1. 1

  Dit is een dollar- en inflatiepomp denk ik zelf. Niet dom bedacht als je ziet wat heel veel dollars van je vijanden allemaal kunnen doen. Als verarmd en geisoleerd land sta je dan toch zwakker.

 2. 5

  Of ze denken aan de klimaatproblematiek. Ik vind 100l/persoon*maand trouwens nog grof veel.

  Nederland mag van mij het voorbeeld volgen: Als je meer dan 100 liter tankt, mag je vet veel meer voor je benzine betalen. Lijkt me een insentive die snel zal leiden tot de aanschaf van zuiniger auto’s.

 3. 6

  @King: Zou kunnen. Maar het lijkt mij eerder een move om de tegen het volk te kunnen zeggen: kijk eens wat die Amerikanen jullie aandoen!

 4. 7

  @Bismarck
  Dankjewel. Ik zal dus maar naar ander werk gaan zoeken omdat jij en de jouwen ‘vinden’ dat ik te ver van het werk woon, op basis van scheefgegroeide klimaatdiscussies en de notie dat de auto per definitie een duyvelschtuyg voor kapitalisten is?

 5. 10

  @Bismarck

  Ah, dus als je geen totalitaire onzin (“ik vind…”) uitkraamt ben je calimero? In dat geval vind ik dat alle lefties, commies en klimaatkonijnen rechtstreeks de oven inmoeten, want ermee praten op basis van argumenten uit de echte wereld lukt toch nooit.

 6. 11

  @10: Zo lang je weigert argumenten te gebruiken inderdaad.

  100 liter rijdt je auto meer dan 2000 km als je een beetje een zuinig exemplaar aanschaft. Dat is 100 km per werkdag. Als je binnen een straal 50km van je werk geen onderkomen kunt vinden, doe je niet je best met zoeken (naar huis of werk). Dan ga ik ook nog even uit van niet carpoolen (als jij geen huis kan vinden dichter bij je werk, kunnen je collega’s dat ook niet, dus er wonen er vast een paar in je buurt). Als je gezellig met zijn vieren rijdt kun je zelfs buiten nederland gaan wonen en in de randstad werken van je 100l rantsoen.

  Om maar even aan te geven welke proporties je aanstellerij aan neemt.