Balkie twee-en-een-half

Nog voor het weekend hebben VVD en CDA een paar wethouders-op-wachtgeld gevonden die best wel een zomerreces lang staatssecretaris van cultuur of minister van economische zaken willen zijn. Wat kan daar nou moeilijk aan zijn, tenslotte. Het enige is, er komt geen nieuwe bordesfoto, heeft Jan Peter al gezegd.  

De oppositie doet intussen haar best om de mooie verkiezingsplannetjes van CDA en VVD (lastenverlichting voor bedrijven) en andere zaken (privatisering Schiphol, liberalisatie huurbeleid, JSF) omstreden te verklaren, zodat het ramp– rompkabinet ze niet meer kan behandelen. De LPF heeft nog steeds weinig kaas gegeten van politiek, maar weten één ding wel: wat Links niet wil, willen wij wel! Die moeilijke woorden als privatisering en liberalisatie krijgen ze hun strot niet uit, maar van As heeft het al gezegd: LPF doet alleen mee als de tweede Maasvlakte er meteen komt, én “die weg door het Naardermeer!

Wat doet de oppositie nog meer? Lijsttrekkersreferenda versimpelen of afgelasten. U heeft nog maar vijf dagen om uw curriculum op te tuigen voor lijsttrekker van de PvdA en het lijsttrekkersreferendum van GroenLinks is met de vervroegde verkiezingen helemaal van de baan. U gaat het gewoon weer doen met Wouter Bos, Femke Halsema, en Jan Marijnissen natuurlijk.

 1. 1

  “De LPF heeft nog steeds weinig kaas gegeten van politiek, maar weten één ding wel: wat Links niet wil, willen wij wel!”
  Heer, verlos ons van diit tuig.

 2. 3

  Ik denk dat de burgers het op dit moment te warm vinden om op het binnenhof te zijn en daarbij moeten we eerst maar eens afwachten wat ze wel en niet willen doen.

  liberalisatie huurbeleid, JSF en omroepplannen zijn dusdanig ingrijpend dat ik niet vind dat dat nog door deze regenten mag worden besloten. Als ze op de oude voet verder gaan verwacht ik wel protesten overigens.

 3. 6

  @Rogier
  Nou, nou, een beetje minder mag ook wel. Ze werken tenslotte samen met de Partij van de Heer! Het CDA is toch dé ultieme heiland die ons verlost in bange tijden?

 4. 7

  Fijn virtueel oppositie voeren dames en heren, wel zo gemakkelijk. De beste stuurlui staan aan wal. Elkaar virtueel nog even vlooien, iedereen blij ;-)

 5. 8

  @Sikbock
  Dat je het maar weet. Overgens zijn er ook kiezers nodig, en kiezers mogen best kritisch zijn (of leef ik nu in een droomwereld?).

 6. 9

  Kom Sikbock, niemand hier meent het beter te weten – nou jaa, een beetje dan- maar roepen wat je vindt mag toch nog steeds?

  En ik ben van mening dat het wel mooi is geweest met de reorganisatiedrift van dit kabinet en dat de bovenstaande issues van dusdanig belang zijn dat je daar met goed fatsoen niets meer over mag beslissen als gevallen kabinet.

  Dat ze missionair doorwillen vanwege zaken als Uruzgan vind ik prima, maar doorgaan alsof er niets is gebeurd zou ik niet gepast vinden.

 7. 13

  Vanochtend op de radio Dries van Agt, van het romp-kabinet Van Agt. Hoewel ik op andere vlakken deze man soms verwerpelijk kan vinden, was hij vanochtend geweldig. Wist de vragen stijlvol te ontwijken en het ging dus over de Tour en de Palestijnen. En misschien is dat dan ook wel echt belangrijk…

 8. 15

  Ik snap de post niet. Het is allang duidelijk dat de schrijfser politiek tegen het kabinet is, en haar linksheid niet onder stoelen of banken steekt. Haar goed recht. Maar het bericht ontstijgt het niveau van kijk-mij-eens-links-zijn niet echt.

  Nergens wordt hard gemaakt dat zaken als de privatisering van Schiphol, de aanleg van A6-A9 door het Naardermeer of de aankoop van de JSF te omstreden zijn om door een demissionair kabinet geregeld te worden: volgens mij is er al vier jaar een kamermeerderheid voor de JSF en de discussie over het privatiseren van Schiphol is óók wat ouder dan een week.

  Ohja:

  updeetje: wijn en nicolai schijnen minister te worden. wijn van EZ en nicolai van koninkrijksrelaties. Nicolai blijft dan europa erbij doen.

  Ga je vanavond roseetjes drinken op het terrasje met je oud-studiegenootjes?

 9. 16

  Haar goed recht. Maar het bericht ontstijgt het niveau van kijk-mij-eens-links-zijn niet echt.

  Inderdaad. Het heeft voor mij geen enkele zin om informatie uit deze stukjes te halen gezien ze één lang subjectief verhaal vormen.

 10. 17

  Snuf snuf.. Ik blijf geinteresseerd in de beweegredenen van de auteur van dit stukkie. Telkens doet zij niet meer dan het doorkauwen van bekende nieuwsfeiten en ze dan zonder enige sjeu weer uit te tuffen.
  .
  Ik blijf het gevoel hebben dat brechtje het allemaal wel stoer vind. Dat links zijn. Maar er iets van begrijpen of een beetje boven de waan van de dag uit komen dat is niet aan haar besteed.

 11. 18

  Je blijft geinteresseerd om Brechtje af te zeiken, @Marten. Zeg dat nou gewoon. En als je een vent bent en het slechte stukkie zit je zo hoog, laat dan zelf eens wat zien ?

 12. 19

  Ik vind de posts wel goed genoeg om te lezen maar de toonzetting heel mager. Ik hou geheel niet van de termen zoals , kutwijf,balkie, ramp etc en naar mijn idee komen deze termen steeds vaker voor ter plekke. Bijzonder negatieve en badinerende invalshoek die mij tijdens lezen dusdanig storen dat ik geen behoefte heb te reageren, net zoals die van rotteberg btw ook niks. Ik laat hier op sargasso genoeg van mijzelf zien om dit te kunnen stellen.

 13. 20

  Geen idee of ik ook recht van spreken heb, maar eerlijk gezegd ben ik het wel eens met Larie en Marten. Geen kwestie van afzeiken, maar wel van positieve kritiek.

  Ik zou van Sargasso bijv. wel eens een onderbouwde beoordelingen van de prestaties van Balkende II willen zien. Wat stond er in het regeerakkoord, en wat is daarvan daadwerkelijk bereikt?

 14. 21

  McC pikt het rechtsbuiten nog niet zo op, plek DP is ook vakant, ik tel Brechtje als de linksbuiten. En scherp hoort daarbij. Het reaguren daarover ook ;-)