1. 2

  Intrigerende gedachte. Die bouwbedrijven hebben nu toch ff niks te doen in Dubai. Een hoop vliegen in één klap. Volgens de beste methodes van zowel neo-kolonialisme als neo-kapitalisme.

  Houden we wellicht beter een sms-stemming over de naam van de stad? En een idols-achtige verkiezing voor wie er mag wonen en wie niet.
  Dit format kan de hele wereld over. Wat een creatieve gigant is die V.d Veer toch!

 2. 8

  Voorop gesteld dat je iets moet doen. Voorop gesteld dat je maximaal rendement uit de gedane investering wilt halen. Je wilt dus zoveel mogelijk mensen aan een serieus te nemen onderdak helpen. Dan vind ik dit plan nog niet eens zo gek, zij het dat ik een aanpassing voorstel: Je werkt alleen met Nederlandse bedrijven die zelf bereid zijn eveneens geld in te leggen. Bedrijven die er centen, de dikbelegde boterham, aan over willen houden sluit je uit en bedrijven die een gezonde mate van maatschappelijk bewustzijn hebben laat je meehelpen. Dan zou ik voor zijn, denk ik.

  Het TV gebeuren boeit me dan weer helemaal niet maar mij vallen ze er sowieso niet mee lastig als ze er wel een format van willen maken.

 3. 9

  Zeer goed idee ! Hoever staat dit ondertussen ?
  Ik zag zopas een TV reportage over de toestand in Haiti. De vooruitgang is er op het eerste zicht nihil.
  Als architect wil ik graag mijn steentje bijdragen. Hoe krijgen we dit project van de grond ? We ontwikkelen enkele basic snel bouwbare woontypes die we met centen van overheid en sponsors laten bouwen !
  Laten we onze empathie vormgeven…. NU !

 4. 10

  Doe het niet en kap ermee.

  Haïti ‘Chérie’ met haar Toussaint Louverture, coupez-têtes Dessalines & Baron voodoo Cimetière, worstelt al twee eeuwen met de tweespalt tussen les noirs et gens de couleurs (mulatten). Dit hardnekkig antagonisme blokkeert alles wat je op z’n liberaalst met vooruitgang zou kunnen duiden. Het enige wat er toeneemt, is zoals de Amerikaan Heinl2.14 het uitdrukte: ‘De mensen, de erosie, het geweld.’ Men schat het huidige (2006) aantal Haïtianen op Haïti op 8,28 millioen; daar komen nog millioenen geëmigreerden bij. Haïti heeft de oppervlakte van 4/5 van Nederland. Bij een met Haïti vergelijkbare onstuimige demografische ontwikkeling zou Nederland, met AD 1800 als commune basis van beide landen, vandaag zo’n 30 millioen zielen hebben geteld. Waarom zou je Nederland nog overbevolkt noemen? Uit: HPax: De allochtonen en wij.