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article1880517.ece/Nieuwe_debatsite_tegen__rechtse_schreeuwerds___.html

Meer in het algemeen hanteert van Jole al veel te lang een irritante werkwijze: hij neemt een vage groep mensen (bloggers, reageerders, hackers, geenstijl-lezers), noemt ze dom, arrogant, crimineel, schreeuwerig, achterhaald of “rechts” en begint het zoveelste “progressieve” “tegenhanger” initiatief (tv-programma, blog, website, nieuwssite, symposium, whatever) dat vervolgens een zachte dood sterft omdat het niemand interesseert omdat de door hem gecreeerde “tegenstander” enkel in zijn hoofd blijkt te bestaan en hij buiten geschreeuw over die tegenstander helemaal niets toe te voegen heeft aan wat voor debat dan ook.

Zijn bestaansrecht als “internetjournalist” is volledig gestoeld op door hemzelf verzonnen polarisaties. Zonder ruzie, zondebok, tegenhanger of tegenstander heeft ie niks te melden. Dat is wat hem zo irritant maakt.

En het is natuurlijk ieders goed recht om irritant te zijn, of wat dan ook, maar als je zoveel misplaatste aandacht en subsidie krijgt als van Jole, is een kritisch tegengeluid mijns inziens meer dan op zijn plaats. Het verbaast me dan ook dat Sargasso zonder enige schroom of kritische blik zijn zoveelste initiatief gratis promoot.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Dr Banner

Opiniemakers … dat denken ze maar, dat zij opinies maken, veelal werkt het averechts ( o/ /seth) … – geinig zo’n lijstje – hier mijn persoonlijke, mogelijk niet zo representatieve mening – ben benieuwd naar die van anderen hier :)

ken ik niet * Otto Adang – Lector openbare orde aan Politieacademie
ken ik niet * Naima Azough – Tweede kamerlid Groen Links
ken ik niet * Hassan Bahara – Schrijver
onschuldig * Sonja Barend – Voormalig programmamaker
ken ik niet * Thijs Berman – Europarlementariër PvdA
ken ik niet * Ger Beukenkamp – Theatermaker, scenarioschrijver
ken ik niet * Peter de Bie – presentator TROS radio
ken ik niet * Tineke Ceelen – Directeur Stichting Vluchteling
zuur * Marcel van Dam – Oud-minister van Volkshuisvesting
saai * Trudy Dehue – Hoogleraar wetenschapsgeschiedenis
voorspelbaar * Boris Dittrich – Advocacy director Human Rights Watch
ken ik niet * Godfried Engbersen – Hoogleraar sociologie
ken ik niet * Farhad Golyardi – Hoofdredacteur Eutopia Magazine
zuur * Hanneke Groenteman – TV presentator
voorspelbaar * Johan van de Gronden – Directeur Wereld Natuur Fonds
ken ik niet * Nico Haasbroek – oud-hoofdredacteur NOS Journaal
ken ik niet * Esther Jacobs – Motivational speaker
geinig * Dolf Jansen – Cabaretier, presentator
geinig * Bert Janssens – Directeur Humanistische Omroep

zuur * Francisco van Jole – Journalist
voorspelbaar * Boris van der Ham – Tweede Kamerlid D66
ken ik niet * Anton van Kalmthout – Hoogleraar straf- & vreemdelingenrecht
voorspelbaar * Arnold Karskens – Oorlogsverslaggever
ken ik niet * Peter Kee – Politiek redacteur Pauw & Witteman
ken ik niet * Ad van Liempt – Journalist en tv-maker
ken ik niet * Heleen Mees – Econoom
mag ik niet * Jeroen Mirck – Journalist
ken ik niet * Eduard Nazarski – Directeur Amnesty International
ken ik niet * Bram Orobio de Castro – Hoogleraar Ontwikkelingspsychologie
ken ik niet * Dick Pels – Socioloog
ken ik niet * Peter Plasman – Advocaat
voorspelbaar * Lilianne Ploumen – Partijvoorzitter PvdA
saai * Marieke Rietkerk – Eindredacteur Vrouw & Paard
altijd leuk * Maarten van Rossem – Historicus
ken ik niet * Corine de Ruiter – Hoogleraar Forensische psychologie
ken ik niet * Marietje Schaake – Europarlementariër van D66
ken ik niet * Maria Schopman – Seksuologe

ken ik niet * Rianne Spit – Journalist Sunday Times Zuid Afrika
ken ik niet * Tof Thissen – Senator Groen Links
voorspelbaar * Liesbeth van Tongeren – directeur Greenpeace
ken ik niet * Patrick van Veen – Bioloog, gedragsdeskundige
mag ik niet * Bert van der Veer – Televisiemaker
voorspelbaar * Sophie in ‘t Veld – Europarlementariër van D66
ken ik niet * Harrie Verbon – Hoogleraar Openbare Financiën
ken ik niet * Kris Verburgh – Auteur, geneeskundestudent
ken ik niet * Kirsten Verdel – publicist, ex-staflid Obama campagneteam
ken ik niet * Steven van de Vijver – Arts
ken ik niet * Anna Visser – Oprichter omroep Llink
altijd leuk * Mei Li Vos – Tweede kamerlid PvdA
ken ik niet * Frans de Waal – Bioloog
ken ik niet * Inez Weski – advocaat
ken ik niet * Micha de Winter – Hoogleraar pedagogiek
zuur, voorspelbaar * Paul Witteman – TV-presentator
ken ik niet * Roos Wouters – Politicoloog, publicist, debatleider
leuk * Erwin van der Zande – hoofdredacteur Bright.nl

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Willem

@ 10 Carlos

Ik schrijf niet lukraak iets op omdat het ‘lekker’ is (wat een typische redenatie trouwens). Het is gebleken dat auteurs artikelen anders schrijven als ze weten dat het ook voor een ander medium (blog) is bedoeld. That’s all. En als je citeert moet je het wel correct doen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 christinA eijkhout

Maar in elk geval kan Van Jole één ding al jaren en jaren aardig goed: het vinden van lelijke, foute, flauwe, goede, vervelende, grappige en wat voor sites dan ook. Had hij zich maar daarbij gehouden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 Antid Oto

Joop zuigt. Moderatie vooraf door gefrustreerde Vara stagiaires. “Het is een site met meningen, veel meningen en liefst ook jouw mening.”
Ja daaag!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Stickmeister

@29

Tja tis natuurlijk ff wennen voor de gs-reaguurders om niet meteen een blog te verzieken met ongenuanceerd gejank en geblaat over politiek correctisme en linkse kerk.

Je moet daar nadenken voordat je wat post en misschien zelfs onderbouwen (bah). So what, als er daar een mening gegeven wordt die je niet aan staat. Al die schreeuwerds over ‘vrijheid van meningsuiting’ hanteren nu kennelijk wat anderen normen? Get a life and get over it.

Als je er niet wilt komen, kom je er niet.
Verbazingwekkend dat veel ‘anti-jopers’ er zoveel tijd aan besteden. Als je iets niet trekt, dan is het laatste wat je doet daar aandacht aan schenken (lijkt me?).
Of is het leven dan zo treurig, dat er niks beters is?

ps: Er zijn nog veel meer blogs, media-sites die gewoon modereren om het allemaal gezellig en leesbaar te houden. Heel normaal.

@22 KB

http://www.kvk.nl

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 Martijn

@26: Je kent Peter Plasman niet? En Inez Weski? En Heleen Mees (zuur!)? En Frans de Waal?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 JSK

zuur/voorspelbaar/niet leuk * Dr. Banner

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 Antid Oto

@30
Ik ben al helemaal geen gs reaguurder. Ik ben de marxistische genuanceerdheid zelve.
“Gezellig en leesbaar” is een eufemisme voor politieke censuur.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 DrBanner

@31, nope
@32, sorry

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 Aafje

Joop: verkeerde naam voor site die het absoluut niet haalt bij de Huffington Post, die eigen verslaggevers heeft. De HuffPo is overigens lang niet de beste progressieve nieuwssite van de VS. Erger is dat we dagelijks al een overkill aan ongefundeerde en ongeïnformeerde meninkjes van deze usual suspects hebben te verduren. Dit voegt niets toe. Had hogere verwachtingen van Van Jole. Vind het gezelschap ook niet echt links. Sargasso gooit zichzelf in de uitverkoop door hieraan mee te werken!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Antid Oto

@35 eens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 zmc

@Martijn, #31: Ik ken ze ook niet. Maar jou, Steeph en Hoxha ken ik wel. Gek he;-)
Joop drijft klaarblijkelijk op opiniemakers die gemaakt zijn door ouderwetse massamedia, Internet drijft op opiniemakers die gemaakt zijn door hun eigen inzet. Misschien hadden ze beter gewoon een weekblad kunnen beginnen:P

Overigens vraag ik me af wat de redenatie erachter is dat gesubsidieerde televisie-omroepen ineens komen met Internet-specifieke content. Dat klopt mijns inziens niet. Wat weerhoudt ze er eigenlijk nog van om een groenteboer te beginnen met hun subsidiepot…?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 mescaline

@Banner vrij met u eens. En ook wat mij betreft zijn er heel veel witte plekken op de gestaaldekaderskaart.

ken ik niet * Otto Adang – Lector openbare orde aan Politieacademie
ken ik niet * Naima Azough – Tweede kamerlid Groen Links
ken ik niet * Hassan Bahara – Schrijver
zo onschuldig, doet pijn aan je tenen * Sonja Barend – Voormalig programmamaker
ken ik niet * Thijs Berman – Europarlementariër PvdA
ken ik niet * Ger Beukenkamp – Theatermaker, scenarioschrijver
ken ik niet * Peter de Bie – presentator TROS radio
ken ik niet * Tineke Ceelen – Directeur Stichting Vluchteling
zuur * Marcel van Dam – Oud-minister van Volkshuisvesting
saai * Trudy Dehue – Hoogleraar wetenschapsgeschiedenis
voorspelbaar * Boris Dittrich – Advocacy director Human Rights Watch
ken ik niet * Godfried Engbersen – Hoogleraar sociologie
ken ik niet * Farhad Golyardi – Hoofdredacteur Eutopia Magazine
zuur * Hanneke Groenteman – TV presentator
voorspelbaar * Johan van de Gronden – Directeur Wereld Natuur Fonds
ken ik niet * Nico Haasbroek – oud-hoofdredacteur NOS Journaal
ken ik niet * Esther Jacobs – Motivational speaker
ken ik niet * Dolf Jansen – Cabaretier, presentator
ken ik niet * Bert Janssens – Directeur Humanistische Omroep

zuur * Francisco van Jole – Journalist
voorspelbaar * Boris van der Ham – Tweede Kamerlid D66
ken ik niet * Anton van Kalmthout – Hoogleraar straf- & vreemdelingenrecht
broodnodig * Arnold Karskens – Oorlogsverslaggever
ken ik niet * Peter Kee – Politiek redacteur Pauw & Witteman
ken ik niet * Ad van Liempt – Journalist en tv-maker
ken ik niet * Heleen Mees – Econoom
mag ik niet * Jeroen Mirck – Journalist
ken ik niet * Eduard Nazarski – Directeur Amnesty International
ken ik niet maar roodnodig met zo’n mooie naam * Bram Orobio de Castro – Hoogleraar Ontwikkelingspsychologie
ken ik niet * Dick Pels – Socioloog
ken ik niet * Peter Plasman – Advocaat
voorspelbaar * Lilianne Ploumen – Partijvoorzitter PvdA
saai * Marieke Rietkerk – Eindredacteur Vrouw & Paard
altijd leuk * Maarten van Rossem – Historicus
vederlichte meningen * Corine de Ruiter – Hoogleraar Forensische psychologie
ken ik niet * Marietje Schaake – Europarlementariër van D66
ken ik niet * Maria Schopman – Seksuologe

ken ik niet * Rianne Spit – Journalist Sunday Times Zuid Afrika
ken ik niet * Tof Thissen – Senator Groen Links
voorspelbaar * Liesbeth van Tongeren – directeur Greenpeace
ken ik niet * Patrick van Veen – Bioloog, gedragsdeskundige
ken ik niet * Bert van der Veer – Televisiemaker
voorspelbaar * Sophie in ‘t Veld – Europarlementariër van D66
ken ik niet * Harrie Verbon – Hoogleraar Openbare Financiën
ken ik niet * Kris Verburgh – Auteur, geneeskundestudent
ken ik niet * Kirsten Verdel – publicist, ex-staflid Obama campagneteam
ken ik niet * Steven van de Vijver – Arts
ken ik niet * Anna Visser – Oprichter omroep Llink
altijd leuk * Mei Li Vos – Tweede kamerlid PvdA
rings a bell, maar welke ook weer * Frans de Waal – Bioloog
ken ik niet * Inez Weski – advocaat
ken ik niet * Micha de Winter – Hoogleraar pedagogiek
zuur, voorspelbaar * Paul Witteman – TV-presentator
ken ik niet * Roos Wouters – Politicoloog, publicist, debatleider
ken ik niet * Erwin van der Zande – hoofdredacteur Bright.nl

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 Johan

Waar halen ze nou toch het idee vandaan dat die Joop gaat werken?
Hooguit een jaar en dan is het over en sluiten.
Kansloze topdown meuk. Wéér diezelfde koppen.

Maar je moet Van Jole nageven: hij krijgt het iedere keer maar weer voor mekaar. Niks presteren en toch weer een budget in de pocket. Dan moet je wel wat kunnen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 Sjouke

Net even gekeken, mooie site, intelligente stukken gezien van mensen die nu eens even niet meehuilen met wat iedereen roept of continu ouwehoeren over “vrijheid van meningsuiting”, “kutmoslims” en wie er nu weer deaud moet, als heameau zijnde.

Verfrissend.

En het interesseert me eigenlijk hoegenaamd geen ruk of iemand hier wel eens van Sonja Barend, Nico Haasbroek, Dolf Jansen of Inez Pleski gehoord heeft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 Iwwi

Gefeliciteerd met jullie herontdekking van de collaboratie

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 hemaworstje

trieste site, zelfde privé koppen als hier.
Onbemande vliegtuigen begaan oorlogsmisdaden!
lees ik verder :
De raketaanvallen met onbemande vliegtuigen die de Verenigde Staten in Afghanistan en Pakistan uitvoeren op vermeende terroristen en extremisten zijn mogelijk in strijd met het internationale recht.

hoop geschreeuw weinig wol gewoon doorlinken naar het nieuwsbericht bij het AD
Zo kan ik het ook..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 Stickmeister

@37

Snap je dat echt niet? Of wil je dat niet snappen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 KJ

Dit soort sites bestaan niet dankzij hun content. Daar heb je echte kranten-sites voor; een kwestie van marketing, een gevestigde naam. Ze bestaan dankzij de reactanten. Hoe meer barrieres je op de weg gooit voor je potentiele galspuwerts, hoe slechter je het gaat doen. Dat zie je ook bij NRCnext – een fantastische site, die per topic toch zeker wel twee of drie reacties weet te scoren. En hoe komt dat ? Omdat je vooraf gemodereerd wordt, en omdat de associatie met het NRC fnuikend werkt. Bij een echte krant reaguur je niet (behalve bij de VK, om een reden die ik nog niet helemaal begrijp), en het moet er direct staan. Zo werkt het.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 zmooc

@Stickmeister, #43: Ik snap het echt niet. Leg es uit?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 marie

tot mijn verbazing lees ik hier dat jullie samenwerken met de Joop site. Waarom samenwerking met een Van Jole die in Pauw en Witteman neerbuigend over ‘die kleine blogs’ als Sargasso sprak.? Hij noemde die samenwerking niet eens! is het allemaal een grap of zo?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 Peter

Maar bij welke Joop zijn jullie eigenlijk terecht gekomen? Aan welke Joop moet dit een hommage zijn?
Joop Smits (Geen ja, geen nee)? Joop Koopman (2 voor 12)? Joop van Tijn (Open en bloot)? Joop Daalmeijer (Achter het nieuws)?
Of good toch old Joop den Uijl (zat ooit bij Joop Koopman in 2 voor 12)?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie