1. 1

  Kan ‘ie eindelijk met een excuus het Haagse verlaten, zonder dat je ‘m kan verwijten dat ‘ie weer zijn klus niet afgemaakt heeft. Invaller-premier Verhagen laat bij de eerste scheet van Wouter het kabinet als een baksteen vallen (‘moeilijk, zo’n machtsoverdacht, dat kan iedereen gebeuren’), en het gedroomde kabinet CDA-VVD-PVV is binnen een paar weken rond. Elk voordeel heb z’n nadeel, zullen we maar denken.

 2. 2

  @KJ: moeten ze eerst nog wel een meerderheid halen. Op dit moment is die er niet in de peilingen.

  Aan de ene kant prettig dat we Balkenende dan eindelijk kwijt zijn. Aan de andere kant heb ik geen reden te veronderstellen dat hij in Europa ineens wel goed functioneert. De EU verdient beter wat mij betreft.

 3. 4

  Een iets charismatischer figuur als Tony Blair lijkt me beter voor die functie. Hoewel Blair natuurlijk ook zo z’n nadelen heeft (invoeren total surveillance, mislukt oorlogje) kan hij internationaal denk ik meer potjes breken dan onze nationale stoethaspel.

 4. 5

  @4 Op grond van de anti-euro stemming in het UK zou het verboden moeten zijn dat een brit zo’n hoge functie krijgt. Voor hun is “Europe” het continent, meer niet. Laat ze eerst de euro maar eens invoeren en hun andere privileges inleveren.
  Misschien lukt het Balkenende om de gelovige oosteuropeanen erbij te krijgen. Hij is een allemansvriend, en vindt corrupte politici wel charmant, gezien zijn positieve uitlatingen over Berlusconi.

 5. 7

  Dan Rat Verhagen MP tot het eind????
  Slijmende Camieleke min. BuZa

  Duo glad en glibber. Van de partij die sinds haar oprichting al het liefs met de VVD de waarde van geld, je ego, status, macht en aanzien zou gaan promoten. Idd, nogal C-loos. Kon ik wel eens tijdelijk in Belgenland gaan wonen. Die maffe doorgeslagen De Winter een beetje van normale repliek dienen!!

 6. 8

  Democratischer zou het zijn als de EU-burgers eindelijk ook eens iets mogen beslissen. Maar dat is te lastig in dit Totalitaire Europa met z’n show-parlement! Gatsie!

 7. 9

  “According to the Brussels source, “it’s all about how Balkenende plays the PR game. If he is offered the job, he will sell it as a call to higher duty that will increase Dutch influence in Europe”.

  However, “he doesn’t want to be perceived as leaving at a time when the public wants a steady hand on the tiller,” particularly given the threat of the resurgent Dutch far-right to the country’s mainstream parties.”

  De PVV kunnen we zelf wel aan, maar ik denk dat er nog een veel groter obstakel voor hem is om met de Noorderzon te vertrekken en dat is zijn opvolging binnen het CDA. Als hij dit najaar de stekker eruit trekt, dan krijgen ze partij nooit opnieuw omgetornd rond een nieuwe leider. Wie zou dat moeten worden? Verhagen? Eurlings? Machtswisselingen gaan altijd lekker bij het CDA. Herinneren we ons Brinkman en Marnix van Rij nog?

  Ik twijfel zelf een beetje. Volgens mij komt Balkie inderdaad veel beter tot zijn recht in het ondemocratische, back-stabbing, Brusselse lobby-wereldje, maar ik zie hem liever eerst door de kiezer weggestuurd worden bij de volgende TK-verkiezingen.

 8. 12

  @Dick: Tenminste presidentsverkiezingen MET kandidaten, lijkt me.

  Een referendum is natuurlijk beter, maar dat zou moeten beginnen waar het vorige door JP is om zeep gebracht. Ja, daar dus!