1. 1

  Gelukkig lopen d’r hier geen libertariers rond, want dit laat wel zien waarom het ‘libertarische experiment’ in de VS ongeveer net zo’n succes is als het communistische experiment.

 2. 2

  @gronk: Probeer deze week de trein te nemen aan het “sociaal-democratische experiment” Frankrijk. Zolang Europa dichterbij de communistische schaarste ligt dan de V.S., is een vergelijking tussen Amerika en de Sovjet-Unie dikke peop.

 3. 3

  Ow ja, we mogen van JSK geen vervelende dingen zeggen over de VS. Stakingen in frankrijk zijn ongeveer net zoiets als mist in engeland, dus als dat een ‘argument’ moet voorstellen…

 4. 5

  Onzin? Een van de meer prominente aspecten van ’t type kapitalisme wat in de VS huishoudt is dat ’t zich vooral focust op eigendomsrechten. Iets waar libertariers ook door geobsedeerd zijn (persoonlijke vrijheden leven dan weer niet zo bij libertariers; ze vinden het recht om geen belasting te betalen veel belangrijker dan het recht om drugs te mogen gebruiken, bv). Daarom vind ik dat je de situatie in de VS best mag omschrijven als ‘libertarisch experiment’. Starve the beast, anyone?

 5. 6

  Hoe jij het omschrijft doet er niet toe, wat mij stoort is de Hollandsche Arrogantie met hoofdletter A die je ten toon stelt. Het is belachelijk om vanuit Europa te stellen dat Amerika op zijn einde loopt.

  Ik zou me meer druk maken om: herlevend nationalisme in Duitsland/benzinetekorten in Frankrijk/de Spaanse huizenmarkt/de staatsschuld in Italië. Dat Nederland relatief goed werkt, tsja ook in Amerika heb je plekken met lage werkloosheid en een sterke huizenmarkt.

 6. 7

  @6: Sommige delen (nou ja sommige) van de VS hebben ook meer nationalisme dan Duitsland en/of grotere huizenmarktproblemen dan Spanje. De benzinetekorten in Frankrijk zijn van bijzonder tijdelijke aard en Californië heeft een net zo chronische staatsschuld als Italië.