1. 3

  Met een retweet heeft het helemaal niks te maken, het gaat om een screenshot van een twitterberichtje op zijn weblog. Dus kappen met je debiele twitterterminologie. Je bent niet hip.

 2. 4

  dus als een journalist een vergrijp signaleert & vermeldt is zij/hij schuldig aan dat vergrijp?
  daarmee zou toch een precedent geschapen worden om de persvrijheid nog veel ingrijpender te ondergraven…
  (een al dan niet bevriende natie stelt een ultimatum aan een soevereine staat zonder enige bevoegdheid de consequenties daarvan uit te voeren, degene die daar melding van maakt mag zich voor een VN-tribunaal verantwoorden?)

 3. 5

  Komkommer indeed, maar.. in hoeverre is iemand die blogt eigenlijk journalist?
  En in hoeverre werk je door het verspreiden van dergelijke oproepen mee aan strafbare feiten?

  In Rwanda kwam een aantal radiomakers niet weg met het “retweeten” van haatzaad. Als het hier niet om Bert Brussen maar om Jihad.weblog.nl ging zou in ieder geval GS een heel andere toon aanslaan.

 4. 7

  @5: Die radiomakers deden toch iets anders dan nieuws over haatzaaien brengen. Verder doet wel of niet journalist (is toch geen beschermd beroep?) niet ter zake, persvrijheid is persvrijheid, ook als een het blogger van GS betreft. Uit de website is vrij duidelijk op te maken dat BB niet met geweld dreigt jegens Wilders (waar hij voor vervolgd wordt).

 5. 8

  Waar ligt het verschil tussen berichten over en verspreiden van?
  Kan een Tweet van voetbalhooligans om een wedstrijd te verstoren zonderenige strafrechtelijke consequentie verspreid worden via blogs?
  Interessante discussie, lijkt me. Misschien is Bert gewoon proefkonijn?

 6. 9

  Dus als de NOS een filmpje uitzendt met een moslim die een prijs zet op het hoofd van Rushdie, dan wil het OM de NOS vervolgen? Ofzo?

 7. 10

  Welkom in het Nederland dat u zelf gezaaid heeft met al die goedbedoelde wetsartikelen. Zijn er nu nog steeds mensen hier die menen dat het wel lekker zit met hoe er vanuit de uitvoerende macht gedacht wordt over de vrijheid van meningsuiting, en hoe het verwoord is in onze wet ?

  Het komt wel goed met Bertje, natuurlijk, maar dat is het punt niet. Het punt is, dat dit soort dingen helemaal niet zouden mogen gebeuren. Dat iedere agent zich eerst dertig keer de ogen uit zijn kop zou schamen voordat hij aan dit soort gedrag toegeeft. En dat een volksvertegenwoordiger zich bij de gratie van alles wat redelijk is, realiseert wat een macht hij weggeeft aan de minister, voordat hij op de ‘Ja’ knop drukt.

 8. 13

  En straks Fred Teeven als minister van Jusitie, een oud aanklager. Die zal waarschijnlijk veel ‘begrip’ gaan hebben voor de wensen van ons politie apparaat.