1. 1

  Ze hebben daartoe in eieren het hormoon corticosterone gemeten, een hormoon geproduceerd als reactie op stress of angst.

  Wat een onzin. God heeft eieren zo gemaakt zoals ze zijn:

  De eieren van de scharrel- of vrije-uitloopkip vertoonden een even hoog corticosterone-gehalte als die van de legbatterijkip.

  De gegevens voor het oprapen (pal voor je neus) en dan helemaal verdwalen…. die wetenschappers ook.

 2. 2

  Ik scharrelzusje wel een behoorlijk stijlloos woord.
  Buurmeisje, scharrelzusje, breezersletje… het zou zo van de website van onze roze vrienden kunnen komen.

 3. 5

  Er is maar één manier om te weten te komen of een organisme gelukkig is, en dat is vragen of het gelukkig is. Helaas kunnen kippen (voorlopig?) niet antwoorden, dus we zullen het (wederom: voorlopig?) niet te weten komen.

 4. 9

  Ik vind de term scharrelkip ok wel behoorlijk misleidend. Wat (toch iig in dit onderozek) scharrelkip genoemd wordt is nog steeds een kip die in haar leven geen daglicht ziet, met duizenden opeengepakt in een loods zit.

 5. 12

  Echt nogal dom onderzoek trouwens, een scharrelkip is bijna hetzelfde als een batterijkip. De laatste is 6 tot 10 per m2, de scharrelkip heeft er 9 op een m2, maar niet in een hokje maar een grote ruimte. Het enige verschil is dus, dat de hokjes zo groot zijn, dat ze door elkaar kunnen lopen, als op een soort van heel druk festival.
  Mij maakt t ook niet uit of ik in een studentenflat 9m2 of een HAT-hok van 27m2 woon, te krap is te krap.

  http://www.eicode.nl heeft een fotootje van deze gezellige scharrelboel:
  [img]http://www.eicode.nl/beeld/scharrel.jpg[img]

 6. 14

  Die normen liggen beroerd dicht bij elkaar zeg.
  Ik vind het eigenlijk volksverlakkerij.
  Ook die aanduiding op verpakking van eieren is eigenlijk door bijna niemand te begrijpen. Je moet maar net weten dat het eerste cijfer van de rode cijfer op het ei het enige is wat dat telt (zoek de nul).

 7. 16

  @mescaline: Ik ben bang dat je daar gelijk in hebt. Dit onderwerp doet de meerderheid van de tweede kamer nog steeds niets. De aanwezigheid van de PvdD maakt dit alleen maar zichtbaarder (zie alle afgewezen moties). Dierenwelzijn is geen issue in een land van boeren.

 8. 17

  @16: Land van boeren? Hoeveel mensen zijn er in nederland boer? Werknemers tellen even niet mee, want hun werkgelegenheid wordt eerder beknot door deze “efficiente” methoden.

  Mij dunkt dat de boeren zich met het CDA zeer ruim hebben laten oververtegenwoordigen in onze kamer.