Bert belt Booij & Bruggen, bedondert burger

Je zou als minister van ontwikkelingssamenwerking toch maar driekwart mio te besteden hebben aan een evenementje in de polder. Dan is het goed dat je nog wat partijvrienden kent met een evenementenbureautje. Het zijn rappe jongens met Marco Borsato op de speeddial, en vrachtwagens met partytenten binnen handbereik, dus dat is zo gepiept.

Het is alleen wel een beetje stom dat Bert Koenders er nu pas achter moet komen dat alleen het organiseren van een kinderfeestje nog onderhands mag worden aanbesteedt. Al het andere (boven de 137 duizend euro) moet Europees. En zelfs dat wist Koenders, want dat hebben zijn ambtenaren hem zelf verteld.

Dit soort dingen, daar is een woord voor in het Nederlands. Ik ben het alleen effe kwijt.

 1. 4

  Onze magistraten zijn nu eenmaal niet zo snel. Als een dienaar van de kroon het op z’n heupen krijgt, komt hij er al snel achter dat een Europese aanbesteding nodig is. Tegen de tijd dat dit circus rond is, is het weer 2015 en kunnen we hooguit constateren dat de millenniumdoelen wederom niet zijn behaald…

 2. 5

  En als er dan echt zoveel haast achter zit, wees dan in ieder geval zo slim niet het bureau van partijvrinden in te schakelen, maar een ander. Een paar tenten in de polder neerplempen kan ieder bureautje.

 3. 8

  [email protected]
  Nu het de bekende ouderwetse linkse incestueuze vriendjespolitiek betreft is het natuurlijk niet belangrijk, maar wat zouden de rapen gaar zijn geweest hier op Sargasso wanneer zo’n zelfde geval zich bij de VVD had afgespeeld.

 4. 12

  De grap is dat dit soort deals achter mekaar door worden gesloten met BKB. Een aardige lead is bijvoorbeeld de samenwerking tussen NCDO en BKB. Keer op keer worden daar grote projecten opgedeeld in kleine om tenderregels te ontwijken. leuk ding misschien voor sargasso om de gegevens op te vragen