Battle Fatigue

Vermoeide VS soldaat in VietnamEen oorlog kent slachtoffers. Een van de bekende verschijnselen van een oorlog is het zogenaamde Battle Fatigue Syndrome. Moe van het strijden, moe van het geweld, moe van het constant aanpassen aan de omstandigheden.
Dit overkomt ook de deelnemers aan de Battle of the blogs. En als ze dan BF (ook wel PTSD) krijgen, gaan ze rare dingen roepen. Henk Tukkers is zo iemand……

Hallo,
Ik lees de berichten op Sargasso met enige regelmaat. Alle hulde voor jullie grote verscheidenheid aan onderwerpen, hoewel de kwaliteit soms erg magertjes is. Tot mijn grote verbazing vind ik mijn eigen weblog – Boerenkool met Worst – terug in jullie ‘Battle of the Blogs’. Ik heb mij hier nooit voor aangemeld en zou het waarderen als ik uit jullie Hitparade voor Blogs verwijderd wordt. Ik wens namelijk niet beoordeeld te worden door een ander weblog dat kwalitatief slechts weinig te bieden heeft.
Met vriendelijke groet,
Henk Tukkers.

Aldus de mail en zijn eigen weblog.

Kennelijk zit het hem dwars dat we hem een copycat zonder toegevoegde waarde noemen. Daarom onze scout maar even om toelichting gevraagd:
Henk Tukkers copieert stukken uit het PvdA partijblad en uit boeken zonder verder veel eigen toevoeging en verder neuzelt ie wat over de voetbalwedstrijden die hij kijkt. Kortom een copy-cat zonder toegevoegde waarde.

Het zit hem inderdaad heel erg dwars. Hij doet zelfs een poging om de boodschapper, Sargasso, neer te halen in zijn streven onder de strijddruk uit te komen:
Sargasso is een weblog. Verscheidene auteurs leveren hun bijdrage aan Sargasso. Sargasso is commercieel, dwz: elke hit voelt Sargasso in de portemonnee. De inhoud van Sargasso bestaat voornamelijk uit linkdumps en kopietjes, aangevuld door quasi-populair gebral over politiek en kunst door medewerkers die blijkbaar niets beters te doen hebben dan in hun artikeltjes te bewijzen dat ze net zo oppervlakkig en commercieel zijn als het weblog waar ze braaf hun artikeltjes voor schrijven. Zolang de brave burger hun gebral maar leest en zij er hun centjes voor ontvangen. Money makes the world go round.
Wilt u liever niet lezen, maar stoute plaatjes kijken? Dan bent u ook welkom op Sargasso. Fotootjes van jonge meisjes in hun onderbroekje kunt u ook op Sargasso vinden. Zolang het maar geld opbrengt.

De ernstige misvattingen die hij hier neer legt, komen waarschijnlijk voort uit de Battle Fatigue en het feit dat hij niet de moeite neemt om Sargasso daadwerkelijk te lezen.
Even een paar verduidelijkingen. Als wij al verwijzen naar stoute plaatjes (hetgeen dhr Tukkers dus wel degelijk opgevallen is) dan gaat het altijd om bovengemiddeld volgroeide rijpe vrouwen. Daarin zijn we heel zorgvuldig. En op dit vlak neemt de frequentie steeds verder af.
Verder is het niet zo dat Sargasso commercieel is. Verre van dat. Een kijkje in de boekhouding leert ons dat wij op jaarbasis 570 euro uitgeven aan de hosting. Dat compenseren we maar ter nauwernood met de inkomsten van onze adverteerders van e-Matching (50%) en Google-ads (50%).
En over de kwaliteit laten we graag anderen een uitspraak doen. Zoals bijvoorbeeld de jury van de Dutch Bloggies 2006. Kennelijk steken we toch net iets boven het maaiveld uit. Een gevaarlijke bezigheid in de lage landen.

Verder is het zo dat dhr Tukkers kennelijk de intentie van de Battle of the Blogs 2006 niet helemaal heeft meegekregen. Waarschijnlijk een te uniek en creatief concept om door te dringen. De Battle is bedoeld om een totaal indruk te geven van weblogland. Daarbij hebben we zoveel mogelijk de belangrijkste en spraakmakendste blogs genomen. Om de totaal indruk goed weer te geven worden wel alle individuele blogs eenvoudig beoordeeld.
In plaats van zich vereerd te voelen en blij te zijn met het extra verkeer dat dit oplevert, begint hij te klagen. Overigens voldoet hij heel goed aan de eerste voorspelling van 1 januari: Schaarste aan inspiratie en diepgang. Hij zou het als een stimulans moeten opvatten i.p.v. de boodschapper proberen neer te schieten.

Kortom, geachte heer Tukkers, het antwoord is: nee.

 1. 2

  Tsja, de strijd is zwaar en legt druk. Hier is ofwel sprake van iemand die inderdaad onder die druk is bezweken, ofwel iemand die teveel zuur in zich heeft.

  Jammer.

 2. 4

  Als wij al verwijzen naar stoute plaatjes (hetgeen dhr Tukkers dus wel degelijk opgevallen is) dan gaat het altijd om bovenmatig volgroeide rijpe vrouwen. Daarin zijn we heel zorgvuldig. En op dit vlak neemt de frequentie steeds verder af.

  Er staan inderdaad de laatste tijd veel te weinig tieten op naar mijn smaak ;-)!

  Verder gewoon negeren die mafkees.

 3. 5

  “Zolang de brave burger hun gebral maar leest en zij er hun centjes voor ontvangen.”

  Potverdorie! Dat die andere redactieleden wel centjes krijgen, dat had ik eerder moeten weten! Dank heer Tukkers!

 4. 7

  Valt mee dat jullie nog geen:

  a) Moaistische moordenaars

  b) Populistische onderbuikers

  c) Kinderporno verspreiders

  d) Xenophobisch bruinhemden

  ..zijn genoemd. Eigenlijk moeten jullie dat jezelf aanreken.

 5. 9

  @JdB

  En als er dan toch tieten komen is het een beetje.. uhm.. obligaat! Zo van: Het moet want het is al weer effe geleden.

  Vaderschap. Daar wijt ik het aan.

 6. 11

  Ik heb even “bovenmatig volgroeide rijpe vrouwen” vervangen door “bovengemiddeld volgroeide rijpe vrouwen”, met ieders permisse?

  Het gebrek hieraan (zie eerste zin) wijt ik toch vooral aan het uitkristaliseren van de ultieme bedrijfsstrategie van Sargasso Ltd. en de diversifiëring van de redactie van dit weblog. Als alles hier straks op poten is gezet dan splitst Drs Boobelino de Soto zich af en begint zijn eigen broeierige webstek.

 7. 16

  Volgens is Henks blog nu ook gesargasseerd. Jammer, ik was wel benieuwd wat hij te melden had.
  Nog een kleine opmerking naar de redactie toe: op Geenstijl begon het destijds ook met 1 zo’n mailtje….

 8. 17

  Ook ik zou toch een plei willen dooien voor het plaatsen c.q. linken naar kwalitatief en anderzins hoogstaande volumeuze melkklieren van het genus Homo Sapiens in de feminine variant. Zie het als een geuzenactie: als je er toch van wordt beschuldigd, heb je niks meer te verliezen…

 9. 22

  Is het eigenlijk wel een weblog als behalve mail er geen reactiemogelijkheid is? Ik zou een nieuwe categorie willen toevoegen: Lijkt Wel Wat Op Webloggen.

 10. 24

  @Eric: inderdaad. Het is een beetje alsof Meneertje Boerenkool de hele wereld bij voorbaat al een IP ban heeft gegeven!

 11. 25

  Prrre-ciesss… phonkee begrijpt het!
  Niks geen jonge meisjes in onderbroekjes maar bovengemiddeld volgroeide rijpe vrouwen smaakvol gelardeerd met het wereldnieuws.

 12. 27

  @Eric. Tenzij je als railwerker danwel bouwvakker in de baas zijn tijd op het internet mag toeven valt er vrij weinig te werken op Centrum West… Of zijn er ondergrondse kelders daar die het daglicht nog niet hebben gezien?

 13. 30

  Voor ‘tieten’ heb je de nodige NSFW blogs, die vind je naar mijn mening hier niet. Dat er weleens verwezen wordt in Waan van de Dag is weer iets heel anders. Tja, laat hem Sargasso lekker afzeiken, dat is zijn goed recht, dan ga ik verder met de leuke artikelen lezen.

 14. 31

  “Als wij al verwijzen naar stoute plaatjes (hetgeen dhr Tukkers dus wel degelijk opgevallen is) dan gaat het altijd om bovengemiddeld volgroeide rijpe vrouwen.”

  Leuke poging om julle voorkeur voor blauwbeaderde cups F en groter goed te praten en de krietiese bloglezer zand in de ogen te strooien, maar mij heb je niet met zulke “diepe” taal.

  JULLIE ZIJN GEWOON DE MELOENENMAFFIA PUNT UIT.

 15. 32

  Odoakerstonia, laat ik als hoofdredacteur daarvoor nu maar edelmoedig de hand in eigen boezem steken, mea culpa, de rest van de redactie zijn allemaal keurige burgers.

  Maar het ging hier om meer, qua valse insinuaties dan.
  Dus niet om wat we wel zijn,
  maar eerder om waar men/hij ons voor hield.
  *gaat lekker zo met Brel en gin noilly prat… Le Bourgeois !!!!*

 16. 34

  Dat was op het randje, @boss. Die Odo lijkt rijp voor ehh….. een paar ehhh… hein ? Ik dacht aan Triple Daisy. En een goeie raad.

 17. 36

  De wind is koel en de hemel blauw

  Nu begrijp ik wat gelukzaligheid wil zeggen: het recht om mateloos lief te hebben. Er bestaat in deze wereld maar een enkele liefde. Wanneer men het lichaam van een vrouw omhelst, sluit men ook de vreemde vreugde in zijn armen die van de hemel neerdaalt naar zee. Straks, wanneer ik mij tussen de alsemplanten laat neervallen om hun geur in mijn lichaam te laten trekken, zal ik ondanks alle vooroordelen bewust gestalte geven aan een waarheid die bij de zon hoort en die ook bij mijn dood zal horen. In zekere zin zet ik hier mijn leven op het spel, een leven met de smaak van warme steen, vol van het ruisen van de zee en van de krekels die nu beginnen te tsjirpen. De wind is koel en de hemel blauw. Ik houd hartstochtelijk van dit leven en ik wil er vrijuit over spreken: het maakt mij trots mens te zijn. Toch is mij vaak gezegd: er is geen reden om trots te zijn. Maar die is er wel: de zon, de zee, mijn hart dat onstuimig klopt met de kracht van de jeugd, mijn lichaam dat naar zout smaakt en de onmetelijke schoonheid van het decor waarin tederheid en pracht samenvloeien in het geel en het blauw. Om dat te veroveren moet ik mij met al mijn kracht en vermogens inzetten. Hier kan ik volledig mijzelf zijn, met al mijn goede en slechte eigenschappen, zonder me achter een masker te verschuilen: ik hoef mij slechts geduldig de moeilijke kunst om te leven eigen te maken die zoveel meer waard is dan alle gekunstelde manieren van de anderen.

  Zomaar een paragraaf uit het verzamelde werk van Albert Camus:
  (c) Bruiloft in Tipasa, Albert Camus, Uitgeverij de Bezige Bij, Amsterdam 1998.
  Vertaling: Anton van Waarden

 18. 37

  Europa een jaar na het referendum (2)

  Onderstaand artikel kun je ook lezen in ‘De Rooie Draod’ , het partijblad van de PvdA afdeling Emmen . Het artikel is ontleend aan twee stukken die ik eerder op dit (mijn!) weblog heb gepubliceerd.

  Donderdagavond 11 mei kom ik om half twaalf ‘s avonds thuis van de vergadering. Eerst de afwas doen die er nog van het avondeten staat en daarna de stukken doorlezen die me per e-mail toegestuurd zijn. Morgen ga ik naar Den Haag voor een discussiebijeenkomst van de PvdA Programmacommissie en de Wiardi Beckman Stichting (het wetenschappelijk bureau van de PvdA). Onderwerp van de bijeenkomst is: ‘Europa 1 jaar na het referendum . Op zoek naar een nieuw mandaat voor Europa’. Het lezen van de toegezonden literatuur is de moeite van het late opblijven meer dan waard. Ik maak nog een paar aantekeningen over ‘een democratischer en efficienter Europa’ en over de geld- en energieverspillende verhuizing van het Europarlement tussen Brussel en Straatsburg. Wil je de EU geloofwaardiger maken in de ogen van de kiezers, dan zul je dit soort zaken moeten aanpakken. Ook de gevolgen van de interne markt voor regio’s waar van oudsher de klappen vallen op het terrein van werkgelegenheid (oa Zuid-Oost Drenthe en Zuid-Limburg) mogen niet onvermeld blijven. Zo heeft het bedrijf Fresenius in Emmer-Compascuum (een van de dorpskernen van de gemeente Emmen) onlangs een deel van haar produktie verplaatst naar Tsjechie. De zegeningen van de interne markt? Leg dat maar eens uit aan de ontslagen werknemers. De bedoeling is dat werknemers dan worden omgeschoold tot ‘hoogwaardige’ arbeidskrachten. Maar als het loket van het ESF (Europees Steun Fonds) plots dicht gaat vanwege een overvloed aan subsidie-aanvragen, loopt de provincie Drenthe 23 miljoen Euro mis. Geld dat besteed zou worden aan omscholingsprojekten. Prettig geregeld.
  Frans Timmermans (Tweede Kamerlid en Europa-woordvoerder van de PvdA) stelt in zijn bijdrage: “Het herstel van vertrouwen in Europa begint niet met een nieuw verdrag, maar met aansprekende prestaties… Herstel van vertrouwen begint thuis, niet in Brussel.”

  Vrijdagochtend vroeg uit de veren. De HSL naar Den Haag staat al klaar op het perron. Onderweg passeren we akkers met uien, wortels en aardappels. En weilanden met koeien. Door de hoge snelheid van de trein zien wij als treinreizigers enkel hutspot met klapstuk. Geintje, heeft niets met Europa te maken…

  In De Volkskrant lees ik dat Max van den Berg ook vindt dat er zo snel mogelijk een einde moet komen aan de verhuispartijen van het Europarlement tussen Brussel en Straatsburg. Jaarlijkse kosten van de verhuizing: 200 miljoen Euro. Op mijn lijstje met aantekeningen zet ik een streep door dit onderwerp.

  Ik ben mooi op tijd bij Café-Brasserie Dudok, waar ik hartelijk wordt verwelkomd door onze internationaal secretaris Marije Laffeber. Om drie uur begint de bijeenkomst. Op de agenda staan een paar speeches, drie twistgesprekken en een slotdebat. Tijdens het eerste twistgesprek wordt er gediscussieerd over ‘een democratischer en efficienter Europa’. Ik streep ‘een democratischer en efficienter Europa’ door op mijn lijstje met aantekeningen. Tijdens het volgende twistgesprek – over het neoliberalisme in Europa – houdt Agnes Jongerius van het FNV een betoog over de gevolgen van de neoliberale interne markt voor de werknemers in Nederland. Dat onderwerp kan ik dus met een gerust hart ook doorstrepen op mijn aantekeningenlijstje. De interne markt mag geen doel op zich zijn, het is slechts een van de middelen om welzijn en welvaart te verwezenlijken. Welzijn en welvaart zijn het doel.

  Voor ik het doorheb, is het al zes uur. De bijdragen van de deelnemers aan de discussies en het debat zijn niet alleen interessant, maar ook inspirerend. De tijd vliegt voorbij. Jammer dat het nu al afgelopen is. Maar er is gelukkig nog een hoop goed werk te doen. We hebben door de oude Eurogrondwet een streep gezet. Dat neoliberale manifest waarin de Bolkestein-dienstenrichtlijn verankerd was. Dat waren we ook aan onze stand verplicht. Nederland is altijd een land geweest dat voorop loopt in Europa. En dat zullen we ook blijven doen. Nederland gidsland.

  Het is een jaar geleden dat in Nederland het referendum over de invoering van de Europese grondwet (verdrag tot totstandkoming van een grondwet) werd gehouden. De Nederlandse bevolking sprak zich in ruime meerderheid uit tegen deze grondwet. Na het afwijzen van de grondwet door Frankrijk en Nederland werd er besloten tot een bezinningsperiode van een jaar. Sommige landen (waaronder de huidige EU-voorzitter Oostenrijk) hebben nog steeds niet begrepen dat de oude grondwet verleden tijd is. Finland gaat zelfs vrolijk door met het ratificatieproces alsof er niets is gebeurd. “De grondwet is dood”, sprak Ben Bot. En hoewel ik vaak van mening verschil met minister Bot, geef ik hem hierin gelijk. Wij willen deze grondwet niet. Nu niet en in de toekomst niet. Wij willen een ander Europa. Blijft de vraag: wat voor Europa willen we dan wel?

  Wil het Europese projekt een succesvol vervolg krijgen, dan zullen nieuwe voorstellen over de toekomst van Europa een breed draagvlak moeten hebben onder de bevolking. Zowel de ‘ja’-stemmers als de ‘nee’-stemmers van een jaar geleden moeten in ruime meerderheid achter dergelijke voorstellen kunnen staan. Europa is van de mensen, de mensen zijn er niet omwille van Europa.

  Breed draagvlak. Zowel ‘ja’-stemmers als ‘nee’-stemmers moeten achter nieuwe voorstellen kunnen staan. Dat zijn natuurlijk prachtige oneliners waar je de handen voor op elkaar krijgt (‘k zou in de politiek moeten gaan). Tegelijkertijd echter betekent het creeren van een breed draagvlak dat we ons moeten beperken in onze keuze tot de meest essentiele ingredienten. Back to basics. En dat is naar mijn mening een efficienter Europa, een socialer Europa, en een democratischer Europa. We kunnen niet een nieuwer en groter Europees huis bouwen, waar ook andere landen welkom zijn, zonder eerst het fundament van het oude huis te vervangen. Als we de Europeanen niet kunnen tonen dat Europa er voor haar inwoners is, er in Brussel naar hun stem geluisterd wordt, en er geen geld over de balk wordt gesmeten in de Brusselse bureaucratie, zal een verdieping van de Europese integratie nooit op een breed draagvlak kunnen rekenen.

  “De kortsluiting van het ‘nee’ tegen de Grondwet, hoe riskant ook, zou uiteindelijk wel eens zeer heilzaam kunnen uitpakken voor het Europese Project.“ (René Cuperus, medewerker van de Wiardi Beckman Stichting)

 19. 38

  Het WK Fair-Play

  Ik heb vandaag op tv naar Togo tegen Zwitserland gekeken. Een prachtige wedstrijd. Ik heb geen racisme gezien of gehoord. Geen bananen op het veld, of nog erger, kaasfondue. Geen banale oerwoudgeluiden of mislukt gejodel vanaf de tribune. Wel een wedstrijd met passie voor sport. Welke kleur je huid ook heeft, we zijn allemaal gelijkwaardig.

 20. 40

  — Uit het Spamfilter gehaald. Niet te snel content dumpen, kan het filter niet goed tegen [redactie] —

  Live Strong

  Lance Armstrong wist al vroeg wat hij wilde worden: profsporter. Zijn moeder Linda steunde hem en op zijn dertiende won hij de Iron Kids Triathlon. Toen hij enkele jaren later meetrainde met de Olympische wielerploeg van de Verenigde Staten, besloot hij zich volledig op het wielrennen te richten en profrenner te worden.

  Hij behaalde klinkende overwinningen, waaronder etappezeges in de Tour de France en het Wereldkampioenschap. Zijn grootste overwinning behaalde Lance echter in de strijd tegen kanker. Lance Armstrong kreeg teelbalkanker, die uitspreidde naar zijn longen en zijn hersenen. Ondanks sombere voorspellingen, bond Lance de strijd aan met zijn ziekte en genas volledig.
  Hij heeft over deze periode in zijn leven een boek geschreven, It’s Not About the Bike: My Journey Back to Life .

  Lance heeft in 1997 de Lance Armstrong Foundation opgericht.
  “The Lance Armstrong Foundation believes that in your battle with cancer, unity is strength, knowledge is power and attitude is everything. Our mission is to inspire and empower people with cancer to live strong. We serve our mission through education, advocacy, public health and research programs.”

  Hij keerde terug naar het wielrennen en won vervolgens zeven keer op rij de Tour de France.

  Vandaag, tijdens de huldiging op de Champs Elysee , nam hij afscheid van het professionele wielrennen: “I am more convinced now than I have ever been. Absolutely no regrets. It’s time for a new story”.
  Voor de nummers twee en drie, Ivan Basso en Jan Ullrich, had hij deze boodschap: “I am out. It’s up to you guys now.”

  Ma – Juni 26, 2006

 21. 42

  U moet niet zo snel (en vooringenomen) achter elkaar ons commentaarveld vol blaffen daarop reageert onze spam-software
  [de Redactie]

  Mijn vorige post is weggecensureerd. Sargasso en Censuur.

  @ mescaline

  Ik heb me nooit aangemeld voor jullie ‘battle of the blogs’. Dat bloggen een soort van oorlog is, is jullie misvatting, niet de mijne.

  Sargasso wil graag andere weblogs de maat nemen. Ik wil graag verwijderd worden uit jullie blogcompetitie. Ik heb me er nooit voor aangemeld en wens dus ook niet gemeten te worden naar jullie maten.

 22. 43

  @ Mescaline,

  Ik heb me nooit aangemeld voor jullie zogenaamde Battle of Blogs. Dat bloggen oorlog is, is jullie misvatting en niet de mijne. Ik laat me door jullie de maat niet nemen. Of wil je dit antwoord ook weg censureren?

 23. 44

  Ik ben een eenvoudige bezoeker op Sargasso o.a. Ik vind dat je nogal over de rooie (bezig) bent en dat werkt helemáál verkeerd uit. Slaap er nog eens een weekje over.

 24. 46

  @Over [vul maar in]:

  Weet je wat jij moet doen? Eens lekker gaan reaguren op http://www.danegerus.com of op dat gratisgekanker log van wijlen DP. Dan zul je meemaken wat echte censuur is.

  Verder leven we in een vrij land en dat betekent ook dat men zich hier vrijelijk een oordeel over andere blogs mag vormen en dat oordeel zonder voorafgaande toestemming mag publiceren. Als je daar niet tegen kan, raad ik je aan naar Noord-Korea of een vergelijkbaar land te verhuizen waar de persvrijheid en vrijheid van meningsuiting wat meer aan banden zijn gelegd.

  Mooi toch altijd om te zien hoe mensen aan de ene kant moord en brand schreeuwen dat ze ‘gecensureerd worden’ en aan de andere kant wel aan anderen beperkingen willen opleggen over wat ze wel en niet mogen schrijven/zeggen/denken.

  Overigens ben ook ik maar een simpele Reaguurder van Sargasso.

 25. 48

  Overigens moet de Sargasso-redactie zich toch wel vereerd voelen, want de brief aan Sargasso valt in de categorie “wetenschap” bij Boerenkool met worst…

 26. 51

  Blanke leider zoekt allochtoonse negerinnen huidskleur even geen bezwaar

  08-07-06 om 23:02 – Carlos

  Marco Pastors heeft het ook niet makkelijk. Anno 2006 zijn vrouwen en allochtonen op de kieslijst de stemmentrekkers, althans dat denkt de leider van Leefbaar Rotterdam te concluderen uit de zetelwinst van de PvdA bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Enwel daarom wil Pastors op zijn eigen kieslijst nu ook allochtonen en vrouwen. Maar het gaat allemaal nog wat schoorvoetend:

  “Net zoals zo vaak in de geschiedenis loopt de blanke man weer voorop, maar we zouden graag zien dat ook vrouwen en allochtonen zich aanmelden,’’ aldus Marco Pastors (AD.nl).”

  Keep on rocking!!!