1. 3

  En onze Balkenende, de man van normen en waarden gaat gezellig met deze Berlusconi een blokje hard rijden in de auto …

 2. 8

  Dat gaat hier trouwens nog leuk worden, want als er bij wildersen daardoor het idee wordt ingeprent dat ‘rechters links zijn’, dan kan dat niet anders betekenen dan dat je je daar niets van aan hoeft te trekken. Zal even wennen worden voor justitie, maar uiteindelijk krijgen ze dan toch die keiharde repressie, alleen niet op de manier die ze gedacht hadden.

 3. 9

  EN DE HARDWERKENDE ITALIANEN????
  DIE WERKEN WEER HARD
  EN DIE LINKSCHE RECHTERS DIE NIET RECHTS ZIJN MAAR LINKS MOETEN RECHTER WORDEN GODVERDONKE!

 4. 11

  Het gaat nu snel KJ, heel snel…
  It’s the end of the world as we know it.
  Zestig vrede en vooruitgang zal aan diggelen geslagen worden, gewoon omdat het kan.

 5. 12

  @Carlos; je bent als paniekzaaiert nog lang niet zo goed als Geert. Even oefenen voor de spiegel kan geen kwaad, man !

 6. 16

  @ Steeph

  Diverse rechtssociologen wijzen daar al zo’n jaar of dertig, veertig op. Tako Bruinsma is daar een van.

  Een deel van het verschil in perceptie tussen rechters en leken wordt daaruit verklaard.

  Het is al met al een stukgekauwd feit, als je al die linkse rechtssociologen moet geloven.

 7. 18

  @ Su

  je vertrouwt het zaakje niet? laat ik even benadrukken dat er een “kern van waarheid” in zit. Links extremisme is natuurlijk overdreven, maar je weet van wie het komt.

  Ik geloof dat Bruinsma het heeft over een elitaire groep linksliberalen die nauwelijks van doen heeft gehad met de dagelijkse realiteit waar men in de rest van de maatschappij mee te maken heeft.
  Een van de bekendste voorbeelden die hij aanhaalt is een rechter die zich geconfronteerd ziet met een winkeldief die op herhaling is omdat hij verslaafd is aan fruit automaten. De rechter stelde de gokverslaafde de vraag waarom hij, als hij dan aan fruitautomaten verslaafd was, dan niet groente en fruitwinkels bestal.

  Bourdieu ziet het juridische veld als een soort halfautonome speler die toch verwoordt en oplegt wat er leeft in een elite groep. In Nederland betekent dat uiteraard een linkse elite groep.

  Buruma laat in zijn boeken en collegeserie zien dat zeker zo van voor 1900 tot ver in de jaren 80 de links liberale elite overwegend de dienst uitmaakt in de juridische wereld en nog steeds eigenlijk, zij het dat er meer rekening wordt gehouden met de maatschappij vanuit een bepaald legitimatie belang.

  Nick Huls kan je er op na slaan en nog tal van andere, grotere goden.

 8. 20

  Ik denk niet dat rechters extreem links zijn. Ik denk wel dat a) er heel veel babyboomers bij zitten, inmiddels, en b) dat het een soort ‘sluitstuk’ probleem is van de drie machten, dat rechters alleen door hun eigen soort berispt of ontslagen kunnen worden. Net zoiets als artsen hadden, en even problematisch.

 9. 23

  @21 Ik denk wel dat a) er heel veel babyboomers bij zitten, inmiddels .

  Ik denk dat het tijd wordt dat ik maar eens ga kijken of ik ergens politiek asiel kan gaan aanvragen.

 10. 26

  Ik denk dat de politieke kleur van de rechter er niet zo toe doet, als het gaat om het bestraffen van meineed. Of de behandelde rechter nou communist is of monarchist, als die gast zich voor zes ton heeft laten omkopen door Berlusconi om te liegen, dan is ie strafbaar. En Berlusconi ook, ware het niet dat hij een wetje erdoor heeft gejaagd dat hem onvervolgbaar maakt, zolang hij premier is.

  Ik sta er overigens wel van te kijken hoe serieus de andere EU-leiders hem nemen en dat ze nog samen op de foto willen met iemand die eigenlijk achter tralies hoort te zitten.

 11. 27

  @Bismarck; het gaat erom wie er allemaal voor meineed veroordeeld worden. In een land waarin iedereen meineed pleegt, bepaalt de keuze wie je vervolgt je politieke kleur.

 12. 28

  @28: Dat impliceert dat niet iedereen vervolgd wordt (en wel iedereen… IEDEREEN??? meineed pleegt). Heb je er enige reden toe dat aan te nemen? Verder lijkt me omkoping ook nog wel een extra schandaal, zeker als het iemand betreft die dankzij die omkoping premier kan worden. Mij lijkt dat je als justitie de grootste boeven het eerst pakt, als je prioriteiten moet stellen en Berlusconi is nu eenmaal de opperboef in Italië.

 13. 30

  Mediacontrole, satire, programma van Muijswinckel. Cabaretière geweerd van tv…colega met uitgestreken gezicht na het zien van Theo Maassen en het kruisbeeld? Gezien iemand?

  Een willekeurige televisieavond in Italië: Stricia la notizia. Hooggehakt in latex catsuit of anderszins in extreem korte rokjes dansend en kronkelende jongedames die op de Italiaanse televisie meestal overjarige mannelijke presentatoren vergezellen.

  O, en Veronica Lario, de vrouw van Berlusconi, heeft echtscheiding aangevraagd. Erg he?. Zij wil namelijk niet langer samen zijn met een man die “zo” met minderjarigen (17- jarige naomi) omgaat. Hoezo? Zo?

  Italia, Italiaaa.
  Figli di puttanaaa,
  Mariaa una stronzaaa
  Vattene al diavolo
  Vaffanculo catholicaaa

  Ja lach er maar om, maar d’r zitten best hele enge kantjes aan…